NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

3 νέα γοητευτικά μπιστρό στην Αθήνα

3 νέα γοητευτικά μπιστρό στην Αθήνα

Καθώς διανύουμε τον “μήνα των Χριστουγέννων” τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα αποκτούν διαφορετική ατμόσφαιρα. Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια και οι στολισμοί πληθαίνουν μέρα με την ημέρα και φωτίζουν όλο και περισσότερο την καθημερινότητα μας μετρώντας αντίστροφα για τις γιορτές.

Μαζί τους μεγαλώνει και η επιθυμία μας να βρισκόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Να περπατάμε στην πόλη, να την χαζεύουμε καθώς φοράει τα γιορτινά της, να τρώμε μαζί.

Μερικές μέρες πριν από την εκπνοή του 2022 βρήκαμε τρία διαφορετικά μέρη στην Αθήνα, για φαγητό. Κοντά στο Σύνταγμα, στο Μοναστηράκι και το Παγκράτι; Εσείς τα έχετε ανακαλύψει;

Bon Bon Fait Maison L’atelier

Ναι πολλοί από εμάς έχουμε δοκιμάσει τα Choux, Macaron, “ Paris–Brest” και τα Cannelés του Bon Bon Fait Maison απέναντι από τη Μητρόπολη και πολλές φορές υπό τον υποβλητικό ήχο που έχουν κάνουν οι καμπάνες της.

Πλέον όμως ο Κρίτωνας Πουλής άνοιξε το νέο του εγχείρημα, ένα γαλλικό μπιστρό με ολοκληρωμένο εστιατορικό μενού, στο ισόγειο του ανακαινισμένου νεοκλασικού αρχοντικού του Μάρκου Μπότσαρη στην οδό Καλαμιώτου.

Τα γλυκά κάνουν βέβαια και εκείνα την εμφάνισή τους στο κάτω μέρος του μενού που αλλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Και σε αυτό το σημείο εμείς αρκεί να πούμε ότι προκαλούμε, γραπτά, από εδώ τον Κρίτωνα Πουλή να μοιραστεί μαζί μια συνταγή με χριστουγεννιάτικο πρόσημο για το Choices Weekend του ερχόμενου Σαββατοκύριακου!

Ami Gastrotheque

Άλλο ένα καινούργιο και γοητευτικότατο γαλλικό μπιστρό στη γωνία Απόλλωνος και Βουλής, δίπλα από το Birdman.

Mεσογειακή παράδοση και γαλλική γαστρονομία συνδυάζονται σε έναν χώρο με ζωντανή ατμόσφαιρα, νόστιμα πιάτα και μια διάχυτα όμορφη αισθητική. Από τα τραπέζια, τα πιάτα και τα φλυτζάνια έως τις στολές που φορούν οι σερβιτόροι.

Βάλτε το στο πρόγραμμα.

Marbella Gastro Bar

Άλλο ένα νέο στέκι άνοιξε τις πόρτες του αυτή τη φορά στο Παγκράτι. Με ιδιαίτερη αύρα που ταιριάζει με την εποχή και αντικείμενα, όπως ένα juke box που μοιάζει με "πύλη" κάποιας χρονομηχανής και μας οδηγεί σε… άλλες εποχές.

Το Marbella Gastro Bar, που βρίσκεται στην Ιβύκου 8, γειτνιάζει με το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, ακριβώς απέναντι από την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα ενώ τα πιάτα του είναι βασισμένα σε ελληνικές πρώτες ύλες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr