NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Νέα Ακουιτανία: Η «πρωτεύουσα» του βιώσιμου τουρισμού

Νέα Ακουιτανία: Η «πρωτεύουσα» του βιώσιμου τουρισμού

Το τίτλο της «βασίλισσας» του βιώσιμου τουρισμού επιδιώκει να αποκτήσει η νέα Ακουιτανία -η μεγαλύτερη διοικητική περιοχή της Γαλλίας. Πολλοί είναι οι ενδιαφέροντες προορισμοί στην περιοχή αυτή τους οποίους αναδεικνύει το περιοδικό Explore France 2022 του Γαλλικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης, Atout France. Το κύριο θέμα του περιοδικού το Νερό, και οι πολιτιστικές που προκύπτουν από αυτό.

Το Μπορντώ με τη Cite du Vin, την οποία το epixeiro.gr επισκέφτηκε και παρουσίασε τον περασμένο Ιούνιο η Λασκώ με το ομώνυμο σπήλαιο, η πόλη κόσμημα Sarlat, η χώρα των Βάσκων και το Μπιαρίτζ, το Πουατιέ και το Futuroscope, το περίφημο Κονιάκ, το Pau και τα Πυρηναία, η Λιμόζ με την πορσελάνη της. Αξίζουν αναφοράς και οι παραλίες: 750χλμ αμμώδους ακτογραμμής με λιμάνια, όπως το Bayonneστην Rochelle κ.α.

Η φύση είναι η απόλυτη προτεραιότητα καθώς πέρα από την Κοιλάδα της Δορδόνης που ανήκει στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO, στην Νέα Ακουιτανία λειτουργούν ένα εθνικό πάρκο και πέντε φυσικά περιφερειακά πάρκα με πλούσια βιοποικιλότητα. Η περιοχή είναι ιδανική για τουρισμό με ποδηλατικές διαδρομές, κρουαζιέρα στο ποτάμι, επισκέψεις σε φάρους στην προστατευόμενη περιοχή Marais Poitevin.

Περιβάλλον και Νερό οι δύο βασικοί άξονες βιώσιμου τουρισμού σε συνδυασμό με το πολιτισμό

Πάνω στο στόχο του βιώσιμου τουρισμού δούλεψε η νέα έκδοση του περιοδικού Explore France για το 2022 του Γαλλικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης, Atout France, το οποίο (περιοδικό) παρουσιάστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου στην Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα. Το θέμα του περιοδικού είναι το νερό, ο πιο πολύτιμος φυσικός πόρος και απαραίτητος για την ζωή, όπως η θάλασσα, τα ποτάμια, και τα κανάλια, το ιαματικό νερό, με τις ευεργετικές ιδιότητες του, τα ιαματικά λουτρά.

Ταυτόχρονα με το νερό προκύπτουν πολιτιστικές δυνατότητες με την δημιουργία υποθαλάσσιων μουσείων με περιπατητικές διαδρομές κατά μήκος μεγάλων ποταμών, όπως ο Λίγηρας, ο Σηκουάνας και ο Ροδανός. Επιπλέον ο αειφόρος τουρισμός σχετίζεται με την γαστρονομία χάριν των ξακουστών για τα πιάτα τους με ψάρι εστιατορίων.

Αξιοσημείωτο το ότι η Γαλλία στοχεύει να γίνει βιώσιμη χώρα με το περιβάλλον και το νερό να αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες για τη επίτευξη του στόχου αυτού. Την ίδια στιγμή κοινός στόχος των πόλεων της Γαλλίας (που παρουσιάζονται και στο περιοδικό) από την κοιλάδα του Λίγηρα, την Περιφέρεια του Παρισιού, την Νορμανδία, την Χαβρη-Ετρέτα, την Κυανή Ακτή, την Μεντόν, την Νίκαια, την Αλσατία, το Βαρ, την Κορσική, τη Νέα Ακουιτανία είναι ο βιώσιμος τουρισμός.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr