NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

“Serving You”: Η ευγενική χειρονομία του design

“Serving You”: Η ευγενική χειρονομία του design

Από την εξυπηρέτηση μιας ανάγκης, στην διατροφή, στην φροντίδα και το μοίρασμα αλλά και στη δεξιοτεχνία, την αισθητική, το design και τη χρήση διαχρονικών υλικών βγαλμένων από την ελληνική γη.

Τα χέρια που τείνουν να προσφέρουν, να σερβίρουν με κινήσεις σταθερές και απαλές θυμίζοντας τις αρχές που διέπουν το πηγαίο νοιάξιμο και την εξ-υπερέτηση των πλησίων μας γύρω από ένα τραπέζι. Το μοίρασμα του φαγητού, της καθημερινοτητας και η αναγωγή του απλού σε ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Σε ό,τι πιο “πολύτιμο”.

Συλλογισμοί που ξεπηδούν παρατηρώντας τη νέα συλλογή “Serving You” από το αρχιτεκτονικό γραφείο Maria Vidali Architects με χρηστικά επιτραπέζια αντικείμενα δημιουργημένα από λευκό μάρμαρο Τήνου και μπρούτζο

Tableware: Στρογγυλοί καμβάδες καθημερινότητας και αναμνήσεων


serving-you-copy2.jpg?mtime=20230118134535#asset:393297

Φωτογραφία: Ρίτα Φιλιππούση


Λευκές επιφάνειες από μάρμαρο Βαθύς Τήνου που μοιάζουν με καμβάδες έτοιμους να δεχτούν τα πολύχρωμα βρώσιμα έργα τέχνης της καθημερινότητας. Μιας καθημερινότητας που βιώνεται με μέσα από την την ένδειξη μιας περιποιημένης συνολικά εικόνας, όχι απλά για το φαίνεσθαι αλλά για την ουσία. Για τη φροντίδα γύρω από ένα τραπέζι που σε κάνει να νιώθεις γεμάτος, όχι μόνο από το φαγητό.

Και “πιασίματα” από ορείχαλκο, το υλικό που χρησιμοποιείται από την ελληνιστική εποχή μέχρι σήμερα για την παραγωγή μουσικών οργάνων, των λεγόμενων “χάλκινων”. Στην περίπτωση της συλλογής “Serving You” βέβαια, τα συγκεκριμένα κομμάτια επεξεργάζονται από χυτήριο ορείχαλκου στην Αθήνα.

serving-you_3.jpg?mtime=20230118134430#asset:393296

Φωτογραφία: Ρίτα Φιλιππούση


Όπως μας επισήμανε η Μαρία Βιδάλη “ Η συλλογή Serving You έχει να κάνει με την ανάγκη μας να υπηρετούμε και να σερβίρουμε ως χειρονομία ευγένειας, που εκφράζεται μέσα από το design, τα επιλεγμένα υλικά, τη δεξιοτεχνία και τη φροντίδα”.

Γηγενής δεξιοτεχνία και ταυτότητα που ταξιδεύει

Τα μαρμάρινα τμήματα των αντικειμένων της συλλογής κατασκευάζονται από έναν παραδοσιακό τεχνίτη στην Τήνο που επιλέγει τα κομμάτια του μαρμάρου από το λατομείο Καραγιάννη. Ο μπρούτζος ταξιδεύει από την Αθήνα στην Τήνο και διαμορφώνεται με τη συνεργασία χυτήριου μπρούτζου στο κέντρο της πόλης.

Τέλος, τα αντικείμενα της συλλογής “Serving you” είναι κατοχυρωμένα στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας από την αρχιτέκτονα Mαρία Βιδάλη, αποτελούν αριθμημένα κομμάτια και ως εκ τούτου συνοδεύονται από πιστοποιητικό.

serving-you_230118_134247.jpg?mtime=20230118134247#asset:393295

Φωτογραφία: Ρίτα Φιλιππούση


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Μaria Vidali Architect ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2007 και ασχολείται από τον βιομηχανικό σχεδιασμό, τον σχεδιασμό εσωτερικού χώρου, τις κατοικίες, τα καταστήματα, τις αποκαταστάσεις μέχρι και τον σχεδιασμό τοπίου. Πολλά από τα αντικείμενα design του γραφείου έχουν ήδη ταξιδέψει στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Δανία, την Αυστρία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έχουν φιλοξενηθεί από καταστήματα μουσείων και γκαλερί.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr