NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

AthensCon: Ζωντανεύοντας κόσμους φανταστικούς

AthensCon: Ζωντανεύοντας κόσμους φανταστικούς

Δεν ξέρω αν συμβαίνει και εσάς… αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που όταν διαβάζω comics, σαστίζω. Όταν κάτι έξυπνο συμβαίνει ή λέγεται μέσα στις “φούσκες”, ή απλά όταν περνούν αρκετά δευτερόλεπτα ώσπου να θαυμάσω την ομορφιά ενός σχεδίου πριν περάσω στο επόμενο τετραγωνάκι (ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο τελοσπάντων). Αυτές τις φορές πραγματικά αναρωτιέμαι, “μα ποιός το έφτιαξε αυτό”;

Και αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα κάτι παραπάνω από 90 φορές. Και αν μόλις σας έκανα έστω και λίγο να σαστίσετε… λογικά θα διαβάσετε τα παρακάτω.

Ψηφιακά σύμπαντα, “φανταστικές” σελίδες και νέα επιτραπέζια

athens-con-3.jpg?mtime=20221125103857#asset:385381


90 λοιπόν γνωστοί αλλά και νέοι Έλληνες σκιτσογράφοι και εικονογράφοι που σιγά σιγά ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους θα παρουσιάσουν τα έργα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Κλειστό Στάδιο Παλ. Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Στην αρένα και τα διαζώματα των συνολικά 8500 τ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί περισσότερους από 150 εκθέτες αλλά και ολόκληρο το το σύμπαν του Star Wars, από τον θρόνο του Boba Fett μέχρι και ψηφιακές μάχες στο διάστημα, μέσα από τα πιλοτήρια των X-Wing και Tie-Fighter.

Ταινίες, κόμικς, βιβλία, video games, χαρακτήρες, επιτραπέζια, ήρωες, cosplay θα βγουν απο τις σελίδες και τις οθόνες, θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας στις 26 & 27 Νοεμβρίου στο AthensCon, το συνέδριο κόμικς και ποπ κουλτούρας.

athenscon-4.jpg?mtime=20221125103931#asset:385382


Επιπλέον οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να παίξουν video games γνωστών εταιρειών να μάθουν να παίζουν νέα επιτραπέζια. Ενώ οι Cosplayers θα ζωντανέψουν τον χώρο φορώντας περισσότερα από 700 κουστούμια.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του AthensCon, δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τον κόσμο των κόμικς, του gaming, του κινηματογράφου, αλλά και του “φανταστικού” σε κάθε του μορφή.

The “signing(s)”

Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι θα πραγματοποιούνται signings από όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες και έτσι τα έργα τους θα πωλούνται υπογεγραμμένα από τους ίδιους.

Τέλος θα μπορεί κανείς να γνωρίσει τη Naomi Nagata μηχανικό του διαστημόπλοιου Rocinante από την τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας The Expanse. Να μιλήσει με τον Fred Van Lente συγγραφέα γνωστών ιστοριών των comics της Marvel και του Conan, ή με τον Frank Quitely σχεδιαστή των X-men, Batman & Robin.


26 & 27 Νοεμβρίου

Κλειστό Στάδιο Παλ. Φαλήρου (Tae Kwon Do)

Διαθεσιμο δωρεαν πάρκινγκ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr