NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Κέντρο επιχειρηματικότητας ACT: 2 δωρεάν προγράμματα για την εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών

​Κέντρο επιχειρηματικότητας ACT: 2 δωρεάν προγράμματα για την εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT – The American College of Thessaloniki υλοποιεί και αυτή την άνοιξη δύο δωρεάν προγράμματα για την εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών.

Συγκεκριμένα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για δύο προγράμματα του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT - The American College of Thessaloniki:

  • το Δωρεάν Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιχειρηματιών "VentureGarden"(αιτήσεις έως τις 26 Μαρτίου)
  • τον 10ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών "John and Mary Pappajohn" που προσφέρει πέντε βραβεία των 4.000 ευρώ (αιτήσεις έως τις 2 Απριλίου).

Το VentureGarden είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικών ιδεών το οποίο στη Θεσσαλονίκη υλοποιείται από το ACT, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative - THI) και χορηγούς τις εταιρείες From Scratch, Quantum Business & IT Solutions, και ΜΠΙΛΛΙΑ ΑΕ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αφορά ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα. Το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο διάρκειας πέντε εβδομάδων. Τα μαθήματα γίνονται σε τάξη με φυσική παρουσία κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6μ.μ. - 9μ.μ. από τις 12/4/2023 έως 17/5/2023 (εκτός αργιών). Η εκπαίδευση εστιάζει στην κατανόηση όλων των πτυχών που διέπουν την λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης, ώστε η επιχειρηματική ιδέα να είναι εφαρμόσιμη και βιώσιμη. Εκπαιδευτές είναι καθηγητές και επιχειρηματίες. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων επιλέγονται οι συμμετέχοντες που μπορούν να επωφεληθούν από το mentoring.

Από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, 617 άτομα επελέγησαν, από τους 1.778 συνολικά υποψήφιους, για να παρακολουθήσουν τους 17 προηγούμενους κύκλους στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχοντες παλαιότερων κύκλων του προγράμματος έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και έχουν δημιουργήσει ακμάζουσες επιχειρήσεις, χάρη στην υποστήριξη που έλαβαν από το πρόγραμμα. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 120 νέες εταιρείες, με 350 θέσεις εργασίας, έχουν ιδρυθεί χάρη στο VentureGarden στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 26 Μαρτίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr ή καλέστε στο 2310 398344.

10ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών

John & Mary Pappajohn Business Competition

Ένα τουλάχιστον βραβείο σε εγχείρημα

επιχειρηματικότητας περιβαλλοντικής ευθύνης

Στις 2 Απριλίου 2023 ολοκληρώνονται οι αιτήσεις και για τον 10ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών “John & Mary Pappajohn Business Competition, που διοργανώνει το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT. Ο διαγωνισμός θα απονείμει πέντε βραβεία 4.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά πλάνα. Τα χρηματικά έπαθλα προσφέρει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας John Pappajohn.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας που θα καταθέσουν, καθώς των προσωπικών επιχειρηματικών τους ικανοτήτων. Συγκεκριμένα θα συνεκτιμηθεί ο βαθμός καινοτομίας, η δυνατότητα και η ετοιμότητα ανάπτυξης της ιδέας, η βιωσιμότητα, η γνωστική επάρκεια, η αφοσίωση και οι επιχειρηματικές ικανότητες των διαγωνιζομένων. Ειδικά φέτος, ένα τουλάχιστον βραβείο θα δοθεί σε ένα εγχείρημα επιχειρηματικότητας περιβαλλοντικής ευθύνης. Δηλαδή σε βιώσιμο εγχείρημα που θα πραγματεύεται ένα ζήτημα που αφορά το περιβάλλον (ενδεικτικά ανακύκλωση, υδάτινοι πόροι, σωματίδια-αέρας, φαινόμενο θερμοκηπίου, ρύπανση εδάφους, κ.λπ.).

Ο διαγωνισμός αναλύεται σε τρία στάδια. Το πρώτο περιλαμβάνει την κατάθεση των ιδεών μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο www.act.edu/pappajohn-awards. Η περιγραφή της ιδέας θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • το προτεινόμενο προϊόν/ υπηρεσία
  • το αγοραστικό κοινό στο οποίο στοχεύει
  • το μοντέλο εσόδων της προτεινόμενης ιδέας (revenue model)
  • τον νεωτερισμό/καινοτομία που χαρακτηρίζει την ιδέα
  • το επίπεδο ωριμότητας της ιδέας

Η συμμετοχή και μόνο στον διαγωνισμό Pappajohn αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για κάθε διαγωνιζόμενο να “δοκιμάσει” την ιδέα του σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να δικτυωθεί με φορείς και οργανισμούς που θα τον βοηθήσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του εγχειρήματος του. Ακόμη περισσότερο, η επιτυχία στον διαγωνισμό, πέρα από το χρηματικό έπαθλο, λειτουργεί ως διαβατήριο για την εξεύρεση συνεργατών και επενδυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε επόμενα στάδια.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρηματικότητας οργανώνει προγράμματα που προσφέρουν δωρεάν γνώση σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου μεντόρων και συνεργατών που έχει αναπτύξει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr