NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Air China: Επιστρέφουν οι Κινέζοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Air China: Επιστρέφουν οι Κινέζοι στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Με δύο πτήσεις την εβδομάδα προς Πεκίνο και Σαγκάη -πτήση που εγκαινιάστηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2022- επιστρέφει η Air China στην Ελλάδα και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (AIA), στοχεύοντας να προσθέσει δρομολόγια αλλά και να κρατήσει τον ναύλο, προσιτό σε σταθερά επίπεδα.

Προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτό είναι να αυξηθεί η ζήτηση προς/από Πεκίνο, Σαγκάη/Αθήνα για το αεροπορικό ταξίδι, μεταξύ άλλων για να μπορέσει η αεροπορική να αντιμετωπίσει το κόστος της αύξησης του καυσίμου απάντησε ο κος Fan Heyum Γενικός Διευθυντής της Air china στο epixeiro.gr, μετά από σχετική ερώτηση.

Επιστρέφει το 2023 η Air China στο αεροδρόμιο των Αθηνών μετά από τρία χρόνια, συνδέοντας απευθείας την Αθήνα και με την πρωτεύουσα Πεκίνο και τη Σαγκάη με δύο ξεχωριστά δρομολόγια την εβδομάδα προσδοκώντας να αυξήσει τα δρομολόγια/capacity μετά, τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο στόλος της Air China αποτελείται από 485 αεροσκάφη τα περισσότερα, εκ των οποίων είναι Boeing, Airbus και 15 κινεζικά Comac ενώ αναμένει να παραλάβει εν ευθέτω χρόνω 31 ακόμα νέα αεροσκάφη.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα επανήλθε σε κανονικά επίπεδα το 2022, ενώ η Κίνα μεταρρύθμισε την πολιτική για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊόύ στα τέλη του 2022, δίνοντας την ελευθερία των μετακινήσεων σε 1,4 δισεκατομμύρια πολίτες δήλωσε ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κος Σιάο Τζουντσένγκ κατά την παρουσίαση των σχεδίων της Air china για το αεροπορικό ταξίδι, συμπληρώνοντας ότι έκρηξη των κρουσμάτων δεν προκαλεί ανησυχία καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν τα χαρακτηριστικά ήπιας μορφής αλλά και ότι η μετάλλαξη της Covid19 έχει ήδη μεταφερθεί στην Ευρώπη.

air_china_daa_2.jpg?mtime=20230111115452#asset:392102


Τα χαρακτηριστικά της κινεζικής αγοράς

Βάσει των στοιχείων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το 2019 η κινεζική αγορά σημείωσε άλμα 21,5% ενώ από το 2017 που εγκαινιάστηκε η απευθείας σύνδεση η κίνησε διπλασιάστηκε. Από το 2013 -χρονιά ορόσημο- μέχρι και το 2019 η κινεζική αγορά σημείωσε άνοδο 166%, ταχύτερα, του ρυθμού αύξησης της συνολικής επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου Αθηνών 104%, σύμφωνα με τις αναφορές και τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η διευθύντρια μάρκετινγκ του Αερολιμένα Αθηνών, κα Ιωάννα Παπαδοπούλου. Το 2018 η κινεζική αγορά συμπεριλήφθηκε στις 20 κορυφαίες αγορές του αεροδρομίου, ενώ το 2019 αναρριχήθηκε 5 θέσεις, καταλαμβάνοντας την 15η θέση.

Οι Κινέζοι τουρίστες, πριν την Covid19 απαριθμούσαν περίπου 155 εκατομμύρια με τα 7 εκατομμύρια να έχουν προορισμό την Ευρώπη εκ των οποίων οι 300.000 είχα προορισμό την Ελλάδα. Πάνω από το 80% επιλέγουν να κλείσουν οργανωμένο ταξίδι ωστόσο το ποσοστό των ατομικών ταξιδίων αυξάνεται. Το 81% των Κινέζων πετούν προς την Ελλάδα για λόγους αναψυχής, ενώ ένα 16% για επαγγελματικούς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr