NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Αγορές
ανάγνωση

Κλυδωνίζεται η Deutsche Bank, «βουτιά» για τράπεζες - αγορές

Κλυδωνίζεται η Deutsche Bank, «βουτιά» για τράπεζες - αγορές
24_03_2023 | 15:25 24_03_2023 | 15:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Αγορές

​Μετά τις έντονες πιέσεις που προκάλεσε στην αγορά η υπόθεση της Credit Suisse, τώρα είναι η σειρά της Deutsche Bank να προκαλέσει ένα νέο κύμα ανησυχία στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ο γερμανικός κολοσσός, για τον οποίον είχαν εκδηλωθεί διάφορες ανησυχίες κατά καιρούς, βουλιάζει με την μετοχή να χάνει έδαφος έως και 14%, καταγράφοντας για 3η συνεχή μέρα απώλειες.

Όλα αυτά μετά την αλματώδη αύξηση στο κόστος ασφάλισης των ομολόγων του έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών (CDS).

Οι μετοχές του έχουν χάσει το ένα πέμπτο της αξίας τους από τις αρχές του μήνα και τα CDS του (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών) σημείωσαν χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχουν καταγράψει ποτέ, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τις επιπτώσεις της σφιχτής νομισματικής πολιτικής στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και κατά πόσο η μίνι κρίση σε περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ αλλά και στην Credit Suisse θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία γενικευμένη αναταραχή για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη είναι σταθερό, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς στη σκιά του νέου γύρου πίεσης των μετοχών του κλάδου. «Η Deutsche Bank είναι πολύ κερδοφόρα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», συμπλήρωσε.

Αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σε καλή κατάσταση. «Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ισχυρές», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.

Λίγο πριν τις 15:30, σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Παρίσι οι απώλειες μειώνονται (κινούμενες πέριξ του 2%). Ισχυρές πιέσεις ασκούνται και την ευάλωτη ελληνική χρηματαγορά. Ο ΓΔ έχανε έδαφος κατά 2,7%



... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr