NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Ε.Σ.Α.μεΑ.:​Κινητοποίηση 6/2 στο υπ. Μεταφορών για το ζήτημα των διοδίων για τα άτομα με αναπηρία

Ε.Σ.Α.μεΑ.:​Κινητοποίηση 6/2 στο υπ. Μεταφορών για το ζήτημα των διοδίων για τα άτομα με αναπηρία

Επιστολή κοινοποίησε η ΕΣΑμεΑ στον υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή, τονίζοντας ότι θα προβεί σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο στις 6 Φεβρουαρίου, εάν δεν διασφαλιστεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση της νέας κάρτας, έως τα τέλη Μαρτίου.

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει τη δυσαρέσκεια των ατόμων με αναπηρία σχετικά με τη μη εφαρμογή του ν. 4782/2021, αναφορικά με τον καθορισμό των διαδικασιών εφαρμογής της ενιαίας κάρτας για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας. Επισημαίνει δε, στην επιστολή η οποία επισυνάπτεται, ότι με το άρθρο 17 του ν.4903/2022, που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2022, εξειδικεύτηκε η εν λόγω ρύθμιση, ώστε το όχημα να έχει απαλλαγή ακόμη και αν ο δικαιούχος δεν επιβαίνει σε αυτό, σε περίπτωση που η μετακίνηση γίνεται προς εξυπηρέτηση αυτού.

Στις 05.12.2022 με άλλη επιστολή της η ΕΣΑμεΑ τόνιζε ότι παρά το γεγονός ότι από τον Μάρτιο του 2022 που ψηφίστηκε η εν λόγω ρύθμιση, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών και εκπροσώπους της Ε.Σ.Α.μεΑ. σχετικά με την διαδικασία έκδοσης κάρτας για τη διέλευση ατόμων με αναπηρία από τα διόδια και συμφωνήθηκε το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης, σήμερα, οκτώ μήνες μετά, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την εξέλιξη του εν λόγω ζητήματος.

Αλλά ούτε και η υπ’ αριθ. πρωτ. 39/12.01.2023 επιστολή, που έστειλε η ΕΣΑμεΑ στο γραφείο του υφυπουργού Μεταφορών, κ. Καραγιάννη για το ίδιο ζήτημα, έτυχε καλύτερης αντιμετώπισης.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό Κ. Καραμανλή, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης και εφαρμογής της απόφασης για την ενιαία κάρτα ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων.

Σε αντίθετη περίπτωση, στις 6 Φεβρουαρίου 2023, τα άτομα με αναπηρία θα προβούν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr