NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Emirates: Οι στόχοι για Ελλάδα, πιλοτάρει επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές

Emirates: Οι στόχοι για Ελλάδα, πιλοτάρει επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές

Οι τρεις στόχοι της Emirates για την Ελλάδα, οι συνδέσεις εσωτερικού και εξωτερικού με την Aegean, οι 130 διεθνείς προορισμοί σε 6 Ηπείρους.

Την πιο διάσημη πόλη των 7 Εμιράτων –το Ντουμπάϊ- και πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνδέει η Emirates με την Αθήνα, και μέσω της Αθήνας από το 2017 την Νέα Υόρκη με αεροσκάφη Boeing 777, αλλά και μέσω κόμβου της άλλους 130 παγκόσμιους προορισμούς. Ενώ σε συνεργασία με την Aegean Airlines μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, την πρωτεύουσα των ΗΑΕ με άλλους 8 ελληνικούς προορισμούς: Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Σαντορίνη και Χανιά και 8 ευρωπαϊκούς προορισμούς για πτήσεις μέσω Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου και της Νάπολη, καθώς και δρομολόγια που αφορούν τις πτήσεις της Emirates από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης και από το Μιλάνο προς το JFK της Νέας Υόρκης.

Προσθέτως την Aegean, η οποία διαθέτει ένα δίκτυο 138 προορισμών (29 εσωτερικού και 109 εξωτερικού) σε 44 χώρες, καθώς και στόλο 64 αεροσκαφών, μεταξύ των οποίων τα ολοκαίνουρια AIRBUS A320 και A321 neo, η Emirates αύξησε τις συνδέσεις της μέσω συνεργασιών για πτήσεις κοινού κωδικού με 6 αεροπορικές εταιρείες: Garuda, Royal Air Maroc, Airlink, Aegean Airlines, United Airlines και Air Canada.

Στηρίζει τις ΜμΕ

Έχοντας μεταφέρει 10 εκατομμύρια επιβάτες το καλοκαίρι του 2022 με σχεδόν 35.000 πτήσεις παγκοσμίως και στοχεύοντας στην ολική επαναφορά των πτήσεων της το 2023, η αεροπορική για την Ελλάδα θέτει τρεις στόχους το 2023: Να καλύψει την ζήτηση για ταξίδια με την προσφορά νέων κορυφαίων προϊόντων. Να στηρίξει επιχειρηματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω των εμπορευματικών αερομεταφορών. Να ενισχύσει τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού της Ελλάδας ακολούθως και της οικονομίας.

Ibrahim Ghanim: ο νέος διευθυντής για την Ελλάδα, οι στόχοι του

Την υλοποίηση των στόχων της Emirates στην Ελλάδα, ανέλαβε Ibrahim Ghanim, ο οποίος ορίστηκε ο νέος διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας για την Ελλάδα και την Αλβανία. Πρωταρχικός στόχος του νέου διευθυντή είναι να διατηρήσει την ισχυρή σχέση μεταξύ Ντουμπάι και Ελλάδας, καθώς και τις καθημερινές πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ Ελλάδας, Ντουμπάι και ΗΠΑ, συνδέοντας τη χώρα με διεθνείς επιχειρηματικούς και οικονομικού κόμβους καθώς και με προορισμούς αναψυχής.

Αύξηση 55% στη μεταφορά φορτίων ευπαθών προϊόντων

Το 2022, η Emirates, η οποία πετά με Boeing 777 και Airbus A380 επανέφερε στην Ελλάδα, τις καθημερινές πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι, ενώ μετέφερε εμπορεύματα πάνω από 11.900 τόνους φορτίου από και προς τη χώρα. Κατέχοντας τις πρώτες θέσεις στην αγορά των εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια, η Emirates έχει αυξήσει την αερομεταφορά ευπαθών προϊόντων από και προς την Αθήνα σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 55% της συνολικής χωρητικότητας.

Επενδύσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το 2022 η Emirates ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ ανέλαβε την πλήρη ανανέωση των καμπινών σε 120 αεροσκάφη, καθώς και στην εγκατάσταση Premium Οικονομικών θέσεων. Επαναφέροντας τις πτήσεις στο 90% στα προ πανδημίας επίπεδα, η αεροπορική εγκαινίασε την Premium Οικονομική θέση για πτήσεις προς το Χίθρου στο Λονδίνο και προς το Σίδνεϊ, την προηγούμενη χρονιά.

Σε επίπεδο Ομίλου, το 2022 η Emirates κατέγραψε ρεκόρ εσόδων ύψους 4,2 δισ. AED (1,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ) στο πρώτο εξάμηνο μετά τις περσινές ζημίες ύψους 5,7 δισ. AED (1,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ), λόγω της πανδημίας, ενώ σημείωσε αύξηση εσόδων της τάξεως του 128% στα 56,3 δισ. AED (15,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ). Όσον αφορά την Emirates, κατέγραψε αύξηση 131% στα έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 50,1 δισ. AED (13,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ) και κέρδη 4,0 δισ. AED (1,1 δισ. δολάρια ΗΠΑ), σε σύγκριση με τις ζημίες ύψους 5,8 δισ. AED (1,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ) το 2021.

Από την Αθήνα στο Ντουμπάι σε τέσσερις ώρες

Το Ντουμπάι δεν είναι μόνο μία διάσημη πόλη για τουρισμό, αποτελεί κόμβο επιβατικών, εμπορευματικών μεταφορών και εμπορικών συναλλαγών. Το Ντουμπάϊ, πόλη και πρωτεύουσα των Εμιράτων ιδρύθηκε το 1971 μετά την ανάκτηση της ανεξαρτησίας του από την Μεγάλη Βρετανία.

Το Ντουμπάι είναι μια πόλη που κατακλύζεται από ουρανοξύστες, μεγάλες επιχειρήσεις λιμάνια και παραλίες. Ο εκπατρισμός έχει μεταμορφώσει την πόλη ως επίσης έναν κόμβο συνάντησης πολλών λαών όπου συνυπάρχουν πολλές διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες, συνήθειες. Η πτήση από την Αθήνα προς τον Ντουμπάϊ διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες και 20 λεπτά της ώρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr