NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Συνάντηση των εταίρων του SolarHub: Ενίσχυση διασυνδέσεων 5 ελληνικών και τουρκικών καινοτομιών

Συνάντηση των εταίρων του SolarHub: Ενίσχυση διασυνδέσεων 5 ελληνικών και τουρκικών καινοτομιών

Στη συνάντηση – Kick Off meeting των εταίρων του έργου “SolarHub” συμμετείχε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο “SolarHub” με τίτλο “A Greek-Turkish Solar Energy Excellence Hub to Advance European Green Deal” (Eλληνοτουρκικός Κόμβος Αριστείας Τεχνολογιών Ηλιακής Ενέργειας για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πλαίσιο Horizon Europe (HORIZON) και έχει ως στόχο να ενισχύσει τις διασυνδέσεις μεταξύ πέντε (5) ελληνικών και τουρκικών καινοτομιών στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και να τις επεκτείνει σε ένα ενιαίο, υβριδικό, διασυνοριακό και διασυνδεδεμένο κόμβο αριστείας τεχνολογιών βασισμένων στην ηλιακή ενέργεια, με έμφαση στη γεωργία. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο έργο “SolarHub” ανάμεσα σε 21 εταίρους από την Ελλάδα και την Τουρκία. Γενικός συντονιστής του έργου είναι το “ODTU Center for Solar Energy Research and Applications-GUNAM”, ενώ επικεφαλής οργανισμός των Ελλήνων εταίρων είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA).

Το Kick- Off meeting των εταίρων του “SolarHub” πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην Κωνσταντινούπολη. Η συνάντηση ξεκίνησε με τις ομιλίες του κ. Derek Baker εκ μέρους του “ODTU Center for Solar Energy Research and Applications-GUNAM, του κ. Γεωργίου Καραγιαννάκη ως επικεφαλής των Ελλήνων εταίρων και εκπροσώπου του ΕΚΕΤΑ και του κ. Rasit Turan ως συντονιστή των Τούρκων εταίρων. Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες, οι εκπρόσωποι των 21 εταίρων του έργου παρουσίασαν τους οργανισμούς και τη συμμετοχή τους στο έργο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν αξιωματούχοι και των δυο χωρών, μεταξύ αυτών ήταν και η κ. Μαρία Χριστούλα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνούς Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ). Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Comission) στη συνάντηση παρέθεσαν ομιλία ο κ. Christopher Niehaus, Project Officer του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας (European Research Executive Agency) και ο κ. Stefan Weiers, Προϊστάμενος Τομέα και Γενικός Διευθυντής του Research and Innovation, Widening, ERA, & Research Infrastructure Programming.

Στη συνέχεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των εταίρων ανέλυσαν τους στόχους και συμφώνησαν σε έναν πρώτο σχεδιασμό ενεργειών στο πλαίσιο των επιμέρους Πακέτων Εργασίας του έργου “SolarHub”. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας προσβλέπει σε μία καλή συνεργασία μεταξύ των εταίρων των δύο χωρών και στην επιδραστική επίτευξη των στόχων του έργου SolarHub με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας βιώσιμης και μακροχρόνιας συνεργατικής δομής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr