NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Σε τι έργα στοχεύει η Kyndryl, το αποτύπωμα της στην Ελλάδα

Σε τι έργα στοχεύει η Kyndryl, το αποτύπωμα της στην Ελλάδα

Το πρώτο 12μηνο υπήρξε μια περίοδος προσαρμογής στα νέα δεδομένα που έφερε η αυτόνομη πορεία - μετά από τον διαχωρισμό της από την IBM (spin - off) - με στόχο την καθιέρωση και αναγνώριση της εταιρείας, αναπτύσσοντας σημαντικές συνεργασίες με γνωστές εταιρείες όλων των κλάδων.

Ο λόγος για την Kyndryl της οποίας το αντικείμενο είναι να σχεδιάζει, να δημιουργεί, να διαχειρίζεται και να εκσυγχρονίζει πληροφοριακά συστήματα (cloud κ.α) τα οποία χρόνο με το χρόνο πλέον αποτελούν βασικό εργαλείο σε κάθε business operation στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στην πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου της εταιρείας, ο Απόστολος Λεωνιδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Kyndryl για την Ελλάδα και την Κύπρο περιέγραψε, μεταξύ άλλων, τα πρώτα βήματα ως ανεξάρτητη εταιρεία με τα οποία επαναπροσδιόρισε τον προσανατολισμό της (σε συνέχεια της απόσχισης από την IBM), στοχεύοντας σε επενδύσεις με άξονες την τεχνογνωσία και στην ανάπτυξη συνεργασίων.

Ήδη, στο πελατολόγιο συγκαταλέγονται κορυφαίες εταιρείες από το χρηματοοικονομικό κλάδο και το λιανεμπόριο ενώ η μελλοντική στόχευση αφορά ουσιαστικά τους περισσότερους κλάδους (μεταφορές, βιομηχανία, δημόσιος τομέας κλπ)

Ενδεικτικά σήμερα η Kyndryl συνεργάζεται με τις Τράπεζα Κύπρου, CNP, Interamerican, Attica bank, Eurolife, Honda, Mitsubishi, Schneider Electric, Deutsche Bank, Dow, RSA Insurance, BMW Group, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, ΕΛΤΑ κ.α.


IMG_20230202_124649.jpg?mtime=20230202210303#asset:396321


Για την περίπτωση της Dow (τέως Dow Chemical) μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Λεωνιδόπουλος, ομάδα Ελλήνων project managers από τα γραφεία της Αθήνας εργάζεται σε projects της εταιρείας που αφορούν το εξωτερικό, αναδεικνύοντας την φιλοσοφία του Ομίλου για «ανταλλαγή» ταλέντου, τεχνογνωσίας και ανθρωπίνου δυναμικού σε διεθνή projects.

Την ίδια ώρα - και με δεδομένο τον εν εξελίξει ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα -, η εταιρεία έχει συμμετοχή σε σημαντικά έργα που λαμβάνουν χώρα: στο G- Cloud της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, σε έργα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης ή σε έργα στην Κύπρο για το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης (e-justice).

Στο επίκεντρο της εταιρείας είναι η συνεχής επανεκπαίδευση του προσωπικού (το οποίο αυξήθηκε κατά 30 άτομα από πέρυσι) στις νέες τεχνολογίες με τον κ. Λεωνιδόπουλο να υπογραμμίζει πως το τελευταίο 12μηνο ήταν ένα χρονικό διάστημα για την υιοθέτηση επίσης μιας ανθρωποκεντρικής κουλτούρας.

Business Interruption: Κυβερνοαπειλές, φυσικές καταστροφές

Ο ίδιος έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην μελλοντική χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις λειτουργίες των υποδομών και τους κινδύνους όπως το business interruption, αναδεικνύοντας το Kyndryl Bridge.

Μια πλατφόρμα που συνεργάζεται και επικοινωνεί με εργαλεία διαχείρισης υποδομών στην αγορά και χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη ώστε μέσα από μοτίβα συμπεριφορών να αναγνωρίζει προβλήματα στις υποδομές πριν αυτά προλάβουν να αναπτυχθούν και δημιουργήσου ενδεχόμενα προβλήματα στην παραγωγική λειτουργία της επιχείρησης.

«Ο κίνδυνος της κυβερνοασφάλειας για μας έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτά των φυσικών καταστροφών. Για παράδειγμα, μια τράπεζα πρέπει να έχει χτίσει τις τεχνικές λύσεις έτσι ώστε αν συμβεί μια φυσική καταστροφή που πλήττει το μηχανογραφικό της κέντρο (σεισμός, πλημμύρα) να μπορεί να επανέλθει γρήγορα και να βεβαιωθεί ότι δεν έχει απώλεια προσωπικών δεδομένων. Η Kyndryl διεθνώς και στην Ελλάδα έχει μακρόχρονη εμπειρία σε αυτά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των λύσεων ανάκαμψης από φυσικές καταστροφές. Στην Ελλάδα έχουμε πάνω από 50 συμβόλαια με πελάτες, έχοντας σχεδιάσει και υλοποιήσει λύσεις έναντι φαινομένων όπως οι φυσικές καταστροφές», σημείωσε μεταξύ άλλων.

IMG_20230202_124634.jpg?mtime=20230202212214#asset:396322

«Σε λιγότερο από έναν χρόνο μετασχηματιστήκαμε και εξελίξαμε την επιχείρησή μας, ώστε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας για τον εκσυγχρονισμό και τη διαχείριση κρίσιμων συστημάτων και υπηρεσιών των εταιρειών», τόνισε ο κ. Λεωνιδόπουλος.

«Κατά τη διάρκεια αυτού του ενός χρόνου, μετατραπήκαμε από τμήμα υπηρεσιών πληροφορικής σε μία αυτόνομη εταιρεία που επηρεάζει την ατζέντα καινοτομίας και ψηφιοποίησης της Ελλάδας. Ως ανεξάρτητη εταιρεία πλέον, με ελευθερία στη διαμόρφωση νέων στρατηγικών κατευθύνσεων, εξαρχής επαναπροσδιορίσαμε τον προσανατολισμό μας και τώρα επενδύουμε στην τεχνογνωσία μας και στο οικοσύστημα συνεργατών μας», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η μητρική Kyndryl θεωρείται από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών IT στον κόσμο, ξεκίνησε την ανεξάρτητη πορεία της με ισχυρή οικονομική θέση, με ετήσιο τζίρο $19 δισ. και μακρόχρονες πελατειακές σχέσεις, κάνοντας ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις αρχές Νοεμβρίου 2021.

Η αυτόνομη πορεία του Ομίλου αλλά και της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο ξεκίνησε με σημαντική κληρονομιά σε στελέχη, τεχνογνωσία και μια ευρεία εγκατεστημένη βάση. Μερικοί από τους μεγαλύτερους πελάτες της ΙΒΜ διατηρούσαν μακροχρόνια συμβόλαια διαχείρισης υποδομών με το Τμήμα Τεχνολογικών Υπηρεσιών της ΙΒΜ και τα συμβόλαια αυτά έχουν πλέον μεταφερθεί στην Kyndryl, γεγονός που αποτελεί ένα ισχυρό εχέγγυο για την μελλοντική ανάπτυξη.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr