NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Αυτό το Σαββατοκύριακο “ακούμε" τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο

Αυτό το Σαββατοκύριακο “ακούμε" τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο

Για το σημερινό Choices Weekend συναντάμε τον γνωστό τρομπετίστα και συνθέτη, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, και ακούμε μαζί ορισμένα από τα κομμάτια του που το Σαββατοκύριακο τους ταιριάζει εξαίσια.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου είναι η αέναη αναζήτηση του καινούργιου, χωρίς τον φόβο του ρίσκου, είτε πρόκειται για την εξερεύνηση του ήχου της τρομπέτας, είτε για να πετά μαζί της με αλεξίπτωτο πλαγιάς παίζοντας τα κομμάτια του στον αέρα.

Είναι τρομπετίστας και συνθέτης με έδρα την Αθήνα αλλά εδώ και χρόνια περιπλανιέται ανάμεσα σε μέρη, όπως το Άμστερνταμ, το Παρίσι, η Κοπεγχάγη και οι Βρυξέλλες, ζώντας στον ρυθμό μιας σύγχρονης «ΤζαζΟδύσσειας».

Έχει την τύχη να συνεργάζεται με μουσικούς από όλο τον κόσμο που τον εμπνέουν και να πραγματοποιηεί εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Μέχρι στιγμής έχει ηχογραφήσει πέντε προσωπικά άλμπουμ, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 70 ηχογραφήσεις και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Jaques Morelembaum, Tore Brunborg, Diederik Wissels, Tony Lakatos, Gunter “Baby” Sommer, Mode Plagal, Ψαραντώνη, Σαβίνα Γιαννάτου, Μαρία Φαραντούρη, David Lynch, Haig Yazdjan, Federico Casagrande, Γιώργο Κοντραφούρη, Σταύρο Λάντσια, Πέτρο Κλαμπάνη, Διονύση Σαββόπουλο, Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Παρά την περιπλάνηση, ο ευρωπαϊκός ήχος της jazz είναι ο χώρος που ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος νιώθει ως περισσότερο προσφιλή και οικείο. Θεωρεί εξ’ ίσου σημαντική την μουσική, τον ρυθμό αλλά και την… σιωπή.

Λίγα λόγια, αρκετή μουσική

Καθώς αναμένουμε το 5ο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "Petrichor" που σημαίνει το γήινο άρωμα που δημιουργείται όταν η βροχή πέφτει σε ξηρό έδαφος, ακούμε τα παρακάτω κομμάτια του για τα οποία μοιράζεται μαζί μας λίγα λόγια.

Κaïafas - Καϊάφας

"Ένα μαγικό μέρος όπου η λίμνη σμίγει με τη θάλασσα κοντά στο χωριό μου που βρίσκεται στην Ηλεία. Και οι πρώτες αναμνήσεις που έχω από τη θάλασσα και τη μυρωδιά των πεύκων".

Kountouri

"Το Kountouri είναι το μέρος που πέρασα τα πρώτα καλοκαίρια της ζωής μου. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αλλά με πολλές ιστορίες της γιαγιάς μου για τις νεράιδες και τα ξωτικά της περιοχής".

Air Blues

"Η εκπλήρωση του ονείρου μου να παίξω μουσική στον αέρα. Πριν από έναν χρόνο ξεκίνησα να κάνω μαθήματα αλεξιπτώτου πλαγιάς (parepente) και αμέσως ονειρεύτηκα να συνδυάσω την αγάπη μου για την πτήση και τη μουσική".

Barbas

"Μια σύνθεση για τον θείο μου που παντα φώναζα "Μπάρμπα". Ήταν αυτός που με εισήγαγε στην ξένη ροκ μουσική όταν ήμουν παιδί. Με έπαιρνε μαζί του τις Κυριακές που έκανε εκπομπή στο Ράδιο Κρέστενα".

Money - Pink Floyd

"Η αγαπημένη μου μπάντα και ίσως η μόνη που συνεχίζω και ακούω τακτικά. Το 2013 κυκλοφόρησα ένα CD, αφιέρωμα στους Pink Floyd, με τίτλο "Heart of the Sun".

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr