NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Travel Expo Cyprus 2023: Αυξημένη η τουριστική κίνηση από την Κύπρο για την Ελλάδα

Travel Expo Cyprus 2023: Αυξημένη η τουριστική κίνηση από την Κύπρο για την Ελλάδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «TRAVEL EXPO CYPRUS 2023», που έλαβε χώρα στη Λευκωσία από τις 21 έως τις 23 Απριλίου και στην οποία κυριαρχούσε το μήνυμα ότι αυξητική είναι η εξέλιξη της ταξιδιωτικής κίνησης προς Ελλάδα από την κυπριακή αγορά για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Η θετική πορεία των αφίξεων αποτυπώθηκε, ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2023, κατά το οποίο σημειώθηκε. σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή Κύπρου, αύξηση κατά ποσοστό 10% σε σχέση του 2019.

Επιπλέον, οι μεγαλύτεροι Tour Operators, όπως οι Kinisis Travel και Xenos Travel, εκτιμούν ότι οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι κινούνται σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν τα αντίστοιχα του 2019.

Η Έκθεση

Το περίπτερο του ΕΟΤ στην «TRAVEL EXPO CYPRUS 2023» βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των 12.000 και πλέον επισκεπτών της έκθεσης. Τα εγκαίνια της τέλεσαν ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, οι οποίοι και ξεναγήθηκαν στο περίπτερο του ΕΟΤ από τον προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με πλήθος συνεκθετών και συγκεκριμένα τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος, Ιονίων Νήσων, Νήσων Βορείου Αιγαίου, η Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης και Ηπείρου, τους Δήμους Βόλου και Σαντορίνης και τον όμιλο ξενοδοχείων Grecotel Hotels and Resorts.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με σημαντικότερους Tour Operators της Κύπρου, αεροπορικές εταιρίες και τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου.

Τέλος, στις 22 Απριλίου παρατέθηκε δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία, από τον πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κύπρου, για το καλωσόρισμα των εξ Ελλάδος συμμετεχόντων στην έκθεση. Στη δεξίωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής αγοράς Κύπρου, αεροπορικές εταιρίες και δημοσιογράφοι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr