NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Ποια είναι η SMPnet που εκσυγχρονίζει ηλεκτρικά δίκτυα - επένδυση 1,4 εκατ. ευρώ από Marathon VC

Ποια είναι η SMPnet που εκσυγχρονίζει ηλεκτρικά δίκτυα - επένδυση 1,4 εκατ. ευρώ από Marathon VC

Με το ποσοό του 1,4 εκατ. ευρώ επενδύουν Marathon VC και angel investors στην SMPnet η οποία στοχεύει στο να μεγαλώσει την ομάδα της.

Την ίδια ώρα, στόχος για την εταιρεία είναι να επεκτείνει τις λειτουργίες του προϊόντος της, και να εγκαθιστά την τεχνολογία της σε όλο και περισσότερα δίκτυα παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, η SMPnet συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρικών δικτύων και της αποδοτικότερης διαχείρισης των διαθέσιμων ενεργειακών πόρων.

Μέσω αλγορίθμων βελτιστοποίησης και τεχνητής νοημοσύνης, οργανισμοί όπως εταιρείες διαχείρισης ηλεκτρικών δικτύων μπορούν να ελέγχουν τους πόρους τους σε πραγματικό χρόνο, να αυξήσουν την ασφάλεια στο δίκτυο τους και να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους.

Όπως ανακοινώθηκε αναλυτικά:

Σε μια εποχή που η παραγωγή και οι ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια αλλάζουν ριζικά, τα ηλεκτρικά δίκτυα αντιμετωπίζουν ολοένα περισσότερες προκλήσεις.

Η διάδοση των ανανεώσιμων πηγών και της αποθήκευσης ενέργειας δίνουν τη δυνατότητα σε καταναλωτές και εταιρείες παραγωγής και προμήθειας ενέργειας να παράγουν και να αποθηκεύουν ενέργεια σε μικρούς σταθμούς, κάτι που στο παρελθόν γινόταν αποκλειστικά από μεγάλες μονάδες παραγωγής.

Συνεπώς, τα επίπεδα παροχής ενέργειας συχνά δεν μπορούν να προβλεφθούν, δημιουργώντας προκλήσεις για την διαχείριση των δικτύων, επίσης καθιστώντας το κόστος λειτουργίας τους υψηλό.

Παράλληλα, αυξάνεται ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων και αντλιών θερμότητας, καθιστώντας επιτακτική την αποτελεσματικότερη χρήση της διαθέσιμης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η SMPnet ιδρύθηκε από δύο Έλληνες ερευνητές με προϋπηρεσία στον τομέα της ενέργειας, τον Αναστάσιο Ρούση (PhD, Imperial) και τον Δημήτριο Τζελέπη (PhD, Strathclyde), με σκοπό να εκσυγχρονίσει τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Η τεχνολογία της επιτρέπει τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο μέσω της χρήσης αλγορίθμων βελτιστοποίησης και τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι, οι διαχειριστές των δικτύων μπορούν να προσαρμόζουν διαρκώς τη ροή της ισχύος, σε αντίθεση με τις εν πολλοίς στατικές ρυθμίσεις που αποτελούν τον κανόνα σήμερα, συμβάλλοντας στην αποδοτικότερη χρήση των πόρων και την ασφάλεια του δικτύου.

Η εταιρεία παρέχει ήδη την πλατφόρμα της σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, την Iberdrola, και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από αρκετούς οργανισμούς ενέργειας ανά τον κόσμο.

Σήμερα, η SMPnet ανακοινώνει την ολοκλήρωση Seed επένδυσης ύψους ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων χιλιάδων δολαρίων, από την Marathon Venture Capital και αγγέλους επενδυτές. Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της SMPnet, καθώς αυτή μεγαλώνει την ομάδα της, επεκτείνει τις λειτουργίες του προϊόντος της, και εγκαθιστά την τεχνολογία της σε όλο και περισσότερα δίκτυα παγκοσμίως.

“Η τεχνολογία μας εκσυγχρονίζει τα ηλεκτρικά δίκτυα τα οποία ήταν σχεδιασμένα για μια εποχή που η παραγωγή ενέργειας γινόταν κεντρικά από μεγάλες μονάδες με σταθερό ρυθμό, ενώ η ζήτηση ήταν πολύ χαμηλότερη. Δημιουργήσαμε την SMPnet για να υποστηρίξουμε τους οργανισμούς που τα διαχειρίζονται, και να συμβάλλουμε στην αποδοτικότερη διαχείριση των διαθέσιμων ενεργειακών πόρων και τον έλεγχο των υποδομών σε πραγματικό χρόνο. Είμαστε ενθουσιασμένοι από το ενδιαφέρον της αγοράς για την τεχνολογία μας και η χρηματοδότηση από τη Marathon Venture Capital θα μας βοηθήσει να εισάγουμε τη λύση μας σε ολοένα περισσότερα δίκτυα ανά τον κόσμο”, δήλωσε ο Αναστάσιος Ρούσης, συνιδρυτής και CEO της SMPnet.

“Μέσω τεχνητής νοημοσύνης και λογισμικού, η SMPnet συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη χρήση των ενεργειακών πόρων σε κάθε ηλεκτρικό δίκτυο, προσαρμόζοντας την ροή της ενέργειας σε πραγματικό χρόνο με τρόπο ασφαλή. Οι ιδρυτές της SMPnet φέρνουν σημαντική εμπειρία από το χώρο της ενέργειας και πιστεύουμε ότι η συμβολή τους στον εκσυγχρονισμό των δικτύων θα είναι σημαντική”, συμπλήρωσε ο Πάνος Παπαδόπουλος, εταίρος της Marathon Venture Capital.

Η SMPnet έχει γραφεία σε Λονδίνο, Γλασκώβη και Αθήνα και πρόκειται να μεγαλώσει σημαντικά την ομάδα της για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας της και την ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησής της.

Σχετικά με την SMPnet

H SMPnet (www.smpnetworks.com) συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρικών δικτύων και της αποδοτικότερης διαχείρισης των διαθέσιμων ενεργειακών πόρων. Μέσω αλγορίθμων βελτιστοποίησης και τεχνητής νοημοσύνης, οργανισμοί όπως εταιρείες διαχείρισης ηλεκτρικών δικτύων μπορούν να ελέγχουν τους πόρους τους σε πραγματικό χρόνο, να αυξήσουν την ασφάλεια στο δίκτυο τους και να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr