NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Bakery & Pastry Awards 2023: οι θεσμοί για την καινοτομία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες καταστημάτων και εταιρειών αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής

Bakery & Pastry Awards 2023: οι θεσμοί για την καινοτομία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες καταστημάτων και εταιρειών αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής

Την Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Bakery Awards 23 και των Pastry Awards 23. Τα Bakery Awards 2023 είναι τα βραβεία που διοργανώθηκαν για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα και την βιομηχανία που σχετίζονται με την αρτοποιία.

Tα Pastry Awards 2023 είναι τα βραβεία που λανσαρίστηκαν φέτος παράλληλα με τα Bakery Awards 2023 από την BOUSSIAS event για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα και τη βιομηχανία που σχετίζονται με την ζαχαροπλαστική.

Περισσότερα από 160 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που διαθέτουν φούρνους και καταστήματα ζαχαροπλαστικής, που παράγουν προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, που παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και επίσης που παρέχουν υπηρεσίες packaging – logistics αντίστοιχων προϊόντων και έχουν να επιδείξουν πρωτοποριακές – καινοτόμες πρακτικές τα τελευταία χρόνια.

Συνολικά, διακρίθηκαν 21 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: ABOUTNET, ACMON DATA, ACMON SYSTEMS, ICON SYSTEMS, BAKEHELLAS, BASTATEAM, Cretan Bakery Perrakis, FRESH PATISSERIE, Glykaki by Koutsoukos, Lidl Hellas, MON KOOLOOR, NetPlanet – Δεληγιαννίδης, OLYMPIC FOODS, PapLiber Ζαχαροπλαστεία, Starenio, Δ.ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΖΕΙΔΩΡΟΣ ΓΗ, ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗ, Φούρνος Αγάθης, Φούρνος ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ και ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΖΥΜΗ.

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Acmon Systems, Acmon Data, Icon Systems, Glykaki by Koutsoukos, ΚΟΥΛΟΥΡΑΔΕΣ και Χωριάτικη Ζύμη.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Οικογένεια Πορτοκαλίδη αναδείχθηκε Bakery Brand of the Year, η Mon Kooloor αναδείχθηκε Baker of the Year, η Χωριάτικη Ζύμη αναδείχθηκε Pastry & Bakery Supplier of the Year και η Glykaki by Koutsoukos αναδείχθηκε Pastry of the Year.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η αγορά των προϊόντων της αρτοποιίας αλλά και της ζαχαροπλαστικής προσαρμόζεται στις σύγχρονες μεταβαλλόμενες τάσεις που επιζητούν πιο υγιεινές επιλογές υψηλής διατροφικής αξίας, με γευστικά προϊόντα με συστατικά φιλικά στο περιβάλλον αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια. Η ανάγκη για clean label, για functional συστατικά, αντιοξειδωτικά συστατικά για προϊόντα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ή φυτικές ίνες δείχνουν ως οι κυρίαρχες τάσεις της εποχής. Το comfort food είναι επίσης η τάση που ισχυροποιήθηκε στην πανδημία ήρθε για να μείνει τόσο στα φαγητά όσο και στα γλυκά. Η στροφή στην απόλαυση αλλά με κανόνες δίνει πια στους καταναλωτές την δυνατότητα να χαλαρώσουν μέσα από ευχάριστες γευστικές αλλά και οπτικές εμπειρίες».

Χαιρετισμούς απεύθυναν:

Ο Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Πρόεδρος Πανελλήνιας ‘Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.), άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά του αναφέροντας: «Η παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής αποτελεί σημαντικό τμήμα, τόσο της βιοτεχνικής όσο και βιομηχανικής δραστηριότητας της πατρίδας μας. Παρ’ ότι τα τυπικά αρτοσκευάσματα και γλυκά έχουν την μερίδα του λέοντος, υπάρχει πάντα χώρος για επιλογές που θα φέρουν νέους καταναλωτές τόσο από την τοπική όσο και από την συνεχώς αυξανόμενη τουριστική αγορά, διευρύνοντας την προσφορά τόσων των φρέσκων όσο και των τυποποιημένων προϊόντων και ενισχύοντας την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων. Η καινοτομία είναι εργαλείο προόδου και ευημερίας για σύγχρονες και δημοκρατικές κοινωνίες. Μια καθημερινή πρόκληση για ανήσυχους ανθρώπους. Τα Bakery & Pastry Awards είναι μια πρωτοβουλία που αναδεικνύει την δημιουργία μέσω καινοτόμων δραστηριοτήτων , ως εκ τούτου συμβάλλει στον υγιή ανταγωνισμό , ο οποίος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της προόδου και ευημερίας. Η αρτοποιία & ζαχαροπλαστική είναι δυναμικό παραγωγικό πεδίο, με σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα για τον τόπο μας. Ο τομέας έχει μεγάλες δυνατότητες να προσφέρει, απαραίτητα προϊόντα για την καθημερινή ισορροπημένη διατροφή αλλά και προχωρημένες λύσεις για την αξιοποίηση και ανάδειξη τοπικών υλικών, τεχνικών και διαδικασιών».

Η Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.), η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε: «Ο ΣΕΒΤ εκπροσωπεί τις σύγχρονες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί τον κύριο συνομιλητή της Πολιτείας για την προώθηση των

θέσεων και των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο. Είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών «FoodDrinkEurope» και μαζί με τους αντίστοιχους Συνδέσμους των Κ/Μ συμμετέχει ενεργά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και παρακολουθεί από κοντά τις σύγχρονες εξελίξεις και προκλήσεις του κλάδου. Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών είναι ο πιο δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής κλάδος με ιδιαίτερη βαρύτητα στην οικονομία της χώρας, αλλά και στη ζωή των πολιτών. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ, η Βιομηχανία μας έχει κύκλο εργασιών 16 δις €, οι εξαγωγές ανέρχονται στα 5 δις και αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη στην ελληνική μεταποίηση, γεγονός που της προσδίδει τεράστιο κοινωνικό ειδικό βάρος».

Ο Ιωάννης Μάνος, Γενικός Γραμματέας Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο οποίος μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Η καθιέρωση και απονομή των βραβείων Bakery & Pastry Awards 2023 έρχεται να ενισχύσει, να αναδείξει, και να επιβραβεύσει την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες, καταστήματα, βιοτεχνίες και βιομηχανίες που σχετίζονται με την αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες και απαραίτητες για πολλούς λόγους καθώς ενισχύουν το επιχειρηματικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων που βραβεύονται, ενισχύουν την υγιή ποιοτική επιχειρηματική άμυλα και βοηθούν την επιχειρηματικότητα των κλάδων αυτών αλλά ταυτοχρόνως ενισχύουν την Ελληνική Παρουσία και ταυτότητα των βραβευμένων επιχειρήσεων και προϊόντων στον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό».

Ο Ιωάννης Γλύκος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (Ο.Ε.Ζ.Ε), ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Στο πέρασμα των χρόνων αρκετές επιχειρήσεις καινοτόμησαν και ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη της ζαχαροπλαστικής ποντάροντας πρωτίστως στην ποιότητα αλλά και στην οργάνωση ώστε να μπορούν να ακολουθούν το ρεύμα της κάθε εποχής. Η επιβράβευση της αριστείας και της καινοτομίας σε ό,τι εμπίπτει στον τομέα της ζαχαροπλαστικής (προϊόντα, υπηρεσίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες) θεωρούμε πως δίνει ώθηση στον βραβευθέντα να δημιουργήσει μια πιο διεκδικητική και πρωτοπόρα επιχειρηματική σκέψη».

Ο Παναγιώτης Μωραΐτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης (Σ.Ε.Ε.Μ.Ε.), ο οποίος μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για το ευρύ κοινό να γνωρίζει εκείνες τις επιχειρήσεις που επιδεικνύουν υγιή επιχειρηματικότητα, διατηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας και προσφέρουν έμπρακτα στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Αυτή την επιχειρηματικότητα βραβεύουμε. Τις Επιχειρήσεις που έθεσαν υψηλούς στόχους και τους πέτυχαν. Σε αυτό το άξιο έργο της διοργάνωσης και στο πλευρό των επιχειρήσεων, στέκεται δίπλα τους ο Σ.Ε.Ε.Μ.Ε.».

Ο Δημήτρης Ντούρας, Πρόεδρος Αρτοποιών Πειραιά, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Το επάγγελμά μας έχει μία ανθρωποκεντρική και συλλογική φύση. Η εμπιστοσύνη και η προτίμηση του κόσμου, των πελατών μας, είναι η ανταμοιβή μας. Βέβαια, τόσο η αρτοποιία όσο και η ζαχαροπλαστική, όπως και κάθε άλλο επάγγελμα, πλαισιώνεται και υποστηρίζεται από επαγγελματίες του χώρου που μάς παρέχουν στήριξη και εκπαίδευση. Επαγγελματίες στον χώρο αυτό, που σηκώνουν μαζί με εμάς το ίδιο φορτίο, έχουν τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες προσδοκίες με εμάς. Η βοήθειά τους, τόσο τεχνολογική όσο και ερευνητική, είναι πολύτιμη. Μάς συναντούν στα μισά της διαδρομής προς την πραγματοποίηση ενός προϊόντος. Ερευνούν και εκπαιδεύονται σε νέες τεχνικές που θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και νέα προϊόντα που θα προσφέρουν στον καταναλωτή νέες εμπειρίες, αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει και στον επαγγελματία νέες υπηρεσίες».

Εκ μέρους του Χορηγού ο Νίκος Φωτόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος, Loulis Food Ingredients δήλωσε: «Για ακόμη μια χρονιά στηρίζουμε τα Bakery & Pastry Awards ως χρυσός χορηγός, υποστηρίζοντας τον θεσμό και στηρίζοντας έμπρακτα τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Η εταιρεία μας, Loulis Food Ingredients μετρά ήδη δύο αιώνες διαρκούς παρουσίας στην εγχώρια αγορά και ηγείται του κλάδου της αλευροβιομηχανίας στην Ελλάδα. Στη Loulis Food Ingredients έχουμε ως όραμα να δημιουργούμε αξία για την ανθρώπινη διατροφή και η αποστολή μας είναι να παράγουμε και να διαθέτουμε ποιοτικές, καινοτόμες και ανταγωνιστικές Α’ ύλες. Επιπρόσθετα, μία από τις στρατηγικές μας προτεραιότητες είναι η εστίαση στον πελάτη, κάτι που αποδεικνύεται έμπρακτα με όλες μας τις ενέργειες, για να μπορούν όλοι να είναι ανταγωνιστικοί σε μία αγορά που συνεχώς αλλάζει. Ακολουθώντας λοιπόν κι εμείς τις ανάγκες της αγοράς, λανσάραμε μέσα στο 2022 μία νέα σειρά premium μιγμάτων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με την ονομασία KAIZEN, θέλοντας να βοηθήσουμε κάθε επαγγελματία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής και να προσφέρει στους πελάτες του πολλά διαφορετικά προϊόντα, ξεπερνώντας οποιοδήποτε περιορισμό. Έτσι είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η πλειοψηφία των βραβευόμενων εταιρειών απόψε είναι πελάτες μας που ασκούν καινοτόμες και άριστες πρακτικές σε επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών, κινητοποιώντας τις βιομηχανίες του κλάδου για διαρκή βελτίωση. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τη BOUSSIAS για την διοργάνωση της εκδήλωσης και φυσικά και όλες τις εταιρείες που βραβεύονται απόψε».

Στο μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς πραγματοποιήθηκε η απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Bakery & Pastry Awards 2023. Ο Φώτης Χιότογλου από την εταιρεία ΕΛΙΝ, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την Εξωστρέφεια στη Παραγωγή Εξοπλισμού Βιομηχανιών Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής και οι Νίκος και Μανώλης Κουκλινός από την εταιρεία ΚΟΥΚΛΙΝΟΣ-ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ, παρέλαβαν τιμητικό για την Καινοτομία και την Διάδοση της Κρητικής Διατροφής.

Τα Bakery & Pastry Awards 2023 πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας ‘Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.).

Χορηγός στην τελετή απονομής των Bakery & Pastry Awards 2023 ήταν η LOULIS FOOD INGREDIENTS, η εταιρεία που αγκαλιάζει τα brands: Μύλοι Λούλη, KENFOOD, Kaizen, Μύλοι Αγίου Γεωργίου, Easy Bake & Μουσείο Λούλη.

Υποστηρικτής στην τελετή απονομής των Bakery & Pastry Awards 2023 ήταν η CubeIQ - Paypod™.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr