NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

SMERC: Το πρώτο ελληνικό fund στην Ελλάδα επενδύει 20 εκατ. στην Πάτμο

SMERC: Το πρώτο ελληνικό fund στην Ελλάδα επενδύει 20 εκατ. στην Πάτμο

Είκοσι εκατομμύρια ευρώ επενδύει στην Πάτμο στο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa το επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC), με τον πρώτη φάση του επενδυτικού κύκλου να ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2023 και την δεύτερη το 2024 με την κατασκευή 34 επιπλέον σουιτών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Πάτμο με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω η εικόνα του νησιού και του ξενοδοχείου, με την προσέλκυση υψηλότατου επιπέδου ξένων επισκεπτών, ενώ μέσω των συνεργασιών θα αυξηθούν οι οικονομικές δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας.

H επένδυση και τα δάνεια 72 ξενοδοχείων απαιτήσεων 254 εκ. στο Tethys

Η επένδυσή στο Patmos Aktis Suites & Spa αποτελεί παράδειγμα εξυγίανσης ξενοδοχειακής μονάδας που προσθέτει αξία, επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην Πάτμο και την ελληνική οικονομία, καθώς και δείγμα γραφής ποιοτικού τουριστικού προϊόντος και φιλοξενίας υψηλού επιπέδου τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του SMERemediumCap Νίκος Καραμούζης στο χαρτοφυλάκιο του οποίου σε κοινοπραξία με τις Latonia Enterprises και Brown Hotels, βρίσκεται από χτες δάνεια 72 ξενοδοχειακών μονάδων, νομικής απαίτησης 254 εκατ. ευρώ, γνωστό ως Project Tethys από την Intrum

Το επενδυτικό σχέδιο ανακαίνισης του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, καθώς και το επενδυτικό πλάνο επέκτασης σε όμορο, ιδιόκτητο οικόπεδο, που βρίσκονται σε εξέλιξη, εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του σχεδίου το επενδυτικό Ταμείο SMERC, βρίσκεται σε συζητήσεις για συμφωνία συνεργασίας franchising με διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα υψηλού κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας.

Το Ξενοδοχείο και το ιστορικό της πώλησης

Το Patmos Aktis Suites & Spa βρίσκεται στον κόλπο του Γροίκου, διαθέτοντας, δωμάτια, σουίτες και μεζονέτες, από 31 έως 93 τετραγωνικά, πολλές εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα. Έλκει τις ρίζες του στο ιστορικό πρόγραμμα ανάπτυξης των ξενοδοχείων «Ξενία» και τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Μετά από μακρά περίοδο εγκατάλειψης περιήλθε το 2009 στην ιδιοκτησία της ξενοδοχειακής εταιρείας Divine Group. Ωστόσο, η Divine Group αποφάσισε να πουλήσει το ξενοδοχείο στο επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap το 2022, μετά από διαγωνιστική διαδικασία.

Το Patmos Aktis Suites & Spa ξεκίνησε τη λειτουργία του αναβαθμισμένο και υπό τη νέα ιδιοκτησία και διαχείριση στις 3 Ιουνίου του 2022, με την καθοριστική συμβολή του συμβούλου του έργου.

Στόχοι

Στόχος της νέας διοίκησης είναι η περαιτέρω αύξηση της πληρότητας για τη συνολική περίοδο στο 71% το 2023, και μέσα στα επόμενα χρόνια στο 75%, και η επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας του ξενοδοχείου στις 160 ημέρες, από περίπου 120 ημέρες που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα, βελτιώνοντας παράλληλα τον δείκτη ικανοποίησης των επισκεπτών.

Για το σκοπό αυτό, το ξενοδοχείο:

  1. Ενισχύει και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του με άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, και άριστο εργασιακό περιβάλλον
  2. Αναβαθμίζει όλα τα λογισμικά προγράμματα της επιχείρησης με σύγχρονες ψηφιακές, ενισχύοντας το μεικτό περιθώριο κέρδους και διευρύνοντας τη λειτουργία σε διάστημα άνω των 5 μηνών.

Ήδη, μετά από ένα χρόνο υπό τη νέα ιδιοκτησία του SMERC, οι απευθείας κρατήσεις αντιστοιχούν στο 73% του συνόλου, το 63% της πελατείας είναι κάτοικοι εξωτερικού, ωστόσο απαιτούνται να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα υποδομών από την Πολιτεία στο νησί και το Νότιο Αιγαίο προκειμένου να αξιοποιήσει όλη την δυναμική η μεγάλη αυτή επένδυση, όπως είναι η βελτίωση στην πρόσβαση, αεροπορικώς και θαλασσίως, το επίπεδο τροφοδοσίας του νησιού, το επίπεδο ηλεκτροδότησης, διαχείρισης απορριμμάτων.

Σημειώνεται το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (“SMERC”) στοχεύει σε μεσαίου μεγέθους ελληνικές επιχειρήσεις, αποτελώντας το πρώτο ελληνικό επενδυτικό ταμείο (fund) στην Ελλάδα. Η SMERC έχει συγκεντρώσει και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 145 εκατομμυρίων ευρώ από 41 θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία. Επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου και της έμπειρης ομάδας αυτού είναι ο Πρόεδρος κ. Νίκος Καραμούζης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr