NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Celestyal: Επενδύσεις 20 εκατ. και με στόχο να γίνει εταιρεία μεσογειακής κρουαζιέρας

Celestyal: Επενδύσεις 20 εκατ. και με στόχο να γίνει εταιρεία μεσογειακής κρουαζιέρας

Με αρχική επένδυση τα 20 εκατομμύρια ευρώ με το νέο της κρουαζιερόπλοιο, και με μεσοπρόθεσμο στόχο να γίνει πιο μεσογειακή εταιρεία κρουαζιέρας με homeport την Ελλάδα, η Celestyal υποδέχεται την νέα τουριστική σεζόν 2023 με homeporting τρία ελληνικά λιμάνια.

Αναμένοντας, το νέο της κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την εταιρεία, ανεβάζοντας τον αριθμό των πλοίων που διαχειρίζεται στα τρία, με έδρα την Ελλάδα η Celestyal πλέει προς προορισμούς του Αιγαίου και του Ανατολικού Αιγαίου με τους επιβάτες της να αριθμούν 136 εθνικότητες από 9 κύριες χώρες.

Το 2022 υποδέχτηκε πάνω από 72.000 επιβάτες, ενώ για το 2023 προσμένει να υποδεχτεί πάνω από 120.000, φτάνοντας τα επίπεδα του 2019. Το 53% των επιβατών προέρχονταν από μακρινές αγορές, το 29% από την εγχώρια και τις γειτονικές αγορές, και το 18% από σχετικά κοντινές αγορές.

Η συμβολή του Homeporting στην οικονομία

Για το 2023 η συμβολή του homeporting στην ελληνική οικονομία αναμένεται να ενισχυθεί από τα κρουαζιερόπλοια της Celestyal σε σχέση με το 2022, όπου οι προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια έφτασαν τις 460, οι επισκέψεις συνολικά τις 298.000 με τις περισσότερες να πιστώνονται σε Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Λαύριο. Πολύ μεγάλη η συμβολή του homeporting σε επίπεδο δαπανών/εσόδων, καθώς το 2022 οι δαπάνες των επιβατών έφτασαν τα 36 εκατομμύρια. Σε επίπεδο λειτουργικών δαπανών στα 7 εκατομμύρια έφτασαν οι δαπάνες για επισκευές το 2022, 10 εκατομμύρια δαπανήθηκαν για μισθούς, 4 εκατομμύρια σε ποτά και τρόφιμα, 2 εκατομμύρια δαπάνες για προώθηση του τουριστικού προϊόντος, 7 εκατομμύρια σε καύσιμα σε ελληνικές εταιρείες.

Ενισχύει την αγορά της Βόρειας Αμερικής

Η Celestyal έχει ενισχύσει την αγορά της Βόρεια Αμερικής, στοχεύοντας στην αύξηση των επιβατών της το 2023, ενώ προσδοκά να υποδεχτεί και από την εγχώρια αγορά περισσότερους επιβάτες, παρατηρώντας ότι η εγχώρια αγορά κρουαζιέρας έχει σημειώνει σημαντική βελτίωση.

Συνεργάζεται ήδη με την Aegean για την ενίσχυση του έργου της ενώ δεν αποκλείει νέες συνεργασίες με αερομεταφορείς απαντώντας σε ερώτηση του epixeiro.gr στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr