NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ιταλία: Η Ferrari δέχθηκε κυβερνοεπίθεση

Ιταλία: Η Ferrari δέχθηκε κυβερνοεπίθεση

​Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η Ferrari S.p.A., η κατά 100% ιταλική θυγατρική της Ferrari N.V., όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η τελευταία.​​

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι κυβερνοεγκληματίες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα ορισμένων πελατών της εταιρείας και ζητάνε λύτρα για να μην τα διαρρεύσουν. Με την παραλαβή της απαίτησης λύτρων, η εταιρεία ξεκίνησε αμέσως έρευνα σε συνεργασία με κορυφαία παγκόσμια εταιρεία κυβερνοασφάλειας. Επιπλέον, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές ώστε να διερευνήσουν την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι βάσει εταιρικής της πολιτικής της, «η Ferrari δεν θα αποδεχθεί καμία απαίτηση λύτρων, καθώς η αποδοχή τέτοιων απαιτήσεων θα χρηματοδοτούσε εγκληματικές δραστηριότητες και θα επέτρεπε στους δράστες τη συνέχιση των επιθέσεών τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αντ' αυτού, η εταιρεία ενημέρωσε τους πελάτες της για την πιθανή έκθεση δεδομένων και τη φύση του περιστατικού και παράλληλα σημειώνει ότι η παραβίαση δεν είχε καμία επίπτωση στις επιχειρησιακές λειτουργίες της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr