NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Την άμεση λύση στην έλλειψη τεχνιτών ζητά το ΒΕΠ

Την άμεση λύση στην έλλειψη τεχνιτών ζητά το ΒΕΠ

Συνάντηση πραγματοποίησε, την Τρίτη 15 Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΒΕΠ, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης - Ντόζας, με τον υποδιοικητή Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σπύρο Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα, και μέλη του Επιμελητηρίου, με θέμα την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και το θέμα της έλλειψης τεχνικών χεριών.

Συγκεκριμένα επιχειρήσεις-μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ζήτησαν άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο, καθώς οι αλλοδαποί τεχνίτες τους αποχωρούν διότι δεν δύναται να αξιοποιήσουν το μέτρο της οικογενειακής επανένωσης.

Ο κ. Σπύρος Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα ενημέρωσε σχετικά με τη βελτιοποίηση του συστήματος ταυτοποίησης, καθώς και για δράσεις εξωστρέφειας που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΒΕΠ.

Για το θέμα των αλλοδαπών τεχνικών εργατών που αποχωρούν το θέμα εντοπίζεται στην καθυστέρηση της ανανέωσης αδειών παραμονής, γεγονός που τους αφαιρεί το δικαίωμά της αξιοποίησης του μέτρου οικογενειακής επανένωσης, το οποίο εφαρμόζεται άμεσα και αποτελεσματικά σε άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΒΕΠ τόνισε πως «Οι επιχειρήσεις μας, ο παραγωγικός ιστός της ελληνικής οικονομίας μένει χωρίς τεχνικά χέρια, χωρίς εξειδικευμένα τεχνικά χέρια. Ο κάθε επιχειρηματίας έχει επενδύσει στα αλλοδαπά τεχνικά χέρια, γιατί σε αυτή τη λύση οδηγήθηκε με την υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή έρχεται αντιμέτωπος με ένα σημαντικό πρόβλημα που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγικής του δύναμης. Οι βιοτέχνες φωνάζουμε χρόνια να αναβαθμιστεί η τεχνική εκπαίδευση. Τώρα, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πώς στηρίζουμε τις παραγωγικές μηχανές της χώρας;»

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα σταλούν προς τα αρμόδια υπουργεία οι προτάσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά σχετικά με τη λύση του θέματος, που αντιμετωπίζουν οι βιοτέχνες, πιστεύοντας ότι θα μεριμνήσουν για την άμεση επίλυση του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr