NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Aegean: Στη Γαλλία το 2023 με διπλές τουρμπίνες και νέες πτήσεις

Aegean: Στη Γαλλία το 2023 με διπλές τουρμπίνες και νέες πτήσεις

Στην αύξηση των μεριδίων της στη Γαλλία στοχεύει η Aegean Airlines το 2023 με νέες πτήσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Εννέα γαλλικές πόλεις θα συνδέει η αεροπορική το 2023 από τα αεροδρόμια των: Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου. Συνολικά προγραμματίζει 17 routes προς την Γαλλία, 74 πτήσεις την εβδομάδα με το capacity να φτάνει στα ίδια σχεδόν επίπεδα με το 2019. Για την Aegean Airlines η αεροπορική αγορά της Γαλλίας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, τόνισε στο συνέδριο της Selectour (25-27 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα) ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής, Δημήτρης Γερογιάννης προσθέτοντας ότι η αεροπορική κίνηση το 2023 θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019.

Με τη γαλλική αγορά να είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ελληνική αγορά οι αφίξεις μεταξύ Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου το 2022 να σημειώνουν αύξηση 17,6%, ομοίως και τα τουριστικά έσοδα 11,7%, η Aegean συνεργάζεται με τον ΕΟΤ, προκειμένου να βελτιώσει το συνολικό τουριστικό προϊόν και να δημιουργεί ευκαιρίες ανέφερε στο συνέδριο της Selectour, ο Δημήτρης Γερογιάννης, συμπληρώνοντας ότι η έννοια της «Φιλοξενίας», της κουλτούρας και του πολιτισμού για την αεροπορική έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

«H AEGEAN δημιουργεί συστηματικά και για περισσότερα από 20 χρόνια τουριστική κίνηση από και προς τη Γαλλία. Έχει μεταφέρει περισσότερα από 10 εκατομμύρια επιβάτες μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να αυξάνει τη δραστηριότητά της κάθε χρόνο. Συνεργάζεται με τον ΕΟΤ και δημιουργεί διαρκώς συνέργειες με τους φορείς της τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία, όπως η Selectour, για να αναδειχτεί η ελκυστικότητα ακόμη περισσότερων ελληνικών προορισμών και για όλο το χρόνο. Πρωτίστως, όμως προσφέρει μια αναβαθμισμένη και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Μια ταξιδιωτική εμπειρία «φιλοξενίας», ανέφερε.

Η Aegean στη γαλλική αγορά

Σήμερα η Aegean πετά προς 160 προορισμούς, οι 129 εκ των οποίων είναι διεθνείς και οι 9 προς τη Γαλλία. Ο εθνικός αερομεταφορέας, ο οποίος έστησε και την αερογέφυρα μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας για την μεταφορά των στελεχών της Selectour προς την Ελλάδα, το 2022 πέταξε με 19 αεροσκάφη τύπου Airbus, αναμένοντας μέσα στο 2023 να παραλάβει επί πλέον 9 Airbus Αneo.

Η AEGEAN αυξάνει συνεχώς την παρουσία της στη γαλλική αγορά, που ξεκίνησε πριν από περίπου 20 και πλέον χρόνια. Τότε, πραγματοποιούσαμε σχεδόν 10 δρομολόγια στη Γαλλία, μεταφέροντας μόνο μερικές χιλιάδες επιβάτες και μέσα από μια συνεχή και συνεπή επένδυση στη γαλλική αγορά φτάσαμε το 2022 να έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο που συνδέει μεγάλες γαλλικές πόλεις με δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και προσφέρει στον ελληνικό τουρισμό σχεδόν τα 1 εκατομμύριο θέσεις.

Η Aegean ξεκίνησε το 1999 ως μια μικρή, startup ελληνική αεροπορική εταιρεία με μόλις 2 αεροσκάφη και σήμερα διαθέτει έναν στόλο 68 αεροσκαφών, 19 εκ των οποίων είναι ολοκαίνουργια Airbus 320 και 321 neo. Μέσα στο 2023 αναμένει άλλα 9 Airbus και μέχρι το 2026 ο στόλος θα έχει αυξηθεί στα 46 συνολικά.

Η Selectour στη Γαλλία

Το δίκτυο της «Selectour» περιλαμβάνει περισσότερα από 1.200 μέλη στη Γαλλία, σε περισσότερες από 600 πόλεις, με περισσότερους από 4.000 εξειδικευμένους συμβούλους στον τουρισμό αναψυχής και τα επαγγελματικά ταξίδια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr