NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

JA Greece: Τα βραβεία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Αθήνας 2023

JA Greece: Τα βραβεία της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Αθήνας 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece. Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση - Company Program» του JA Greece, τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Από νωρίς το πρωί, το The Mall Athens γέμισε με τις μαθητικές ομάδες που προετοίμαζαν τα περίπτερα για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στο ευρύ κοινό, αλλά και την κριτική επιτροπή του JA Greece. Συνολικά 54 επιχειρήσεις από 900 νέους «επιχειρηματίες», ηλικίας από 15 έως 18 ετών, έλαβαν μέρος στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας και για ακόμα μία φορά τα παιδιά εντυπωσίασαν με τις έξυπνες «start up» τους, την καταπληκτική διακόσμηση των περιπτέρων, αλλά και την παρουσία τους στο χώρο.

Στις 15:00, όταν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των ομάδων από την κριτική επιτροπή και αποφασίστηκαν τα τρία βραβεία, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. H βράβευση έγινε με τις ομάδες να πανηγυρίζουν και να δακρύζουν από χαρά.

Το βραβείο «Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας» απένειμε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο πλευρό τους και στους γονείς των παιδιών. Το βραβείο κατέκτησε η ομάδα που έφτιαξε «το δέντρο που φροντίζει τα άλλα δέντρα», όπως είπαν χαρακτηριστικά τα παιδιά, το «Endless Energy Tree» από το Pierce - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Το Endless Εnergy Tree είναι ένα ξύλινο τεχνικό δέντρο το οποίο υποκαθιστά τα φύλλα με ηλιακά πάνελ και τα κλαδιά με ανεμογεννήτριες. Συλλέγει και αποθηκεύει ενέργεια που επαρκεί για τον φωτισμό πλατειών, δρόμων, σπιτιών, τη φόρτιση τηλεφώνων, ποδηλάτων, πατινιών, την τροφοδότηση ποτιστικών συστημάτων, παίζοντας μουσική με έμβολα και χαλκοσωλήνες. O πρόεδρος του Junior Achievement Greece, Μάρκος Βερέμης, σημείωσε πριν την απονομή του βραβείου πως είναι βέβαιος ότι βλέπει μπροστά του τους επόμενους επιχειρηματίες που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αναπτυχθεί και να ξεχωρίσει.

Το βραβείο «Καλύτερο Περίπτερο» κατέκτησε το 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας με το «Pandemic Museum», τις ευρηματικές μασκότ και το επικοινωνιακά πλήρες περίπτερο. Το βραβείο απένειμε η Nάντια Νικητέα Θεοχαράκη, Founder ΚΟΟLFLY, Founder and CEO Enovaway, Inspirational Mentor JA Greece. Η ιδέα για το Pandemic Museum προήλθε από τον Covid19 και πρόκειται για ένα μουσείο πανδημιών (σταθερό και κινητό) το οποίο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα για όλες τις πανδημίες που έχουν παρουσιαστεί από τα αρχαία χρόνια και ταυτόχρονα αναλύει τις ιστορικές, ιατρικές, ψυχολογικές και οικονομικές διαστάσεις στις κοινωνίες σε κάθε χρονικό πλαίσιο που εμφανίστηκαν κάνοντας απτά τα όποια συμπεράσματα/διδάγματα [έναντι της παραπληροφόρησης (fake news) και της άγνοιας].

Το βραβείο «Προώθηση Προϊόντος/Υπηρεσίας» κατέκτησε το 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Ανοιξη» με την επιχείρηση «Φύτεψε μια ευχή». Το βραβείο απένειμε ο Ιωάννης Σωτηρόπουλος, μέλος ΔΣ JA Greece, αντιπρόεδρος Promoset SA, Inspirational Mentor JA Greece. H «Φύτεψε μια ευχή» είναι επιχείρηση παραγωγής ευχετήριων καρτών από ανακυκλωμένο χαρτί, στις οποίες είναι ενσωματωμένοι σπόροι και βολβοί αρωματικών φυτών και λουλουδιών. Επίσης, κατασκευάζει κεραμικές γλάστρες κατάλληλες για τη φύτευση των καρτών. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του ειδικού σχολείου συγκινήθηκαν ιδιαιτέρως στην απονομή του βραβείου με την καθηγήτρια Μαρία Κωστελίδου να εξηγεί πόσο σκληρά εργάστηκαν και πόσο χάρηκαν με αυτή την επιβράβευση.

Μια ημέρα στο The Mall Athens

«Η ατμόσφαιρα στο The Mall Athens ήταν συναρπαστική και η εμπειρία έμεινε σε όλους αξέχαστη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Junior Achievement Greece, Aργύρης Τζικόπουλος και τόνισε «ότι όλες οι ομάδες κατέπληξαν με την εφευρετικότητα, το ταλέντο και τη θετική τους ενέργεια». Τα περίπτερα των μαθητικών ομάδων είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά σε δύο ορόφους και στις 09:00 ακριβώς ξεκίνησε η διαδικασία. Η Μαρία Γιαννέτου, διευθύντρια επικοινωνίας του Junior Achievement Greece κήρυξε την έναρξη της διαδικασίας και στη συνέχεια ο Αιμίλιος Κυριάκου, αντιπρόεδρος του οργανισμού και διευθύνων σύμβουλος της Citi Ελλάδας Μάλτας και Κύπρου, καλωσόρισε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και τους συνεχάρη για την σπουδαία τους προσπάθεια. H υπεύθυνη του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», Ιωάννα Κυπριώτη, εξέφρασε τη χαρά της που οι εμβληματικές Εμπορικές Εκθέσεις πραγματοποιούνται και πάλι μετά από ένα διάλειμμα λόγω κορωνοϊού και έδωσε τις τελευταίες οδηγίες για τη διαδικασία αξιολόγησης.

Από τα περίπτερα, εκτός από τους κριτές, το κοινό, τους υποστηρικτές και την ομάδα του Junior Achievement Greece, πέρασαν και οι Inspirational Mentors που βρέθηκαν στο πλευρό των ομάδων κατά τους προηγούμενους μήνες και ενίσχυσαν τα παιδιά με έμπνευση, αλλά και πρακτικές συμβουλές. Eβδομήντα ομάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό υποστηρίχθηκαν από Ιnspirational Μentors, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες 68 προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου.

Στο χώρο βρέθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και οι δημοσιογράφοι Μανόλης Καψής και Νίκη Λυμπεράκη, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ΕΙ Παπαδόπουλος ΑΕ Ιωάννα Παπαδοπούλου (Μπισκότα Παπαδοπούλου), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ Αριστοτέλης Παντελιάδης, κ.ά.

Επόμενος σταθμός είναι η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Θεσσαλονίκης 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο εμπορικό κέντρο «Μediterranean Cosmos». Τα μέλη της κριτικής επιτροπής που θα αξιολογήσουν τα 33 περίπτερα (600 παιδιά) θα είναι: Νίκος Βεργίδης - HR Plant Supervisor ΤΙΤΑΝ Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Δάγκαρης - Agency Manager at NN Hellas, Νίκος Δημητριάδης - Print Category Manager Eastern Central Europe, HP, Κυριάκος Κελίδης, Purchasing Manager at Elpedison SA, Παναγιώτης Κετικίδης - Professor of Innovation and Technology, CITY College, University of York Europe Campus, Chairman of the South East European Research Center (SEERC) and Business Angel Investor, Αλέξανδρος Μηνάς - Principal Director at Accenture, Ιωάννα Μίγγου - διευθύντρια Προϊοντικού Μάρκετινγκ της Εθνικής Τράπεζας και του ομίλου, Άγγελος Μπεντούλης - Center Director του Mediterranean Cosmos, Νίκος Μπρης - Director, Strategy and Transactions Leader for EY Greece office in Thessaloniki, Άντυ Παναγιωτίδου - Marketing Team Leader, Mediterranean Cosmos, Νικόλαος Σαλπέας - αναπληρωτής διευθυντής, Διεύθυνση Προϊόντων ΜΜΕ και Δανείων Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας, Αικατερίνη Σαρρή - καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων, διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας, ΠΑΜΑΚ, Χαρίτα Φραγκούλη - Head of Retail and Online Sales Southern Europe, Middle East, Africa (SEMA), HP. Στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023 θα φιλοξενηθούν δύο μαθητικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό του Junior Achievement Κύπρου.

Ο διαγωνισμός της «Εικονικής Επιχείρησης» συνεχίζεται, με τη διαδικασία του online voting να είναι σε εξέλιξη. Μπορείτε να ψηφίσετε τις αγαπημένες σας ομάδες και να δείτε τις δηλώσεις υποστήριξης των Inspirational Mentors εδώ. Ο Πανελλαδικός Τελικός του προγράμματος, όπου θα αναδειχθεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον Ευρωπαϊκό Τελικό του Junior Achivement Europe/GEN-E 2023, θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Αθήνα.

Το Junior Achievement Greece ιδρύθηκε το 2005 και είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide που είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JA Greece, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jagreece.org.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr