NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Cosmote: Ο έλεγχος της ΑΔΑΕ προχώρησε απρόσκοπτα και σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίστηκε​

​Cosmote: Ο έλεγχος της ΑΔΑΕ προχώρησε απρόσκοπτα και σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίστηκε​

Διαψεύδει η Cosmote ότι παρεμποδίστηκε το έργο της ΑΔΑΕ κατά τη διάρκεια σχετικού ελέγχου στην εταιρεία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της «εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται».

Η εταιρεία τονίζει επίσης ότι «συνεργάζεται πάντα με όλες τις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Cosmote αναφέρει ότι:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην COSMOTE και σε σχετικό έλεγχο της ΑΔΑΕ, η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε ότι αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της. Η COSMOTE εξέφρασε προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος προχώρησε απρόσκοπτα και συνεχίζεται. Η COSMOTE συνεργάζεται πάντα με όλες τις αρμόδιες Αρχές σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Σημειώνεται ότι στα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι πηγές αναφέρουν στο Euractiv ότι η ΑΔΑΕ επισκέφτηκε χθες Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου την εταιρεία Cosmote. Η ΑΔΑΕ, θέλησε να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου που ήθελαν να μάθουν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Το Euractiv έμαθε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν επικαλούμενοι την «εθνική ασφάλεια».

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό μέσο αναφέρει ότι η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος, αναφέρει το Euractiv, αναφερόμενο προφανώς στον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής.

Σύμφωνα με το Euractiv, οι εκπρόσωπο της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι το συνταγματικό ρόλο της Αρχής, και επέμειναν να διεξάγουν έρευνα. Επίσης η εταιρεία Cosmote, φέρεται να τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για να λάβει εντολές. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη. Σύμφωνα με τις πηγές του Euractiv, η εταιρεία ζήτησε να έχει γραπτά τη θέση του Εισαγγελέα, πράγμα το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό.

Παρόλες τις κλήσεις να σταματήσει η έρευνα, οι ερευνητές της ΑΔΑΕ επέμειναν, σημειώνοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από τη δικαστική εξουσία και συνέχισαν την έρευνά τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr