NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Τουρισμός
ανάγνωση

Aegean: Νέα τεχνική βάση στον ΑΙΑ και πτήσεις από αύριο 22 Δεκεμβρίου προς Μαρόκο

Aegean: Νέα τεχνική βάση στον ΑΙΑ και πτήσεις από αύριο 22 Δεκεμβρίου προς Μαρόκο

Την νέα της τεχνική βάση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (AIA) αναμένεται να ανακοινώσει η Aegean Airlines ενώ από αύριο 22 Δεκεμβρίου 2022 ξεκινά πτήσεις από / προς Αθήνα / Μαρόκο με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις.

Για τον Μάρτιο εκτιμάται η επαναφορά αρκετών εποχικών δρομολογίων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και την περιφέρεια, 1 ή και 1,5 μήνα νωρίτερα από τη συνήθη ημερομηνία έναρξης πτήσεων της τουριστικής περιόδου που προσδιορίζεται μεταξύ Απρίλιου και Μαΐου κάθε χρονιά.

*όπως ανακοινώθηκε αργότερα μέσα στην ημέρα: Aegean: Σύγχρονο οικοσύστημα υπηρεσιών υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα

Στην τρέχουσα χειμερινή περίοδο διατηρήθηκαν 8 προορισμοί που δεν εξυπηρετούνταν τον χειμώνα του 2019, από την Αθήνα.

Η Βασιλεία, η Κολωνία, το Αϊντχόβεν, η Φλωρεντία, το Όσλο, το Ριάντ, η Πάφος, αλλά και η Ποντγκόριτσα αποτελούν προορισμούς στους οποίους η AEGEAN επιχειρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με θετικά αποτελέσματα σε πληρότητες.


Θεσσαλονίκη, ο δεύτερος μεγαλύτερος κόμβος για την Aegean

Για την AEGEAN το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κόμβος του δικτύου της. Συνδέει με A320-321 neo την περιοχή της Μακεδονίας με τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας και έχει μεταφέρει μέχρι στιγμής πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες σε ένα πρόγραμμα 19 δρομολογίων εξωτερικού κατά την περασμένη θερινή περίοδο, τα περισσότερα από τα οποία πλέον διατηρούνται όλο το χρόνο και 14 δρομολογίων εσωτερικού.

Το χειμώνα του 2022 διατήρησε και τα 6 νέα επιπλέον διεθνή δρομολόγια προς το Αμβούργο, το Βερολίνο, τη Ζυρίχη, τις Βρυξέλλες, το Μιλάνο και τη Ρώμη, που εγκαινιάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, καταγράφοντας μόνο για τον Νοέμβριο αύξηση στο εξωτερικό 25%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Η Θεσσαλονίκη για την Fraport

Η Fraport Greece διαβλέποντας τις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, επένδυσε 100 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση και επέκταση του Αεροδρομίου «Μακεδονία».

Το νέο αεροδρόμιο παραδόθηκε το 2021 στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr