NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Έμποροι: Ποιες Κυριακές να είμαστε ανοιχτά

Έμποροι: Ποιες Κυριακές να είμαστε ανοιχτά

Τις θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακής μετέφερε ο πρόεδρός του κ. Σταύρος Καφούνης στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής​.

Συγκεκριμένα ο κ. Καφούνης τοποθετήθηκε σήμερα (1-2-23) στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων όπου συζητήθηκε το Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2020/1828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2020 «σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών και για την κατάργηση της οδηγίας 2009/22/ΕΚ», ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, ρυθμιστικό πλαίσιο για την παλαίωση οίνων και άλλες επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Ο κ. Καφούνης εξέφρασε τις θέσεις του ΕΣΑ σχετικά με τα άρθρα 18 και 19 τα οποία αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τόνισε πως «μας εκφράζει η τοποθέτηση των οργάνων όπου συμμετέχω και ζήτησαν την κατάργησή τους ως μη χρήσιμες για την αγορά». Συνεχίζοντας τόνισε πως «εφόσον αυτές παραμείνουν, θεωρούμε απόλυτα λογικό η λειτουργία της Κυριακής του Νοεμβρίου να μεταφερθεί την Κυριακή μετά την τελευταία Παρασκευή όπου η Black Friday έχει καθιερωθεί ως ένας ισχυρός θεσμός για το εμπόριο και συνδέεται με τη Cyber Monday τη Δευτέρα. Με τον τρόπο αυτό

θα μπορέσει η αγορά να λειτουργήσει στο ενδιάμεσο διάστημα ώστε πέραν των ψηφιακών καταστημάτων που παίρνουν τη μερίδα του λέοντος να καρπωθούν οφέλη και τα μικρότερα φυσικά καταστήματα τα οποία έχουν ανάγκη να δουν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται το ίδιο διάστημα».

Σχετικά με τη γενική λειτουργία των Κυριακών είπε ότι «στο θέμα που αφορά την αιτιολογημένη απόφαση ανοίγματος των Κυριακών με τον αρμόδιο Δήμαρχο, για εμάς είναι πολύ σημαντικό να συνδυαστεί υποχρεωτικά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού εμπορικού συλλόγου. Οι δύο φορείς πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά, το κοινό καλό της πόλης και της περιοχής είναι δεδομένο άλλωστε».

Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ότι το όλο νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά την προστασία των καταναλωτών καθώς θα είναι εναρμονισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr