NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πάνω από 2.000 Ουκρανοί ασθενείς έχουν διακομιστεί σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία

Πάνω από 2.000 Ουκρανοί ασθενείς έχουν διακομιστεί σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο η ΕΕ συντονίζει τακτικές διακομιδές Ουκρανών ασθενών, ιδίως χρόνια ασθενών και τραυματιών πολέμου, προκειμένου να ελαφρύνει την πίεση που δέχονται τα ουκρανικά νοσοκομεία. Μέχρι σήμερα πάνω από 2.000 Ουκρανοί ασθενείς έχουν διακομιστεί για να λάβουν εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομεία διάφορων ευρωπαϊκών χωρών μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. 

Συγκεκριμένα, ασθενείς έχουν μεταφερθεί για θεραπεία σε νοσοκομεία της Αυστρίας, του Βελγίου, της Τσεχίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, των Κάτω Χωρών, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας.

Οι διακομιδές υποστηρίζονται από τον κόμβο Medevac στο Rzeszow της Πολωνίας, όπου οι ασθενείς λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη σε 24ωρη βάση. Ο κόμβος λειτουργεί ως κέντρο διακομιδής ασθενών που μεταφέρονται διά ξηράς από την Ουκρανία στην Πολωνία και από εκεί αεροπορικώς σε νοσοκομεία σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, δήλωσε σχετικά: «Εδώ και πάνω από ένα χρόνο η ΕΕ οργανώνει ιατρικές διακομιδές Ουκρανών ασθενών για να ελαφρύνει την τεράστια πίεση που δέχεται το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ουκρανίας. Σήμερα συμπληρώσαμε πάνω από 2.000 επιτυχείς μεταφορές Ουκρανών ασθενών σε νοσοκομεία διάφορων ευρωπαϊκών χωρών. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την αλληλεγγύη της ΕΕ και την υποδοχή αυτών των ευάλωτων ασθενών σε δύσκολους καιρούς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη Νορβηγία για την πείρα που προσφέρει και την εξαιρετική συνεργασία καθ' όλο το προηγούμενο έτος. Μαζί σώζουμε ζωές».

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κ. Στέλλα Κυριακίδου, συμπλήρωσε: «Η βάναυση ρωσική εισβολή έχει προκαλέσει τεράστιες ζημίες στο ουκρανικό σύστημα υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τις ζωές των Ουκρανών. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς που χρειάζονται θεραπεία, οι ασθενείς μεταφέρονται σε νοσοκομεία ευρωπαϊκών χωρών και της Νορβηγίας, όπου λαμβάνουν περίθαλψη και μετατραυματική ψυχολογική υποστήριξη. Θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την προσήλωση και τον επαγγελματισμό των ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης από την Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες της ΕΕ που μεταφέρουν με ασφάλεια τους ασθενείς στην ΕΕ. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί και η στήριξή μας προς την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr