NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

H Πρέβεζα και η Κόνιτσα στο επίκεντρο της ΙΤΒ 2023

H Πρέβεζα και η Κόνιτσα στο επίκεντρο της ΙΤΒ 2023

Δυναμικό παρών της Πρέβεζας και της Κόνιτσας στη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 7 με 9 Μαρτίου, έπειτα από 3 χρόνια αναβολών λόγω πανδημίας.

Για πρώτη φορά, στην ανανεωμένη και με νέα μορφή ως καθαρά εμπορική έκθεση, συμμετείχαν περίπου 5.500 εκθέτες από 161 χώρες, ενώ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσοτέρων από 90.000 επαγγελματιών του τουρισμού από 180 χώρες.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση πραγματοποιήθηκαν κορυφαίες Β2Β συναντήσεις μέσω της εταιρείας τουριστικού μάρκετινγκ CK Strategies, με Tour Operators, Media και Travel Bloggers, αλλά και αεροπορικές εταιρείες για επέκταση των πτητικών τους προγραμμάτων.

Όπως τόνισε η DRV, η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση, η Ήπειρος είναι ανάμεσα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρατηρήθηκε έντονο τουριστικό ενδιαφέρον για την Πρέβεζα και την Κόνιτσα από τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες να τις εντάξουν στο πρόγραμμα τους. Με στόχο την ανάδειξη του αεροδρομίου Πρέβεζας – Ακτίου ως μέγιστο συγκριτικό πλεονέκτημα, επισήμανε ο κ. Αργυρός, αντιδήμαρχος Τουρισμού της Πρέβεζας.

Το Αεροδρόμιο Πρέβεζας - Ακτίου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας, έχει τεράστια ετήσια αύξηση κίνησης και διασύνδεση με πληθώρα ευρωπαϊκών προορισμών και το 2022 ήταν έτος ρεκόρ με 23,5% αύξηση επιβατών σε σχέση με το 2019, καθώς διακινήθηκαν 773.587 επιβάτες.

Η γερμανική αγορά αποτελεί μια από τις βασικές τουριστικές αγορές του Δήμου. Ξέροντας ότι το τουριστικό προϊόν της Πρέβεζας, με το εκπληκτικό φυσικό κάλλος, την τοπική γαστρονομία και τον πολιτιστικό πλούτο, θα συναρπάσει τον Γερμανό επισκέπτη, η Πρέβεζα έχει θέσει ως κύριο στόχο της την καθιέρωση της στην τουριστική συνείδηση της Γερμανίας.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η οργάνωση ενός fam trip, έτσι ώστε δημοσιογράφοι κ ταξιδιωτικοί πράκτορες από τη Γερμανία να έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις ομορφιές της Πρέβεζας από κοντά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr