NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Στο Υπουργικό Συµβούλιο της Παρασκευής κατώτατος µισθός και εκλογές

Στο Υπουργικό Συµβούλιο της Παρασκευής κατώτατος µισθός και εκλογές

Στο Υπουργικό Συµβούλιο της επόµενης Παρασκευής θα πάρετε τις απαντήσεις, είπε ο Γιάννης Οικονόµου απαντώντας σε ερώτηµα σχετικά µε τις εκλογές και το εάν θα υπάρξει αύξηση – έκπληξη του κατώτατου µισθού.

«Στο υπουργικό της Παρασκευής (3 Μαρτίου), θα πάρετε τις απαντήσεις σας για όλα αυτά τα ερωτήµατα» ανέφερε, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την ανακοίνωση των αποφάσεων σχετικά µε την ηµεροµηνία των εκλογών

«Θα αναλάβει ο κ. Τσίπρας την ευθύνη που του αναλογεί για τον Νίκο Παππά, τον οποίο το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε οµόφωνα ένοχο για παράβαση καθήκοντος που συνιστά το πλέον απαξιωτικό αδίκηµα για δηµόσιο λειτουργό; Θα τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια;», είπε κατά την σηµερινή ενηµέρωση ο Γιάννης Οικονόµου. Αναφερόµενος στις εξελίξεις σχετικά µε τον Παύλο Πολάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος µεταξύ άλλων τόνισε: « Για να απαλλαγούν από τον Πολακισµό το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο άνθρωπος που επί 15 χρόνια παραµένει αρχηγός του κόµµατος να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη για την κατρακύλα». .

Επιβάλλεται η άµεση διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ του Νίκου Παππά που είναι ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Για να κρατά ο κ. Τσίπρας στα ψηφοδέλτια τον κ. Παππά, ο κ. Παππάς κρατά µε κάτι πολύ δυνατό τον κ. Τσίπρα. Τι είναι, θα το µάθουµε», συµπλήρωσε.

Ο Πολακισµός είναι το µεδούλι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να διαγραφεί ο κ. Πολάκης. Μέσα στο σώµα του κύριου Πολάκη, υπάρχει το πνεύµα του κ. Τσίπρα , είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και το φασιστικό ξέσπασµα του Παύλου Πολάκη αναδεικνύουν αντιδηµοκρατικά και αντιθεσµικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολακισµός και η οµόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νοµίσµατος», τόνισε ο Γιάννης Οικονόµου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενηµέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είναι το ανώτατο στάδιο του συριζαϊσµού που ενέπνευσε και εξέθρευσε από το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν δίστασε µπροστά σε τίποτα και κανέναν προκειµένου να γίνει πρωθυπουργός. Η αρχή έγινε στην πλατεία Συντάγµατος.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Δηµιούργησε πολιτικό πολτό φανατισµού, µίσους και παράλογων αιτηµάτων. Η κυβέρνησή του είχε σκοπό από τότε να επιβάλλει αυταρχικό καθεστώς και γ’ αυτό προσπάθησε να φυλακίσει κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης 2012- 2015 µε κουκουλοφόρους µάρτυρες και µε το Νίκο Παππά επιχείρησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ. Δεν δίστασαν να συνεργαστούν ακόµα και µε τα άκρα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σηµείωσε ότι «για να απαλλαγούν από τον πολακισµό, το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την κατρακύλα». Ρώτησε επίσης αν οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη χαρακτηρίζουν µόνο τον κ. Πολάκη όπως και η στοχοποίηση δηµοσιογράφων. «Μόνο ο κ. Πολάκης στοχοποίησε δηµοσιογράφους ή µήπως κάτι αντίστοιχο έγινε σε εκδήλωση και σποτ του ΣΥΡΙΖΑ;», συνέχισε.

«Η δηλητηρίαση της πολιτικής και της κοινωνίας µε ψέµατα ήταν ευθύνη µόνο του κ. Πολάκη ή η κατασυκοφάντηση της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ;», ανέφερε ο κ. Οικονόµου και είπε ότι όλα αυτά συνιστούν την κυρίαρχη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, τον συριζαϊσµό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράµµισε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σύρονται στην αυτονόητη πράξη που είναι η διαγραφή του κ. Πολάκη και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να αποδοκιµάσει λόγο και έργο το µεδούλι του συριζαϊσµού.

Επίσης ανέφερε ότι επιβάλλεται και η διαγραφή του Νίκου Παππά τονίζοντας ότι η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι κόλαφος για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και αποκαλύφθηκε η θεσµική εκτροπή κατά τη διακυβέρνησή του.

«Κρίθηκε ένοχος όχι µέσω ισχυρισµών κουκουλοφόρων µαρτύρων», συνέχισε και ζήτησε ανάληψη πολιτικών ευθυνών άµεσα.

Ο κ. Οικονόμου στη συνέχεια αναφέρθηκε σε βασικά σημεία και δράσεις της κυβερνητικής πολιτικής από το 2019 έως σήμερα.

Πηγή: ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr