NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στην Ελλάδα πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στη χώρα προχώρησε σε μια σειρά νευραλγικών πιστοποιήσεων στον κρίσιμο τομέα της υγείας, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία ενδελεχείς επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Αναλυτικά, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποίησε το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας του Νοσοκομείου σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ EN 15224:2017,στο πεδίο εφαρμογής της παροχής Υπηρεσιών Υγείας στα τμήματα : Μ.Ε.Ν. Νεογνών, Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτριψίας και Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής.

Τα εν λόγω πιστοποιητικά απονεμήθηκαν από τον Διοικητή της 7ης κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TÜV HELLAS (TÜV NORD) Σάββα Πελτέκη στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, παρουσία του Διοικητή κ. Γεώργιου Μπέα, του Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου κ.Εμμανουήλ Μπολώτη και της Υπεύθυνης Διαχείρισης Ποιότητας κ. Δέσποινας Νικολιδάκη.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στην οποία ανήκει δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην διασφάλιση της ποιότητας στις υπηρεσίες στις οποίες παρέχουν στους πολίτες και στους επισκέπτες του νομού Χανιών. Σημειώνεται πως το Νοσοκομείο Χανίων έχει ιστορικό ρόλο και σημασία στην πόλη των Χανίων αλλά και σε ευρύτερα στην Κρήτη. Η πρώτη λειτουργία του Νοσοκομείου Χανίων αναφέρεται στα τέλη του 19ου αιώνα στη θέση Συντριβάνι της παλαιάς πόλης των Χανίων. Τότε ονομαζόταν Δημοτικό Νοσοκομείο Χανίων και είχε δύναμη 40 κλινών ενώ νοσηλεύονταν όλα τα νοσήματα.

Σήμερα, το Νοσοκομείο έχει δυναμικότητα 487 αναπτυγμένων κλινών και λειτουργούν στις νέες υπερσύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις στις Μουρνιές Χανίων με τις υποδομές του να αναπτύσσονται σε 49.400 τ.μ. καλυμμένου χώρου. Επίσης έχει αναπτύξει 94 κλίνες αποκεντρωμένων ψυχιατρικών δομών κοινωνικής αποκατάστασης που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Χανίων.

Όραμα της Διοίκησης και όλων των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, είναι να παρέχει όσο το δυνατόν πιο άρτιες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης, ισότιμα για κάθε πολίτη ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική του κατάσταση. Ενώ παράλληλα όλοι οι εργαζόμενοι του φορέα συμβάλλουν καθημερινά στην αποκατάσταση και προαγωγή υγείας του πληθυσμού της Κρήτης.

Ο κ. Γεώργιος Β. Μελαχροινός, Vice President Medical Devices & Health της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε: «Η στενή συνεργασία και πιστοποίηση φορέων υγείας αποτελεί προτεραιότητα για την TÜV HELLAS (TÜV NORD), καθώς από την ίδρυσή μας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον υγειονομικό τομέα. Tαυτόχρονα αναγνωρίζουμε την ιδιαίτερη ευθύνη που αναλαμβάνουμε κατά την πιστοποίηση τόσο ευαίσθητων διαδικασιών, δομών και πρακτικών. Σε αυτό το πλαίσιο, νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη που απολαμβάνουμε από το Νοσοκομείο Χανίων καθώς πιστοποιήσαμε με επιτυχία κομβικά στοιχεία της λειτουργίας του. Και από την πλευρά μας, δηλώνουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, τόσο για την εξαιρετική μεταξύ μας συνεργασία, όσο και για την άριστη ανταπόκριση του Νοσοκομείου στα ευρήματα των επιθεωρήσεων, η οποία και οδήγησε και οδήγησαν στην απονομή των πιστοποιητικών».

O Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Εμμανουήλ Μπολώτης, επισήμανε: ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας (ΣΔΠ), αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μέσο για την διασφάλιση της ποιότητας των οργανισμών σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δεν θα μπορούσε παρά να πρωταγωνιστεί στον τομέα αυτό καθώς το όραμα μας έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και την συνεχή βελτίωση της παρεχόμενης γιατρό- νοσηλευτικής φροντίδας. Εγκαινιάζουμε λοιπόν σήμερα την συνεργασία μας με την TÜV Ελλάς, με την πιστοποίηση τριών μονάδων του Νοσοκομείου μας με το υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων ΣΔΠ 15224, το οποίο έρχεται ως καταλύτης και ενώνει, συνδέει με σαφήνεια και επακριβώς την ιατρική πράξη με την έννοια της ποιότητας».

O Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Γεώργιος Μπέας, τόνισε: «Η τελετή της απονομής πιστοποιητικών αποτελεί μια πολύ σημαντική μέρα για το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, η οποία μας κάνει υπερήφανους. Τρείς σημαντικές μονάδες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κατάφεραν να πιστοποιηθούν από τον κορυφαίο Φορέα Πιστοποίησης, TÜV HELLAS (TÜV NORD). Σωστές δομές, καλές διαδικασίες και ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σε αυτές τις τρείς παραμέτρους μπορούμε να προσθέσουμε και τη δέσμευση της Διοίκησης για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και ότι όλα πραγματοποιούνται με βάση το με κυρίαρχο μέλημα την ασφάλεια του ασθενούς».

Ο Διοικητής του ΥΠΕ Κρήτης, κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ανέφερε: «Δεν είναι μόνο η αναγνώριση ότι έχουμε κλινικές αιχμής, αλλά και ότι ο εργαζόμενος και ο ασθενής αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια. Χάρη στην πιστοποίησή μας από την TÜV HELLAS (TÜV NORD), υπάρχει ένα πλαίσιο με το οποίο διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών υγείας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr