NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ολοκληρώθηκε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προμηθειών & Διοίκησης Εφοδιασμού

Ολοκληρώθηκε το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προμηθειών & Διοίκησης Εφοδιασμού

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Προμηθειών & Διοίκησης Εφοδιασμού, που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

To συνέδριο αποτελεί μέρος των πολύ επιτυχημένων συνεδρίων που διοργανώνει το ΕΙΠ τα τελευταία χρόνια, τα οποία έχουν ως στόχο την κατάρτιση των στελεχών που εργάζονται στο χώρο των Αγορών, των Προμηθειών και της Διοίκησης Εφοδιασμού.

Οι εργασίες της 1ης ημέρας του συνεδρίου ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών κ. Ιγνάτιου Μιχαηλίδη. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναπτύχθηκαν θέματα από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές (Keynote speakers) με ενδιαφέρουσες ομιλίες και τοποθετήσεις. Οι στοχευμένες παρουσιάσεις τους και οι ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των συνέδρων προσέθεσαν αξία στις εργασίες του συνεδρίου και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων. Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι ειδικές εισηγήσεις των συμμετεχόντων στα panels από εξειδικευμένα στελέχη του χώρου των Προμηθειών, των Αγορών & της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα θεμάτων και μεταφέροντας γνώση, εμπειρία αλλά και επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές.

Η πρώτη ημέρα ομιλιών και panel ξεκίνησε δυναμικά με εστίαση στους παρακάτω τομείς:

Technology Sourcing, Procurement Transformation, Resilience, Sustainability, and Business Continuity, ESG, Procurement of Energy, Brain Based Coaching

Η δεύτερη ημέρα ομιλιών και panel εστίασε στους παρακάτω τομείς:

Risk Management, Technology & Solutions, E-auctions, Digital Transformation, Hybrid Working Model, New Skills & Career Opportunities

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη μεγαλειώδη συνάντηση και συνεχάρησαν την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου για την επιλογή της θεματολογίας, των ομιλητών και για τη γενικότερη οργάνωση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών.

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Προμηθειών & Διοίκησης Εφοδιασμού, το ΕΙΠ για πρώτη φορά από την ίδρυση του διοργάνωσε τα πρώτα βραβεία προμηθειών. Δόθηκαν συνολικά 8 βραβεία. Την απονομή των βραβείων ανέλαβε ο κ. Λάμπρος Λάϊος, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών.

Το βραβείο Procurement Excellence απονεμήθηκε στην εταιρεία Netcompany-Intrasoft και στο τμήμα προμηθειών της, το οποίο παρουσίασε εξαιρετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα και το χρόνο απόκρισης για την υλοποίηση αιτημάτων προμηθειών, με παράλληλη μείωση του κόστους, ενώ βελτίωσε σημαντικά τους σχετικούς δείκτες και KPIs οδηγώντας στην αύξηση του ROI.

Το βραβείο παρέλαβαν ο κ. Κανάκης Μάνος, Group Procurement, Supply Chain and Administration Director, Netcompany-Intrasoft, καθώς και η ομάδα προμηθειών με τους Καραγιάννη Γεώργιο, Λιοτσάκη Μιχαήλ, Μαριάντα Ζερβού, Μιχαλόχρηστα Μαριάννα, Μουρτζούκο Γεώργιο, Τερροβίτη Ιουλία, Τσουκλίδη Αριάδνη, Μάρκου Φαίη.

Το Gold βραβείο, της κατηγορίας Procurement Transformation Award, απονεμήθηκε στην Alpha Bank. Το Procurement Transformation της Alpha Bank είναι δυναμικό και η βάση της επιτυχίας του εστιάζει στον ανθρώπινο παράγοντα. Το νέο οργανωτικό μοντέλο έχει σαν τελικό στόχο να υποστηρίξει και να διευκολύνει τα σύγχρονα στελέχη Προμηθειών της Τράπεζας στην υλοποίηση του Έργου τους, μέσω της αξιοποίησης δεδομένων αγορών, στρατηγικών διαχείρισης προμηθευτών και ψηφιακών εργαλείων. Υπό αυτή την έννοια, η καλλιέργεια και υιοθέτηση της νέας κουλτούρας στο προσωπικό της Μονάδας, η οποία είναι εστιασμένη στην εξωστρέφεια, την ανάληψη πρωτοβουλιών και ενός ενεργού ρόλου στην διαμόρφωση στρατηγικής αγορών, αποτελεί τη βασική διαφοροποίηση του Έργου Ανασχεδιασμού.

Το βραβείο παρέλαβε, η κ. Μαρία Σαραντοπούλου, Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Κεντρικής Διαχείρισης Προμηθειών και Εξωτερικών Αναθέσεων της Alpha Bank.

Το Silver βραβείο της κατηγορίας Procurement Transformation Award, απονεμήθηκε στην εταιρεία Photos Photiades Breweries Ltd. Η εταιρεία εφάρμοσε σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα για την διαδικασία αξιολόγηση - επιλογής προμηθευτών και διαχείρισης κινδύνων. Η πλατφόρμα συντονίζει τα τμήματα προμηθειών, ΙΤ, παραγωγής, διασφάλισης ποιότητας και logistics. Ορισμένα από τα επιτεύγματα τους παρουσιάζονται παρακάτω:

  • Βελτίωση της διαδικασίας αξιολόγησης των προμηθευτών
  • Άμεση πρόσβαση στη πληροφορία
  • Εξαγωγή αξιόπιστων αποτελεσμάτων στις αξιολογήσεις των προμηθευτών και ενημέρωση τους για την πορεία της συνεργασίας, ώστε να μπορέσουν να βελτιωθούν σε τομείς που χρειάζεται

Το βραβείο παρέλαβε, η κ. Σμυρίλλη Ιωάννα, Procurement Assistant Manager της Photos Photiades Breweries Ltd.

Το Gold βραβείο, της κατηγορίας Procurement Team Award απονεμήθηκε στην εταιρεία Barilla Hellas. Η εταιρεία υλοποίησε ένα έργο ενεργειακού συμψηφισμού Net Metering στο εργοστάσιο της Θήβας, το οποίο θεωρήθηκε σαν “benchmark project” για αυτήν την κατηγορία προμηθειών. Η ομάδα προμηθειών της Barilla Hellas, σε συνεργασία με άλλα τμήματα της εταιρίας κλήθηκε να οργανώσει και να διεκπεραιώσει ένα έργο για το οποίο δεν υπήρχε διαθέσιμη προηγούμενη εμπειρία και γνώση, αλλά κατάφερε να το υλοποιήσει πριν από την προθεσμία, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες και αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία.

Το βραβείο παρέλαβαν ο κ. Μάνθος Μιχάλης, Country Buyer και ο κ. Ανέστης Πασσάς, Plant Buyer της Barilla Ηellas.

Το Silver βραβείο για την κατηγορία Procurement Team Award, απονεμήθηκε στην εταιρεία Netcompany-Intrasoft για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία των μελών της η οποία μέσα από συνεχείς βελτιώσεις διαδικασιών και καινοτόμων ιδεών, διασφάλισε την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης, μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Το βραβείο παρέλαβαν η ομάδα προμηθειών της εταιρείας με τον κ. Μάνο Κανάκη, Group Procurement, Supply Chain and Administration Director, Netcompany-Intrasoft και τους Καραγιάννη Γεώργιο, Λιοτσάκη Μιχαήλ, Μαριάντα Ζερβού, Μιχαλόχρηστα Μαριάννα, Μουρτζούκο Γεώργιος, Τερροβίτη Ιουλία, Τσουκλίδη Αριάδνη και Μάρκου Φαίη.

Το Gold βραβείο, της κατηγορίας Procurement Environmental & Social Impact Award απονεμήθηκε στην Alpha Bank. Η Τράπεζα δίνει ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα στην απόδοσή της σε θέματα Περιβαλλοντικής και Εταιρικής Υπευθυνότητας και ενσωματώνει στις επιχειρηματικές τις πρακτικές τα κριτήρια ESG, διασφαλίζοντας την τήρηση των αρχών, των αξιών και των δεσμεύσεων της, έναντι όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Το βραβείο παρέλαβε η κ. Μαρία Σαραντοπούλου, Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Κεντρικής Διαχείρισης Προμηθειών και Εξωτερικών Αναθέσεων της Alpha Bank.

Το Silver βραβείο της κατηγορίας Procurement Environmental & Social Impact Award, απονεμήθηκε στην εταιρεία Chiesi Hellas, για τα υψηλά κοινωνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα που ακολουθεί. Η εταιρεία έχει λάβει πιστοποίηση B Corp και μεταξύ άλλων, έχει δημιουργήσει έναν Κώδικα Αλληλοεξάρτησης, ο οποίος θέτει τόσο για την ίδια, όσο και για τους προμηθευτές και συνεργάτες της, αυστηρά πρότυπα, με σκοπό ένα πιο βιώσιμο επιχειρείν.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Παναγιώτης Ζαφειρέλλης, Υπεύθυνος Προμηθειών της Chiesi Hellas.

Το βραβείο Procurement Manager of the Year, απονέμεται στον Procurement Manager που έχει επιδείξει εξαιρετικές ικανότητες ηγεσίας και επίλυσης προβλημάτων, που μέσα από την επαγγελματική του πορεία και τα επιτεύγματά του αποδεδειγμένα συνεισφέρει τόσο στη διαρκή βελτίωση της εταιρείας του, όσο και του τομέα προμηθειών γενικότερα. Φέτος το βραβείο Procurement Manager of the Year, απονεμήθηκε στον κ. Μάνο Κανάκη, Group Procurement, Supply Chain and Administration Director, Netcompany-Intrasoft

Με την ολοκλήρωση των βραβείων πραγματοποιήθηκε η απονομή Certification of Achievement, το οποίο δόθηκε στον πρώτο Έλληνα επαγγελματία προμηθειών, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία τα 3 επίπεδα πιστοποίησης του International Trade Centre και έλαβε τον υψηλότερο επαγγελματικό τίτλο πιστοποίησης International Diploma in Supply Chain Management. Το certification παρέλαβε ο κ. Ευστάθιος Ακριτίδης, Procurement Lead (Greece & Bulgaria) της Accenture Greece.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εργασιών του συνεδρίου, διεξήχθη και η απονομή των πτυχίων των αποφοίτων των προγραμμάτων πιστοποίησης Certificate in Supply Management & Certificate in Logistics.

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προμηθειών & Διοίκησης Εφοδιασμού δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική συμβολή των χορηγών οι οποίοι ήταν αρωγοί από την πρώτη στιγμή των προετοιμασιών του συνεδρίου: Humantec, (Platinum Χορηγός), cosmoONE, Ernst & Young, Oracle, (Gold Χορηγοί), Further-Up, (Silver Χορηγός), SUPPLY CHAIN & LOGISTICS magazine, (Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας), Capital, Εpixeiro.gr, Euro2day, Exportnews.gr, Yourdailylife.net, (Χορηγοί επικοινωνίας).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr