NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Κυψέλη: Η γειτονιά που συνεχίζει να μεταμορφώνεται

Κυψέλη: Η γειτονιά που συνεχίζει να μεταμορφώνεται

Από τη μία, η γειτονιά αυτή μοιάζει αδιάφορη στο να αλλάξει, στο να “φτιασιδωθεί”. Η όψη και ο ρυθμός της μοιάζει οργανικός, “γειτονίστικος”, χωρίς την έγνοια ή τη βιασύνη να αναδιαμορφωθεί.

Και όμως τελικά αλλάζει συνεχώς. Γιατί εκεί που δεν το περιμένεις περνώντας από τα ίδια στενά και στρίβοντας λίγο πιο πάνω ή λίγο και κάτω, όλο και κάτι νέο και ενδιαφέρον ανακαλύπτεις. Όλο και σε κάποια πόρτα μπαίνει μια νέα επιγραφή δημιουργώντας ένα νέο “τόπο” προς ανακάλυψη.

Στην τελευταία μας βόλτα, εμείς ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:

Flake

Πρόκειται για το αδερφάκι του Kick που για κάποιους από εμάς αποτελεί στέκι στο οποίο αγαπάμε να φτάνουμε με το ποδήλατο και να γράφουμε -καλή ώρα- άρθρα.

Από μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο όμως, διαθέτει έναν κατα βάση… πορτοκαλί νέο χώρο. Ένα new age bakery με τετράγωνες προθήκες που κάνουν τα προζυμένια ψωμάκια και τη focaccia να μοιάζουν με αντικείμενα σε μια γευστική κοσμηματοθήκη.

Ενώ κάτω από τη σκάλα απλώνεται ένας νέος χώρος για να απολαύσει κανείς τα νέα sandwiches με focaccia, τα cakes αλλά και το γεμιστό τσουρέκι με πραλίνα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής που ακούει στο όνομα babka.

Donhou

Και μιας και αναφέραμε τα ποδήλατα, σας γράφουμε και για το Donhou όπου ο Tohmas και o Κώστας κατασκευπαζουν όμορφα, χειροποίητα custom made ποδήλατα με ατσάλινα πλαίσια. Στον ευήλιο, minimal χώρο υπάρχουν ακόμα αντικείμενα που σχετίζονται με το ποδήλατο όπως κράνη, backpacks και περιοδικά.

Βρίσκεται στην οδό Σύρου - και προφανώς στα τετράγωνα της Κυψέλης με τις ονομασίες νησιών- στα πέριξ της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, έναν από τους δρόμους που λογικά κάποιος επιλέγει αν αποφασίσει να κινηθεί με ποδήλατο στη γύρω περιοχή.

Marili

Και η αγάπη για το ψωμί σε αυτό το άρθρο δεν τελειώνει εδώ. Στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης θα βρείτε παρέες να αράζουν έξω από το νέο γεωργιανό φούρνο με το όνομα Marili που σημαίνει αλάτι στα γεωργιανά.

Εδώ θα βρείτε τα χαρακτηριστικά γεωργιανά ζυμαράκια, τα γεμιστά πουγκιά και τα χατσαπούρια που θυμίζουν το δικό μας τυρόψωμο αλλά φτιάχνονται με ιμερούλι, το αγελαδινό, ελαφρώς μαστιχωτό τυρί, ιδανικό για όσους αγαπούν τις αλμυρές γεύσεις.

Ενώ μέσα στο φούρνο ξεχωρίζει το λεγόμενο "τονέ", ο γεωργιανός πέτρινος φούρνος με το καπάκι στο πάνω μέρος του.

marili-bakery-kipseli.jpg?mtime=20230428135604#asset:412335


Yoso

Tο Yoso Artlab, δημιουργήθηκε το 2022 και στα Ιαπωνικά σημαίνει τα στοιχεία που συνθέτουν το φυσικό σύμπαν. Το Yoso Artlab είναι ταυτόχρονα κατάστημα, εργαστήριο παρασκευής, εργαστήριο εκμάθησης της κεραμικής τέχνης και εκθεσιακός χώρος.

Είναι ένας χώρος που έχει σχεδιαστεί με σκοπό να εμπνεύσει και να προσφέρει τα μέσα για αυτοέκφραση μέσα από τις τέχνες και την χειροτεχνία.

Λέικ

Το λέικ βρίσκεται πολύ κοντά στην πολύβουη Πλατεία του Αγίου Γεωργίου και ταυτόχρονα στην ήρεμη, σαν μια νοερή “λίμνη”, συμβολή των οδών Αιγίνης και Κιμώλου.

Το πράσινο και οι επαναλαμβανόμενες γλάστρες, κρεμασμένες από μακραμέ, δημιουργούν έναν αιρούμενο αστικό κήπο, θυμίζοντας έντονα πολλά από τα περιποιημένα γειτονικά μπαλκόνια της περιοχής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr