NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

HERA και ΠΟΥ ενισχύουν τη συνεργασία τους για τα αντίμετρα σε πανδημίες και επιδημίες

HERA και ΠΟΥ ενισχύουν τη συνεργασία τους για τα αντίμετρα σε πανδημίες και επιδημίες
06_12_2022 | 16:35 06_12_2022 | 17:18
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Η Αρχή Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης και Ετοιμότητας (HERA) της Επιτροπής και ο κόμβος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την ανάλυση πανδημικών και επιδημιολογικών πληροφοριών συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους όσον αφορά τα αντίμετρα για την πρόληψη, την ετοιμότητα, τον εντοπισμό και την ταχεία αντίδραση σε σοβαρές διασυνοριακές απειλές κατά της υγείας.

Η εν λόγω συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της παρουσίασης της στρατηγικής της ΕΕ για την παγκόσμια υγεία και της συμφωνίας μεταξύ της Επιτροπής και του ΠΟΥ για την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο την αντιμετώπιση των παγκόσμιων υγειονομικών απειλών.

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κ. Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε σχετικά: «Από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, μάθαμε πόσο σημαντικό είναι για όλους τους βασικούς φορείς να συνεργάζονται, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και έτοιμοι να ανταποκριθούν γρήγορα σε καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής ανάγκης. Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την παγκόσμια υγεία, η ΕΕ θα εργαστεί για τη στήριξη μιας νέας παγκόσμιας τάξης υγείας με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των υγειονομικών απειλών. Η συνεργασία μεταξύ της HERA και του κόμβου του ΠΟΥ θα συμβάλει στην ενίσχυση της παγκόσμιας υγειονομικής ασφάλειας μέσω της εντονότερης ενασχόλησης με τα ιατρικά αντίμετρα σε ενωσιακό και διεθνές επίπεδο».

Η HERA και ο κόμβος του ΠΟΥ θα συνεργαστούν στο πλαίσιο της ενισχυμένης συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σε τομείς όπως η εφαρμογή του κανονισμού για τις σοβαρές διασυνοριακές απειλές κατά της υγείας και η διευρυμένη εντολή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Θα συνεργάζονται μεταξύ τους κατά την κατάρτιση προγραμμάτων εργασίας και ερευνητικών χαρτών πορείας, ώστε να υπάρχει καλύτερη εποπτεία των αντίστοιχων θεματολογίων και της συνολικής έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων ιατρικών αντιμέτρων και συναφών τεχνολογιών.

Η συμφωνία μεταξύ της HERA και του κόμβου του ΠΟΥ περιλαμβάνεται σε διοικητική συμφωνία που θα διαρκέσει πέντε χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής της. Θα ενσωματωθεί στην ευρύτερη συνεργασία για την καταπολέμηση υγειονομικών απειλών, την οποία συμφώνησαν να ενισχύσουν η Επιτροπή και ο ΠΟΥ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr