NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

CPR: Έμφαση στις ολοκληρωμένες, ενοποιημένες και συνεργατικές λύσεις με το Prevention-First​​

CPR: Έμφαση στις ολοκληρωμένες, ενοποιημένες και συνεργατικές λύσεις με το Prevention-First​​

Η προσέγγιση "Prevention-First" της Check Point Software για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δίνει έμφαση στις ολοκληρωμένες, ενοποιημένες και συνεργατικές λύσεις ως προϋπόθεση για την επίτευξη ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Check Point, Gil Shwed, τόνισε την αυξανόμενη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στην υπεράσπιση των εξελισσόμενων δικτύων και την προστασία από απειλές στον κυβερνοχώρο στην ετήσια εκδήλωση πελατών και συνεργατών CPX 360

Η Check Point® Software Technologies Ltd., κορυφαίος πάροχος λύσεων κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, ξεκίνησε την ετήσια εκδήλωση πελατών και συνεργατών της, CPX 360, στο Μόναχο αυτή την εβδομάδα. Η τριήμερη έκθεση συγκεντρώνει κορυφαίους ειδικούς του τομέα για να εξερευνήσουν τις τελευταίες λύσεις και στρατηγικές που προστατεύουν τους οργανισμούς από τις πιο εξελιγμένες απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ο Gil Shwed, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Check Point Software Technologies ανέβηκε στη σκηνή για να εξερευνήσει Καίρια θέματα που θα «ταρακουνήσουν» την αγορά. Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του «Level Up to the Best Security», ο Shwed αποκάλεσε το 2023 «το έτος της τεχνητής νοημοσύνης». Ο Shwed εξήγησε: «Κάθε λίγα χρόνια, ο κλάδος βιώνει μια σημαντική αλλαγή και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση της επανάστασης της τεχνητής νοημοσύνης. Για μια δεκαετία, η Check Point επενδύει και την ενσωματώνει με συνέπεια στα συστήματά μας, με περισσότερους από τους μισούς κινητήρες απειλών να χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για να διασφαλίσουν ότι οι σύνθετες υποδομές μπορούν να παραμείνουν προστατευμένες. Για μένα, το 2023 είναι το σημείο καμπής για την τεχνητή νοημοσύνη καθώς αρχίζουμε να εξαρτόμαστε περισσότερο από τις δυνατότητές της στην καθημερινή ζωή και εδραιώνεται ως αναπόσπαστο μέρος του τρόπου με τον οποίο υπερασπιζόμαστε τα εξελισσόμενα δίκτυά μας».

Ο Shwed ανέλυσε επίσης, τι είχε παρατηρήσει τον τελευταίο χρόνο και πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να προετοιμαστούν για αυτή τη στροφή. Δήλωσε ότι η συνεχής δέσμευση για υβριδική εργασία έχει οδηγήσει σε αύξηση άνω του 50% στον αριθμό των ψηφιακών συσκευών που χρησιμοποιούνται ανά άτομο. Αυτό συμπίπτει με την αύξηση τόσο του αριθμού των κυβερνοεπιθέσεων όσο και του επιπέδου πολυπλοκότητας, με την Check Point να παρατηρεί αύξηση 38% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως. Ο Shwed πρόσθεσε: «Για πολλές επιχειρήσεις, το πρόβλημα είναι ότι τα προϊόντα τους δεν συνεργάζονται, είναι απλά πολύ περίπλοκο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλα τα συστήματα επικοινωνούν μεταξύ τους για να περιορίσουν τον κίνδυνο παραβίασης. Αυτό δεν είναι προς το παρόν συνήθης πρακτική και το 2023, αυτό θα καταστήσει τις επιχειρήσεις ευάλωτες».

Το όραμα του Shwed αντικατοπτρίζεται στην προσέγγιση της εταιρείας με προτεραιότητα στην πρόληψη της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, που παρέχεται μέσω των τριών Cs της καλύτερης ασφάλειας: Ολοκληρωμένη, Ενοποιημένη και Συνεργατική. Οι οργανισμοί αξίζουν μια λύση που καλύπτει όλους τους φορείς για να αποτρέψει ένα περιστατικό εξαρχής, που μπορεί να ενοποιήσει την αρχιτεκτονική για να ενισχύσει τον συντονισμό και την αποτελεσματικότητα της ασφάλειας και να ενσωματωθεί με συστήματα τρίτων για την παροχή των πιο ακριβών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Vice President of Product Management της Check Point, Eyal Manor μοιράστηκε επίσης τις τελευταίες βελτιώσεις στα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία από τις απειλές που έχει παρατηρήσει η Check Point Research. Συγκεκριμένα, το λανσάρισμα του Check Point Infinity Global Services, μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας ασφαλείας που θα βοηθήσει τους οργανισμούς να αποτρέψουν προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο, να ανταποκριθούν σε εκτεταμένες επιθέσεις και να ενισχύσουν κάθε πτυχή της ανθεκτικότητάς τους στην ασφάλεια. O Manor τόνισε πώς αυτό το λανσάρισμα προήλθε από την αυξανόμενη πολυπλοκότητα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών για τη διαχείρισή της, με το χάσμα δεξιοτήτων να αγγίζει τα 3,4 εκατομμύρια στον κλάδο.

Η Maya Horowitz, Vice President of Research, ήταν επίσης παρούσα και ταξίδεψε το κοινό στην ιστορία, αναλογιζόμενη την ικανότητα της Check Point να αποκωδικοποιεί σχολαστικά, να αναλύει και να περιστρέφει δεδομένα για να εντοπίσει νέες απειλές και να βρει τρόπους να τις μπλοκάρει γρήγορα. Αναφέρθηκε στους Queen Monarchs του παρελθόντος για να δείξει τις πολυπλοκότητες των ομάδων hacking όπως η Conti, την αυξημένη ένταση της γεωπολιτικής που έχει πλέον περάσει στη διάσταση του κυβερνοχώρου, καθώς και τη μετάβαση από την επίθεση σε άτομα σε κρίσιμες υποδομές που προκαλούν ανησυχία.

Οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες ενημερώθηκαν επίσης από πολλά άλλα στελέχη της Check Point, συμπεριλαμβανομένου του Ofir Israel, Vice President of Threat Prevention, ο οποίος συνέχισε τη συζήτηση γύρω από τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης, εξετάζοντας τον κυβερνοπόλεμο και πώς αυτή η τεχνολογία έχει αλλάξει τον κόσμο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Το CPX EMEA παρέχει στους συμμετέχοντες ασυναγώνιστη πρόσβαση στις βέλτιστες πρακτικές και πληροφορίες για την ασφάλεια και τη διαχείριση του τοπίου ασφάλειας. Οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες και οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε βάθος συζητήσεις πάνελ που προσφέρουν μια γεύση από τις ανακοινώσεις νέων προϊόντων της Check Point και τις προβλέψεις των ειδικών για την προώθηση του σχεδιασμού ασφάλειας για το 2023.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr