NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Tο Peloponnese Wine Festival έρχεται στην Αθήνα

Tο Peloponnese Wine Festival έρχεται στην Αθήνα

Το Peloponnese Wine Festival, η εκδήλωση γευσιγνωσίας των Wines of Peloponnese έρχεται τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην Αθήνα και στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

47 παραγωγοί και 500 διαφορετικές ετικέτες κρασιών περιμένουν τους επαγγελματίες του κρασιού αλλά και το οινόφιλο κοινό να τις ανακαλύψουν, με ένα ποτήρι οινογνωσίας στο χέρι και πολλές γευστικές δοκιμές.

Η Πελοπόννησος, το κρασί και μια εξέλιξη φυσική

Η Πελοπόννησος αποτελεί μια τις σημαντικότερες περιοχές της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στην οινοπαραγωγική δραστηριότητα και ανήκει στις περιοχές του πλανήτη όπου παράγεται κρασί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

peloponnese-wine-festival.jpg?mtime=20230119153615#asset:393627


Στο Μεσαίωνα, εξήγαγε κρασί Μαλβαζία σε ολόκληρο τον κόσμο από το λιμάνι της Μονεμβασιάς. Ενώ μετά τον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο αναπτύχθηκαν οι κύριες αμπελουργικές της ζώνες, σε περιοχές όπως είναι η Πάτρα, η Μαντίνεια, η Νεμέα και τα παράλια της Κορίνθου.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που συναντάμε συχνότερα σε σχέση με καλλιέργειες άλλων ειδών είναι το “εγγενές” δέσιμο των ανθρώπων με τον αμπελώνα. Επακόλουθα και ο οινοτουρισμός είναι μια εξέλιξη φυσική. Όπως ένα κλήμα που με το χρόνο και την βοήθεια του ανθρώπου βρίσκει τον καλύτερο τρόπο για να προσφέρει τα σταφύλια του, έτσι και ο οινοτουρισμός σήμερα προσπαθεί να εισάγει τους επισκέπτες των αμπελώνων και των οινοποιείων στον κόσμο του κρασιού με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους.

Την Δευτέρα όμως τα περισσότερα οινοποιεία της Πελοποννήσου ταξιδεύουν για εμάς στην Αθήνα και μας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μέσα σε μια ημέρα και έναν χώρο κοινό, τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδος με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία.

Tο φετινό Peloponnese Wine Festival

Η Πελοπόννησος διαθέτει μεγάλη ποικιλία από terroir. Με τον όρο αυτό εννοούμε το σύνολο των υπέργειων και υπόγειων χαρακτηριστικών που χαρίζουν μοναδικά χαρακτηριστικά σε έναν αμπελώνα.

Παράγοντες όπως το υψόμετρο, οι βουνοπλαγιές και η εγγύτητα στη θάλασσα δημιουργούν και τα πολλά διαφορετικά μεσοκλίματα που συμβάλλουν πρακτικά και ουσιαστικά στην επιτυχημένη καλλιέργεια πολλών ελληνικών αλλά και ξένων ποικιλιών κρασιού.

peloponnese-wine-festival-2023.jpg?mtime=20230119153651#asset:393628


Έτσι στο ποτήρι μας θα βρεθούν κρασιά από αυθεντικά αμπελοτόπια και από γηγενείς ποικιλίες, όπως Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Ρομπόλα, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτη, Λαγόρθι, Ζακυνθινό, αλλά και από διεθνείς όπως Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier και Gewurtzraminer.

Και φέτος, το Peloponnese Wine Festival αποτελεί μία συνάντηση που καθιστά απτή ή καλύτερα "ετοιμή για δοκιμή" την ανάπτυξη μιας ζωντανής σχέσης με τους περισσότερους οινοποιούς που προέρχονται από τον μεγαλύτερο αμπελώνα της χώρας.

Επιπλέον προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες να κατανοήσουν τα στοιχεία που συνθέτουν τον αμπελώνα της Πελοποννήσου, να γνωρίσουν τους “πρωταγωνιστές” του, να γευτούν το πλήθος των ποικιλιών που συνυπάρχουν στην περιοχή, να ανακαλύψουν καινούριες εμφιαλώσεις και να απολαύσουν και πάλι κλασικά αγαπημένα κρασιά από διαφορετικές χρονιές.


Το Peloponnese Wine Festival θα ανοίξει τις πόρτες του στις 12:00, θα ολοκληρωθεί στις 21:00 ενώ συστήνεται στους επαγγελματίες να προτιμήσουν τις μεσημεριανές ώρες.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Winetuned και την Vinnovation για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr