NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Leadership Forum: Συζητώντας με τους νέους για επαγγελματικές ευκαιρίες και επιχειρηματικότητα

Leadership Forum: Συζητώντας με τους νέους για επαγγελματικές ευκαιρίες και επιχειρηματικότητα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε ένα ιδιαιτέρως ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου η εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση και καθοδήγηση νέων για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, τις προκλήσεις του επιχειρείν και τις δυνατότητες και προοπτικές για επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές της Γ΄ Λυκείου, ηλικίας 18-28 ετών, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ανώτατα διευθυντικά στελέχη και επιχειρηματίες για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του μέλλοντος στον επαγγελματικό στίβο.

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο κ. Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η κεντρική ομιλία του επίτιμου καλεσμένου της εκδήλωσης, George J. Tsunis, Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα. Συντονιστής της εκδήλωσης, ο κ. Αρτέμιος Μυρόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Ηγεσίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου & Διευθύνων Σύμβουλος Linkage Ελλάδας.

Ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που παρευρίσκομαι και σε αυτό το Leadership Forum. Αποτελεί μια ευκαιρία για εμένα και τα μέλη του Leadership Committee να συναντάμε νέους ανθρώπους σαν εσάς, που μέσα από τη συζήτηση μοιραζόμαστε στόχους, φιλοδοξίες αλλά και προβληματισμούς».

O George J. Tsunis, ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαι σήμερα μαζί σας και έχω την ευκαιρία να συνομιλώ με παιδιά και ηγέτες. Το γεγονός ότι είστε σήμερα εδώ, δείχνει τη σοβαρότητα που επιδεικνύετε για τους στόχους της ζωής σας. Εσείς είστε η νέα γενιά, αυτή που θα κατακτήσει τον κόσμο και θα συνεχίσει να φέρνει την Ελλάδα μπροστά, μετατρέποντάς την σε μια οικονομική υπερδύναμη. Να έχετε επίγνωση, να περνάτε χρόνο με αυτούς που αγαπάτε και σας δίνουν ευτυχία, να βρείτε τη σωστή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αλλά να δουλεύτε σκληρά. Αυτό είναι άλλωστε στο DNA μας».

O Αρτέμιος Μυρόπουλος υπογράμμισε: «Το Leadership Committee είναι ένα γκρουπ από φίλους, που καθένας εξ αυτών είναι επιχειρηματικός ηγέτης στον οργανισμό του. Οι ομιλητές που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι καταξιωμένοι CEOs και ιδιόκτητες μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών οι οποίοι έχουν στόχο να βοηθήσουν τους νέους να γίνουν υπεύθυνοι επιχειρηματικοί ηγέτες μέσα στην κοινωνία. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 500 νέοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν πότε πριν να γνωρίσουν και να έχουν μια ανοιχτή συζήτηση για το επιχειρηματικό μέλλον».

Ακολούθησαν οι συστάσεις και οι τοποθετήσεις κορυφαίων διευθυντικών στελεχών και μελών του Leadership Committee, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς, το όραμα και τις προκλήσεις, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τη σταδιοδρομία τους.

Στο πλαίσιο της τελευταίας ενότητας Group Discussions & Mentoring” oι συμμετέχοντες είχαν τη ευκαιρία να συζητήσουν κατ’ ιδίαν με τα μέλη της Επιτροπής Ηγεσίας, εκφράζοντας προβληματισμούς για τα εργασιακά δεδομένα και ανταλλάσσοντας απόψεις για τις εξελίξεις στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά.

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η σπουδαιότητα των soft skills, η σημασία του επιχειρηματικού ρίσκου, της επαγγελματικής και προσωπικής ισορροπίας, το πάθος, η αφοσίωση και το σωστό timing ήταν μερικά από τα θέματα που οι νέοι συζήτησαν με τους Leaders.

Τους νέους καθοδήγησαν με την εμπειρία τους:

 • · Ιωάννη Βασιλάκος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe
 • · Πολυχρόνης Γριβέας, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ΕΛΤΑ
 • · Νικόλαος Νέγκας, Διευθύνων Σύμβουλος, TGI Fridays
 • · Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος, Sap Hellas, Cyprus, Malta
 • · Παντελής Πάνος, General Manager, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
 • · Αριστοτέλης Παντελιάδης, CEO, ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ
 • · Νικόλαος Πλακόπητας, Αντιπρόεδρος, Όμιλος Ευρωκλινικής
 • · Μαριάννα Πολιτοπούλου, MBA, The Wharton School, University of Pennsylvania & Master Πολιτικών Μηχανικών, ΕΜΠ
 • · Βασίλης Ραμπάτ, Διευθύνων Σύμβουλος, Xerox Hellas & Πρόεδρος ΕΑΣΕ (Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων)
 • · Aλέξανδρος Σαρακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Saracakis Group of Companies
 • · Giuseppe Zorgno, Country Manager, AIG Europe S.A.-Υποκατάστημα Ελλάδας
 • · Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος, Hellenic Hull Management

Οι νέοι δήλωσαν ότι αναμένουν την επόμενη εκδήλωση «Leadership Forum: Συζητώντας με τους Νέους για Επαγγελματικές Ευκαιρίες και Επιχειρηματικότητα», η οποία έχει γίνει θεσμός, στοχεύοντας να συζητήσουν θέματα που αφορούν τους προβληματισμούς και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Event Page | https://www.amcham.gr/events/event/leadership-forum-%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%b7%cf%84%cf%89%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b1/

Event Video: https://www.youtube.com/watch?v=H8om5wOXOpU

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr