NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η ΤτΕ συμμετέχει στην ώρα της Γης

Η ΤτΕ συμμετέχει στην ώρα της Γης

Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι μία από τις πρώτες κεντρικές τράπεζες που ασχολήθηκαν με το θέμα της κλιματικής αλλαγής και τα τελευταία 14 χρόνια έχει επιτύχει μια σειρά από ορόσημα.

Ανάμεσά τους η σύσταση της ΕΜΕΚΑ, η ένταξη στο δίκτυο Κεντρικών Τραπεζών και Εποπτικών Αρχών για ένα «πράσινο χρηματοπιστωτικό σύστημα» (Network of Central Banks and Supervisors for Greening the Financial System - NGFS), η συμμετοχή στο εθνικό πρόγραμμα Life IP Adaptive Greece (2019-2026) και το γεγονός ότι είναι η πρώτη κεντρική τράπεζα παγκοσμίως που προσυπέγραψε τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής της πρωτοβουλίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Programme Finance Initiative - UNEP FI).

Επιπλέον, η Τράπεζα της Ελλάδος, ευθυγραμμιζόμενη με τη δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει δεσμευθεί για μία σειρά δράσεων που αφορούν στην αντιμετώπιση ζητημάτων κλιματικής αλλαγής και βιωσιμότητας.

Η Ώρα της Γης

Στο πλαίσιο του έργου και των δράσεων που υλοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος για τα θέματα του κλίματος και της βιωσιμότητας συμμετέχει και φέτος στη δράση «Η Ώρα της Γης», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου από τις 20:30 έως τις 21:30.

Η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το 2007 από το WWF κάθε χρόνο στα τέλη Μαρτίου, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς να σβήνουν τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Η δράση έχει μεταφερθεί σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές παγκοσμίως, με εκατομμύρια ανθρώπων να συμμετέχουν σε αυτήν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr