NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ: Στο επίκεντρο ενέργεια και διεθνείς εξελίξεις

Τριμερής συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ: Στο επίκεντρο ενέργεια και διεθνείς εξελίξεις

Συνάντηση με τους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Κόμπο και του Ισραήλ Eli Cohen στη Λευκωσία είχε σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση εστιάζει στην περαιτέρω ενίσχυση της στενής τριμερούς συνεργασίας σε ποικίλους τομείς, όπως ενέργεια, αντιμετώπιση καταστροφών και προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι οι ο κ. Δένδιας είχε αρχικά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης συναντήθηκε με τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών.

Στην ατζέντα της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Ισραηλινό ομόλογό βρέθηκαν η εμβάθυνση της ελληνο-ισραηλινής στρατηγικής συνεργασίας σε τομείς όπως ενέργεια, επενδύσεις, οικονομία, άμυνα και εντός διεθνών οργανισμών, θέματα Πατριαρχείου-προστασία χριστιανικών χώρων λατρείας στους Αγίους Τόπους, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν γεύμα εργασίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr