NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Η μεγάλη εκδήλωση της 4ης Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας

Η μεγάλη εκδήλωση της 4ης Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας στις 18 και 19 Νοεμβρίου στην Αθήνα η οποία διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τη στήριξη της ΚΕΕΕ και την χορηγική παρουσία της Groupama Ασφαλιστική.

Η διήμερη εκδήλωση ανέδειξε το επάγγελμα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης, έθεσε στόχους και κέρδισε την αναγνώριση του κλάδου και του ΕΕΑ από τους παριστάμενους εκπροσώπους της κυβέρνησης, και όλων των επαγγελματικών, συνδικαλιστικών, και πολιτικών χώρων.

Δείτε στιγμιότυπα από τη συνδιάσκεψη στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Στις εργασίες της παρουσιάστηκαν δύο μελέτες-έρευνες οι οποίες δείχνουν ότι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν φοροκίνητρα και προωθούνται υποχρεωτικές ασφαλίσεις σε διάφορους τομείς προκειμένου να καλυφθούν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, η κοινωνία και το κράτος με την αξιοποίηση με διαφορετικούς τρόπους της ιδιωτικής ασφάλισης. Προσδιορίστηκαν εκτός των φορολογικών κινήτρων και της υποχρεωτικότητας με σαφήνεια και θέματα σχετικά με: τις αθέμιτες πρακτικές δικτύων διανομής, τα ανασφάλιστα οχήματα και άλλα πιο εξειδικευμένα, προσδιορίζοντας το νέο πλαίσιο διεκδικήσεων για το επόμενο διάστημα.

Διασφαλίστηκε με σχετικές υπουργικές δεσμεύσεις ικανοποίηση μέρους των διεκδικήσεων -αιτημάτων καθώς και γενικότερες θετικές εξελίξεις για το επάγγελμα, και ευοίωνες προοπτικές για τον κλάδο. Υπήρξαν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, ανακοινώσεις σημαντικών στοιχείων για τον κλάδο, ουσιαστικές παρεμβάσεις και διακριτά συμπεράσματα, αποτελέσματα, και διαπιστώσεις.

Η ευρεία θεματολογία της 4ης Συνδιάσκεψης προκάλεσε ενδιαφέρον για την οργάνωσή της, στους συμμετέχοντες επαγγελματίες όπως και στους εκπροσώπους της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και τους τεχνοκράτες εκπροσώπους Ευρωπαϊκών Οργάνων, τους επαγγελματίες άλλων χωρών, επιμελητηριακούς παράγοντες και παράγοντες συνδικαλιστικών φορέων που συμμετείχαν στις εργασίες της.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης ως οικοδεσπότες της εκδήλωσης μέσα από τους χαιρετισμούς τους, τις ομιλίες τους και τις παρεμβάσεις τους στις θεματικές ενότητες τίμησαν τους παρόντες, έφεραν το επάγγελμα στην «πρώτη γραμμή», κατέγραψαν τις εξελίξεις έως σήμερα και τις νίκες του κλάδου και εστίασαν στη σημασία της ενότητας, της συμπόρευσης και των κοινών διεκδικήσεων ΕΕΑ, Σωματείων και Επιμελητηρίων της χώρας.

Η εκδήλωση είχε και ευρωπαϊκή διάσταση με την συμμετοχή, παρέμβαση σε θεματικό πάνελ και ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κ. Dominique Sizes όπως και της Ευρωβουλευτού κυρίας Μαρίας Σπυράκη.

Επίσης χαιρέτισαν τις εργασίες της Συνδιάσκεψης μέσω video λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου και η γενική Διευθύντρια της Ένωσης κυρία Ελίνα Παπασπυροπούλου.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από την πλευρά της κυβέρνησης και της πολιτικής στην 4η Συνδιάσκεψη συνέβαλαν με την παρουσία τους καθώς και με τις διαφωτιστικές, υποσχετικές και ενθαρρυντικές για τον κλάδο ανακοινώσεις τους ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, και ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γεωργ. Πιτσιλής. Επίσης θετικοί για τον κλάδο, ως συμπληρωματικό παράγοντα στις δημόσιες παροχές, ήταν και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Έφη Αχτσιόγλου και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Απόστολος Πανάς.

Από τις σχετικές παρεμβάσεις των κυβερνητικών παραγόντων προέκυψαν αποτελέσματα για τον κλάδο με δεσμεύσεις που αφορούν:

- την ένταξη του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο νέο ΕΣΠΑ,

- τη νέα προσπάθεια για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Επίσης:

- επικοινωνήθηκε στους αρμόδιους πολιτικούς και τεχνοκράτες το θέμα της υποχρεωτικότητας των ασφαλίσεων όπως στις άλλες χώρες της ΕΕ

-τεκμηριώθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ιδιωτικής ασφάλισης στην κάλυψη των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΔΥΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΑΣ

Στη διάρκεια της 4η Συνδιάσκεψης παρουσιάστηκαν εμπεριστατωμένες μελέτες. Η μία για τις υποχρεωτικές ασφαλίσεις στην ΕΕ η οποία εκπονήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών και παρουσιάστηκε από τον διευθυντή του κ. Ν. Σοφρωνά και η άλλη για τις Φυσικές Καταστροφές και την κάλυψή τους μέσα από διάφορα μοντέλα και διαδικασίες, η οποία παρουσιάστηκε από τον Επ. Καθηγητή ΠΑΠΕΙ κ. Παν. Ξένο.

Αναδείχθηκε στους παριστάμενους η κατεύθυνση επί της οποίας η πολιτεία θα πρέπει να κινηθεί αξιοποιώντας την ιδιωτική ασφάλιση μέσα από κίνητρα, υποχρεωτικότητα, και άλλες διαδικασίες ώστε να επιτευχθεί η κάλυψη των πολιτών και η στήριξη της οικονομίας μέσα από τον επιμερισμό των βαρών των αποζημιώσεων που σήμερα αναλαμβάνει αμιγώς το κράτος σε μαζικές φυσικές καταστροφές.

Η 1Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Την 1η Ημέρα οι εργασίες της Συνδιάσκεψης ήταν «κλειστές» και συμμετείχαν σε αυτές οι εκλεγμένοι στα επιμελητήρια ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι εκπρόσωποι των Σωματείων Διαμεσολάβησης, Πανελλαδικών και Τοπικών, και εκπρόσωποι των διεθνών φορέων GAMA και MDRT. Το συντονισμό των εργασιών της είχε ο δημοσιογράφος Γιάννης Βερμισσώ. Με τον χαιρετισμό του προέδρου του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου ο οποίος και τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα για την διαχρονική συμβολή του στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από τους εκπροσώπους των Σωματείων εκκίνησε η 4η Συνδιάσκεψη. Χαιρέτισαν και τοποθετήθηκαν εκ μέρους των προέδρων των Επιμελητηρίων Θεσσαλονίκης και Πειραιά που στήριξαν εξαρχής και συντελούν διαχρονικά στην πραγματοποίηση της Εθνικής Συνδιάσκεψης ,ο κ. Κ. Λάσκος (ΕΕΘ) και ο Λεωνίδας Μίχας, Α Αντιπρόεδρος (ΕΕΠ). Επίσης χαιρέτισε και ο γενικός διευθυντής της χορηγού εταιρείας Groupama Ασφαλιστική κ. Χρ Κάτσιος. Παρέμβαση τιμητική πραγματοποίησε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καβαθάς όπως και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών κ. Κυριάκος Ανδρέου με τον οποίο το ΕΕΑ έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Κυπριακή αγορά επί ασφαλιστικών θεμάτων.

Στην Επιμελητηριακή ενότητα χαιρέτισαν από το ΕΕΑ ως πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης ο κ. Δ Γαβαλάκης, από το ΕΕΘ η κ. Ματ. Σιώχου και από το ΕΕΠ ο κ. Κ. Μαρκουλιδάκης. Πρόσθετη παρέμβαση στην ενότητα των επιμελητηρίων πραγματοποίησε ο Α Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Στ. Μέξας. Επίσης ο κ. Κυριάκος Μερελής μέλος ΔΣ και πρόεδρος Επιτροπών του ΕΕΘ, η κυρία Παντελάρου Αλεξάνδρα μέλος ΔΣ ΕΕΠ, ο κ. Γιώργος Παϊκόπουλος πρόεδρος Επιτροπής Υπηρεσιών και μέλος ΔΣ ΕΕΑ και ο κ. Βασ. Καρναχωρίτης, μέλος ΔΣ ΕΕΑ.

Από την πλευρά των Σωματείων τοποθετήθηκαν: ΕΑΔΕ κ. Μ. Τζωρτζωρής, ΠΟΑΔ. Ηλ. Τσολάκης, ΕΣΑΠΕ Ι. Τοζακίδης, ΕΕΑΕ Δ. Λύχρου, ΠΣΑΣ Θ. Γουργούλη. Πρόσθετη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο του ΣΠΑΤΕ κ. Μ. Δημητριάδη, την πρόεδρο του Συλλόγου Διαμεσολαβητών Δωδεκανήσου "ΙΣΧΥΣ" κ. Βάσω Μουτάφη, τον πρόεδρο του Σωματείου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Νίκο και τον πρόεδρο Διαμεσολαβητών Δυτικής Ελλάδος κ. Δ. Κρέτση.

Σε ειδική ενότητα που ακολούθησε εστιασμένη στην GAMA Global Hellas και το MDRT Ελλάδος με θέμα: Η αξία της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών για την εξέλιξη του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή συμμετείχαν ο κ. Ι. Τοζακίδης πρόεδρος ΕΣΑΠΕ η κυρία Φανή Θεοφανίδου υπεύθυνη επικοινωνίας της Gama Global Hellas, η πρόεδρος της επιτροπής επικοινωνίας του MDRT κυρία Σ. Ζερβουδάκη και το μέλος του MDRT κ. Απ. Κόκκοβας.

Το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Βερμισσώ.

Η 2η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Η 2η ημέρα της Συνδιάσκεψης είχε στον γενικό συντονισμό της εξέλιξής της ως υπεύθυνη την Δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου, ήταν ανοικτή οπότε και την παρακολούθησαν διαδικτυακά εκατοντάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και συμμετείχαν σε αυτή πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, και οι εκπρόσωποι της ασφαλιστικής αγοράς και της διαμεσολάβησης.

Στη διάρκεια των εργασιών της 2η ημέρας παρουσιάστηκαν συνοπτικά τα συμπεράσματα των "κλειστών" εργασιών της προηγούμενης ημέρας. Ο κ. Κώστας Μαρκουλιδάκης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά παρουσίασε τα συμπεράσματα της ενότητας των Επιμελητηρίων ενώ ο κ. Ηλίας Τσολάκης, πρόεδρος της ΠΟΑΔ, παρουσίασε στους σύνεδρους και το διαδικτυακό κοινό τα συμπεράσματα της ενότητας των Σωματείων και εστιάζοντας στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και επιτεύγματα.

Αναλυτικά το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας πραγματοποιήθηκαν τρεις θεματικές ενότητες.

Α ΕΝΟΤΗΤΑ

Η πρώτη είχε ως θέμα : Ιδιωτική Ασφάλιση -Κίνητρα-Υποχρεωτικότητα -το Ευρωπαϊκό παράδειγμα. Ξεκίνησε με την εισαγωγή των κυρίων Δημήτρη Γαβαλάκη (ΓΓ ΕΕΑ) και Νίκου Σοφρωνά (Γ.Δ ΕΙΑΣ). Συμμετείχαν σε αυτή οι Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Κωνσταντίνος Μπερτσιάς – εκπρόσωπος κλάδου αυτοκινήτων Ένωσης Ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος. Ακόμα, κυρία Νάντια Σταυρογιάννη, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) και κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) και πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων ΣΕΜΑ.

Το πάνελ συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας

Β ΕΝΟΤΗΤΑ

Η δεύτερη ενότητα-πάνελ- είχε ως θέμα : Κλιματική Αλλαγή και Φυσικές Καταστροφές "Κλειδί" η ιδιωτική ασφάλιση -τα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία.

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ ήταν ο Επίκουρος καθηγητής ΠΑΠΕΙ κ. Παναγιώτης Ξένος, ο οποίος και εκκίνησε την ενότητα, η Ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη (διαδικτυακά), η κ. Ματίνα Σιώχου Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασιακών Τραπεζικών και Ασφαλιστικών θεμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ι. Τοζακίδης πρόεδρος ΕΣΑΠΕ, Ι. Καντώρος μέλος ΔΣ ΕΕΑ και CEO Interamerican και ο κ. Ερρίκος Μοάτσος Πρόεδρος Επιτροπής Περιουσίας της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Το πάνελ συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Ευγενία Τζώρτζη.

Γ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η τρίτη ενότητα είχε ως θέμα: Η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας και προβληματισμοί για πρακτικές Δικτύων Διανομής.

Συμμετείχαν σε αυτή οι : Κυριάκος Ανδρέου Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, Βάσια Μπώλου αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή, Δημήτρης Γαβαλάκης Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου, Dominique Sizes Πρόεδρος Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών BIPAR, Δήμητρα Λύχρου Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, Σεμερτζόγλου Κωνσταντίνος – Εμπορικός διευθυντής Groupama Ασφαλιστικής.

Το πάνελ συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr