NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ERGOPLANNING: Οι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής του ομίλου

ERGOPLANNING: Οι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής του ομίλου

Ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές που δημιουργεί η εφαρμογή της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ 2023-2027), στην αξιοποίηση της έρευνας και καινοτομίας στην επιχειρηματική ανάπτυξη, καθώς και στην αξία της παρακίνησης και της ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού δίνει ο όμιλος ERGOPLANNING.

Στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο όμιλος ERGOPLANNING, παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες της δραστηριότητας των εταιρειών του ομίλου. Μέσω της παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστηρίζει, από το 2001, αγρότες, κτηνοτρόφους και επιχειρήσεις, αποτελώντας σταθερά κορυφαία επιλογή εμπιστοσύνης. Κορωνίδα της δραστηριότητας του ομίλου είναι η παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, με έμφαση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, εστιάζοντας κυρίως στους τομείς της αγροδιατροφής, της μεταποίησης, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο και την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας. Παράλληλα, ο όμιλος υποστηρίξει φορείς, οργανώσεις και συλλογικά σχήματα στην ανάπτυξη της συνεργατικής επιχειρηματικότητας.

Ταυτόχρονα, μέσω του εργαστηρίου αναλύσεων QLAB, με έδρα τα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, διευρύνεται η γκάμα των υπηρεσιών, καθώς προσφέρονται χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες για νερά, εδάφη, ζωοτροφές, τρόφιμα, λύματα, όπως και υπηρεσίες υποστήριξης της λειτουργίας μονάδων παραγωγής βιοαερίου.

Συγχρόνως, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης του ομίλου στην κυκλική οικονομία, προσφέρει στους πελάτες του τη δυνατότητα διαχείρισης λυμάτων, μέσω της νέας υπηρεσίας ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων.

Δεδομένου ότι η στρατηγική του ομίλου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις αναπτυξιακές προοπτικές που προκύπτουν από την εφαρμογή της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ 2023-2027), στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των κύριων χαρακτηριστικών της ΝΕΑΣ ΚΑΠ από τον κο Φλωρίδη, αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Άλφα.

Ο όμιλος ERGOPLANNING καινοτομεί, συμμετέχοντας σε δεκάδες ερευνητικά έργα, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων και δράσεων, με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη εφαρμοσμένης έρευνας. Η εφαρμοσμένη έρευνα και η καινοτομία μπορεί να αξιοποιηθεί ουσιαστικά, προσφέροντας συγκριτικά πλεονεκτήματα στην αναπτυξιακή προοπτική της επιχειρηματικότητας. Μέσω του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης, ο όμιλος προσφέρει στους πελάτες του σύγχρονες υπηρεσίες υποβολής, διαχείρισης και υλοποίησης ερευνητικών προτάσεων σε συνεργασία με πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, παρακολουθώντας τις τρέχουσες ερευνητικές εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα, στον κλάδο της ενέργειας, της διαχείρισης φυσικών πόρων και της κυκλικής οικονομίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η εξέλιξη και τα αποτελέσματα επιλεγμένων ερευνητικών έργων, στα οποία συμμετέχουν οι εταιρείες του ομίλου, τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Καθώς ο όμιλος αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή των στελεχών του στην 20ετή και πλέον πορεία ανάπτυξης, η εκδήλωση αυτή ήταν ουσιαστικά αφιερωμένη στο ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου και κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του προγράμματος της εκδήλωσης είχε η εστίαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε ως συντονίστρια της εκδήλωσης την κα Δήμητρα Ζερβάκη - Business Coach, Program Manager, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Γεωπόνο – η οποία παράλληλα υλοποίησε τέσσερις μικρο-εκπαιδεύσεις στο πεδίο της δημιουργίας ανθεκτικών και βιώσιμων επιχειρήσεων στην εποχή της ‘Οικονομίας των Έργων’, μέσω αποτελεσματικών οργανωτικών μοντέλων, νέων τρόπων μάθησης και εξέλιξης των ανθρώπων τους, νέων μορφών ηγεσίας και σύγχρονων μεθόδων διάχυσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων των έργων που υλοποιούν, ώστε να παράγουν αληθινή αξία για τις ίδιες, την κοινωνία αλλά και το περιβάλλον.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr