NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

DMA -​ Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: Σε συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους Amazon - ΕΕ

DMA -​ Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: Σε συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους Amazon - ΕΕ

Πολύ κοντά σε συμφωνία φαίνεται να βρίσκεται η Amazon με τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε μία τελική συμφωνία, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 20 Δεκεμβρίου,

Σημειώνεται ότι η ΕΕ ξεκίνησε έρευνα πριν από τρία χρόνια για το αν η Amazon χρησιμοποιεί δεδομένα για να συμμετέχει σε αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Η εταιρεία συμφώνησε να δώσει στα ανταγωνιστικά προϊόντα μεγαλύτερη ορατότητα στο «buy box», το οποίο ωθεί την πλειοψηφία των αγορών του ιστότοπου, ανέφεραν οι Financial Times. Και οι καταναλωτές θα βλέπουν μια πρόσθετη προτεινόμενη προσφορά σε περιπτώσεις όπου η ταχύτητα της παράδοσης των προϊόντων δεν είναι προτεραιότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε στο CNBC ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τόνισε ότι η συμφωνία θα είναι μια σημαντική νίκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς θα δείχνει πώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να συμμορφώνονται με τη νέα πράξη για τις ψηφιακές αγορές που εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο. Η DMA (Digital Markets Act) είναι ένα εκτεταμένο σύνολο κανόνων που αποσκοπεί στον περιορισμό της ισχύος στην αγορά των επιχειρήσεων που έχουν θέση ισχύος στην οικονομία του διαδικτύου. Βασικός στόχος των μεταρρυθμίσεων είναι να αποτρέψουν τους τεχνολογικούς κολοσσούς από το να καταχραστούν τη θέση τους στην αγορά και να βλάψουν τους μικρότερους ανταγωνιστές.

Σημειώνεται ότι οι συνέπειες για την παραβίαση των κανόνων της DMA μπορεί να είναι σοβαρές. Οι εταιρείες μπορούν να αντιμετωπίσουν δυνητικά πρόστιμα έως και 10% των παγκόσμιων εσόδων τους, ενώ για τους επαναλαμβανόμενους παραβάτες, αυτό θα αυξηθεί στο 20%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr