NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Μία «αγκαλιά» για τη Ρουμανία από την Περ. Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

Μία «αγκαλιά» για τη Ρουμανία από την Περ. Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

Μία ιδιαίτερα σημαντική δράση τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου στις 18:00, στο εστιατόριο Concerto στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, με στόχο την προώθηση της Περιφέρειας ως ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για όλο το χρόνο.

Επίλεκτοι δημοσιογράφοι και travel bloggers, εκπρόσωποι του ΕΟΤ Ρουμανίας, αλλά και αντιπρόσωποι από την πρεσβεία της Ελλάδος στο Βουκουρέστι είχαν την ευκαιρία να «περιηγηθούν» στη σαγηνευτική αυτή περιοχή της Ελλάδας και να γνωρίσουν τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα που τη χαρακτηρίζουν, στα πλαίσια της προωθητικής καμπάνιας της ΠΑΜΘ με κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι πληροφορήθηκαν για την πλούσια ιστορική και πολιτιστική ταυτότητά της Περιφέρειας, τον ανεξάντλητο φυσικό της πλούτο, καθώς και για τους φιλόξενους ανθρώπους της. Αρχαιολογικοί θησαυροί, μνημεία και ιεροί τόποι λατρείας, φυσική ομορφιά που καθηλώνει, γραφικοί οικισμοί, παραδόσεις αιώνων, χρώματα, αρώματα και γεύσεις μοναδικές αποτελούν κάποια από τα βασικά θέλγητρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους και απογείωσαν την εμπειρία μιας «Αγκαλιάς Γεμάτης Ελλάδα».

Στα πλαίσια της προωθητικής αυτής ενέργειας ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με τους Ρουμάνους δημοσιογράφους και travel bloggers για θέματα που αφορούν τις προοπτικές, αλλά και την ιδιαίτερη δυναμική που έχει αναπτύξει η ΠΑΜΘ στον τομέα του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, αναφορά έγινε στην ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης σε κορυφαίο city break προορισμό, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν η εύκολη πρόσβαση μέσω της Εγνατίας οδού, αλλά και των απευθείας πτήσεων από Αθήνα, οι σύγχρονες υποδομές της πόλης, η εξαιρετική αρχιτεκτονική και γαστρονομική της κουλτούρα, αλλά και η συντεταγμένη προσπάθεια της Περιφέρειας για την προβολή των πόλεων της ευρύτερης περιοχής.

Συζητήθηκε ακόμη το γεγονός πως 1,378 Ρουμάνοι επισκέπτονται την Ελλάδα ετησίως για διακοπές καθιστώντας την Νο1 ταξιδιωτικό προορισμό της αγοράς.

Επιπλέον, ο διάλογος επικεντρώθηκε και στα ξεχωριστά θέλγητρα της ΠΑΜθ, όπως τα 400χλμ ακτογραμμής από την Καβάλα έως την Αλεξανδρούπολη.

Την εκδήλωση προλόγισε ο προϊστάμενος Υπηρεσίας EOT Ρουμανίας, κ. Γιώργος Σταφυλάκης, ενώ το παρών στην εν λόγω δράση έδωσε και ο προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας, κ. Παντελής Γιαννούλης.

Η προωθητική αυτή ενέργεια της ΠΑΜΘ στο Βουκουρέστι αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου τουριστικού σχεδιασμού που βασίζεται στην καμπάνια προβολής με κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα».

Βασική στόχευση είναι η διαμόρφωση μιας θετικής και παράλληλα αυθεντικής εικόνας της Περιφέρειας από τη ρουμάνικη αγορά, η οποία θα βοηθήσει στην ένταξη της στους καταλόγους των επαγγελματιών διαφόρων κατηγοριών τουρισμού, αλλά και των μεμονωμένων ταξιδιωτών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr