NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

ERE Athens: Το Κουκάκι συνεχίζει να ανθίζει αυτόνομα

ERE Athens: Το Κουκάκι συνεχίζει να ανθίζει αυτόνομα

Υπάρχουν όμορφα καταστήματα και καφέ που “χάνονται” κάπου ανάμεσα στα αστικά δρομάκια κάποιας περιοχής χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα. Υπάρχουν όμως και εκείνα που ανθίζουν διαθέτοντας τον δικό τους απαλό και δροσερό χαρακτήρα, που ενσωματώνονται σαν κομμάτια ενός νοερού παζλ, σε ένα παλίμψηστο ανθρώπων και τόπων, σε περιοχές που διαμορφώνουν τον ολόδικο τους χαρακτήρα… κομμάτι- κομμάτι.

Και αν σας μπερδέψαμε λίγο, μιλάμε για το ολοκαίνουργιο concept store Ere σε ένα από τα ψηλά σημεία της οδού Ερεχθείου αλλά περισσότερο για την Ντόρα, τη Γεωργία και το Κουκάκι.

Το Κουκάκι

Ένας ρυθμός, παρά την εγγύτητα, πολύ πιο χαλαρός από εκείνον του κέντρου, των πέριξ του Συντάγματος και της πλατείας Μοναστηρακίου, όπου είναι μάλλον απίθανο το να σε προσπεράσει κανείς στο πεζοδρόμιο σπρώχνοντας σε ελαφρά ή και μη.

ere-athens-5.jpg?mtime=20230420150120#asset:410568


Μια σύνθεση καταστημάτων, workshops, καφέ, εστιατορίων και bar με μια κάποια απροσδιόριστη συνάφεια. Με τους ιδιοκτήτες τους παρόντες να ανα-γνωρίζουν τα περισσότερα πρόσωπα με το όνομά τους, ακόμα και εκείνα των digital nomads, οι οποίοι εξακολουθούν να αποτελούν μια κατηγορία στην ανθρωπογεωγραφία της περιοχής χτίζοντας την σημερινή της κανονικότητα.

Αλλά και ιδιοκτήτες και θαμώνες με την πολυτέλεια χρόνου ή μάλλον διάθεσης να δώσουν χαμογελαστοί πληροφορίες που σχετίζονται με την περιοχή στη σκιά του Μουσείου της Ακρόπολης και την πόλη, σε κάθε τουρίστα που περιπλανιέται στα δρομάκια της αναζητώντας, μετά το μουσείο, την σύγχρονη της καθημερινότητα.

ere-athens-2.jpg?mtime=20230420150151#asset:410569


Τα μικρά ελληνικά brands αλλά και τα γαστρονομικά ή πολιτιστικά παντρέματα, τον πυρήνα του χαρακτήρα του Κουκακίου που ανθίζει αυτόνομα ακόμα και αν κανείς αρνείται να αναγνωρίσει το φαινόμενο της πολυπολιτισμικότητας ως εγγενές πλέον συστατικό όχι κάποιας αλλοίωσης αλλά κάποιας συνάντησης. Της τρέχουσας αναδιαμόρφωσης του σύγχρονου αστικού χαρακτήρα μιας περιοχής με το δικό της στίγμα.

Η Ντόρα, η Γεωργία και το Ere

Ένας χώρος φωτεινός που αποπνέει την ηρεμία που χρειάζεται κανείς για να κάνει ένα διάλειμμα, να κατεβάσει στροφές, να χαλαρώσει.

Την πρώτη φορά που η Ντόρα Καλογήρου βρέθηκε στον χώρο του Ere, ύστερα από δέκα χρόνια παραμονής στην Ολλανδία και με φόντο τους ρυθμούς εργασίας σε πολυεθνικές εταιρείες, δεν είχε ιδέα ότι το μέρος αυτό θα γίνει η δική της στάση… ζωής από εδώ και πέρα.

ere-athens-1.jpg?mtime=20230420150752#asset:410570


Όταν η Ντόρα Καλογήρου βρέθηκε στον χώρο του Ere, ύστερα από δέκα χρόνια παραμονής στην Ολλανδία και με φόντο τους ρυθμούς εργασίας σε πολυεθνικές εταιρείες, δεν είχε ιδέα ότι το μέρος αυτό θα γίνει η δική της στάση… ζωής από εδώ και πέρα.

Φτάνοντας για πρώτη φορά εδώ με την φίλη της, Γεωργία Ρωμάνου που αναζητούσε τον τόπο που μετά την πολύχρονη παραμονή της στην Γερμανια, θα έκανε διαθέσιμα τα γλυκά της στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων των άκρως ανάλαφρων cheesecakes της, συμφώνησαν απλά στο ότι ο χώρος ήταν περίπου ο διπλάσιος από εκείνον που χρειαζόταν η Γεωργία. Και κάπου εκεί ήταν που η μοίρα, η εξερεύνηση, ή το Κουκάκι… τους έκλεισε το μάτι.


Έτσι ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το concept Ere που συνενώνει το πάθος της Ντόρας για εξερεύνηση μέσα και από την εύρεση επιλεγμένων βιβλίων, προϊόντων και design αντικειμένων δημιουργημένων από creatives και artisans από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με την εξερεύνηση των γλυκών εμπνεύσεων και των δημιουργιών της Γεωργίας μέσω της ζαχαροπλαστικής.

ere-athens-6.jpg?mtime=20230420150411#asset:410571


Κάπου ανάμεσα στα κεραμικά του Naked Summers και τις πετσέτες του δανέζικου brand Bongusta, τα ελληνικά βότανα του Daphnis and Chloe, το βιβλίο με συνταγές της Νικολέττας Φωσκόλου και τις εκδόσεις Gestalten, τα ξύλινα παιχνίδια Animi wood workshop και τα πιάτα που μας μεταφέρουν νοερά στο Μαρόκο αλλά και τα γαλλικά γλυκά της Γεωργίας για τα οποία σας προτείνουμε να ρίχνετε κλεφτές ματιές στο instagram αφού δεν θα είναι διαθέσιμα καθημερινά και τα πιο μόνιμα σχεδόν αιθέρια cheesecakes, τις τάρτες με φρούτα ή σοκολάτα, τις μπουκίτσες με ταχίνι και τον καφέ, υπάρχει πλέον αυτό το νέο σημείο “συνάντησης”. Με κάθε έννοια. Ένα ακόμη κομματάκι, απόλυτα ταιριαστό στην περιοχή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr