NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Δυναμικό παρών της Ελλάδας στην Electronica 2022

Δυναμικό παρών της Ελλάδας στην Electronica 2022

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) μαζί με τον HeTiA (Hellenic Emerging Technologies Industry Association) συνδιοργάνωσαν για πρώτη φορά την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Electronica 2022, η οποία διεξήχθη από 15 έως 18 Νοεμβρίου στο Μόναχο της Γερμανίας, στο εκθεσιακό κέντρο Trade Fair Center Messe Munchen.

Πρόκειται για την κορυφαία έκθεση παγκοσμίως στο χώρο των ηλεκτρονικών, η οποία διοργανώνεται κάθε 2 έτη με περισσότερους από 2.000 εκθέτες, μεταξύ των οποίων, μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, όπως η STMicroelectronics, Texas Instrument, Sony, Samsung, Nikon, κλπ. Η έκθεση Electronica συγκεντρώνει ευρεία γκάμα τεχνολογιών, προϊόντων και λύσεων για όλη τη βιομηχανία ηλεκτρονικών που αφορούν τους εξής τομείς: Αυτοκινητοβιομηχανία, οθόνες, ηλεκτρομηχανικά μέρη και περιφερειακά, σχεδιασμός ηλεκτρονικών (ED/EDA), ενσωματωμένα συστήματα, υπηρεσίες κατασκευής ηλεκτρονικών (EMS), ημιαγωγοί, τυπωμένες πλακέτες κυκλωμάτων, έλεγχος και μετρήσεις, μικρο/νανο-συστήματα, παθητικά μέρη, τεχνολογίες αισθητήρων, υπηρεσίες, τροφοδοτικά, μέρη και υπομέρη συστημάτων και συναρμολόγηση, ασύρματες τεχνολογίες.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 7 ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου ηλεκτρονικών έχοντας τη στήριξη της Enterprise Greece, με τους Έλληνες εκθέτες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους από την παρουσία της χώρας μας και τις επαφές που έκαναν κατά τη διάρκειά της. Αναφερόμενη στην ελληνική παρουσία στην Electronica 2022, η εντεταλμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που στηρίξαμε τη συμμετοχή 7 καινοτόμων επιχειρήσεων για πρώτη φορά, σε αυτή την πολύ μεγάλη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών. Η Ελλάδα δείχνει πλέον ένα άλλο πρόσωπο και στον τομέα της μικροηλεκτρονικής με τη συμμετοχή πολλά υποσχόμενων νέων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν από Έλληνες επιστήμονες στη χώρα μας. Ο οργανισμός μας θα συνεχίσει να στηρίζει ποικιλοτρόπως τις εταιρείες τεχνολογίας που προσφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία της χώρας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της HETiA, Δρ. Μανώλης Ζερβάκης, ανέφερε: «Καθώς η HETiA διατηρεί στον πυρήνα της την πλειοψηφία του ελληνικού οικοσυστήματος σχεδίασης chips και ενσωματωμένων συστημάτων, ήταν εντελώς φυσιολογικό για τα μέλη μας να έχουν την Electronica στην κορυφή των προτιμήσεων τους για συμμετοχή σε διεθνή έκθεση του 2022, ειδικά μετά την αποχή λόγω της πανδημίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Enterprise Greece για την υποστήριξη της στη διοργάνωση της πρώτης εθνικής αποστολής, τοποθετώντας την Ελλάδα στον χάρτη των ημιαγωγών, ειδικά με την ευκαιρία χάραξης εθνικής στρατηγικής στα πλαίσια του CHIPS ACT της E.E. Δίνουμε από τώρα ραντεβού για την επόμενη έκδοση της Electronica το 2024, με ακόμα μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή».

Τη Διεθνή Έκθεση Electronica επισκέφθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, Βασίλειος Γκουλούσης και ο γραμματέας ΟΕΥ Γ’, Γεώργιος Λυμπέρης. Ο κ. Γκουλούσης επεσήμανε ότι: «Η συμμετοχή εφτά καινοτόμων ελληνικών εταιρειών για πρώτη φορά σε αυτή την πολύ μεγάλη και σημαντική έκθεση τεχνολογίας είναι από μόνο του ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική που αναπτύσσεται στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας στη χώρα μας, αλλά και την ποιότητα του επιστημονικού δυναμικού της. Μας γεμίζουν αισιοδοξία τα πολύ θετικά σχόλια των συμμετεχόντων σχετικά με την ποιότητα των συναντήσεων που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όπως επίσης και η ομαδική δουλειά της HETiA με τον εθνικό φορέα προώθησης της εξωστρέφειας Enterprise Greece που απέφερε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα. Τέλος, να τονίσουμε ότι τόσο το Ελληνικό Προξενείο στο Μόναχο, όσο και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, είναι δίπλα σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για την αγορά της Γερμανίας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr