NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Στον 13ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds συμμετείχε η Nautilus Insurtech​

Στον 13ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds συμμετείχε η Nautilus Insurtech​

Η NAFTILUS INSURTECH ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της στον 13ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας “NBG Business Seeds”, που αφορούσε καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις από όλους τους κλάδους της Οικονομίας.

Από τις 310 προτάσεις που υποβλήθηκαν, η πρόταση της Naftilus Insurtech, ήταν η μοναδική από το χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης που προκρίθηκε στις πρώτες 20 προτάσεις, ενώ ήταν μεταξύ των 4 ομάδων που εξασφάλισε απ’ ευθείας την πρόκρισή της στη Β’ Φάση του επόμενου 14ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας “NBG Business Seeds”, της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας.

Στα πλαίσια του 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας “NBG Business Seeds”, διοργανώθηκε επίσης το τρίτο Bootcamp “Seeds Bootcamp 3.0” στο οποίο συμμετείχαν 36 ομάδες μεταξύ των οποίων και η Naftilus Insurtech.

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου έλαβαν χώρα οι τελικές παρουσιάσεις σε στελέχη συνεργαζόμενων φορέων και επιχειρήσεων, όπως το Unifund, το Μetavallon, το Geekbot, η Softweb, η Soul, το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, το Orange Grove, το Foundation, το The People’s Trust οι οποίοι και αξιολόγησαν τις επιχειρήσεις που θα περάσουν απ’ ευθείας στην Β Φάση του 14ου Διαγωνισμού Καινοτομίας.

H Naftilus Insurtech είναι επίσης μια εκ των 4 επιχειρηματικών προτάσεων που έλαβε πρόσκληση από το Orange Grove (Home - Orange Grove) να ενταχθεί στο πρόγραμμά του.

Ο κος Αλέξης Κώτσαλος, Founder και CEO της Naftilus Insurtech, δήλωσε « Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καταρχήν που μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο 13ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία καθώς γνωρίσαμε από κοντά σχεδόν ολόκληρη την ελληνική startup σκηνή. Συζητήσαμε μαζί τους, τους ακούσαμε και καταλάβαμε πως σκέφτονται, τι αναζητούν και πως αποφασίζουν. Επίσης γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε με σημαντικούς παράγοντες της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας και ανταλλάξαμε απόψεις και εμπειρίες με άλλες επιχειρηματικές ομάδες από άλλους κλάδους της οικονομίας με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινό έδαφος σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι. Ήταν μια ιδιαίτερα χρήσιμη διαδρομή, που θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα στα επόμενα μας βήματα καθώς συνεχίζουμε το σχεδιασμό μας.

Ο κος Αρσένης από την ΕΤΕ και η Ομάδα του ήταν άριστοι οικοδεσπότες και εξαιρετικά υποστηρικτικοί.

Δεν καταφέραμε να περάσουμε στην τελική δεκάδα που ήταν ο αρχικός μας στόχος, δικαιολογημένα θεωρώ, καθώς άλλες ομάδες ήταν σε πιο ώριμη φάση από εμάς, ωστόσο, το γεγονός ότι δίνεται η ευκαιρία στην ομάδα μας να συμμετέχουμε στον επόμενο 14ο Διαγωνισμό και να προκριθούμε στη επόμενη φάση χωρίς αξιολόγηση, είναι μια τεράστια επιτυχία, μια αναγνώριση την οποία και γιορτάζουμε. Ελπίζουμε στον επόμενο διαγωνισμό να έχουμε ωριμάσει αρκετά ως προς το προϊόν, την υλοποίηση της τεχνολογίας και να έχει εμπλουτιστεί η ομάδα με νέα ταλέντα ώστε να πετύχουμε τη διάκριση στη δεκάδα.

Η πρόκρισή μας στην επόμενη φάση καθώς και η πρόσκλησή μας από την Orange Grove έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς επιταχυντές να συμμετέχουμε στο πρόγραμμά του, που με ευγνωμοσύνη θα αποδεχθούμε, επιβεβαιώνουν την αξία του επιχειρηματικού μας πλάνου, πίστη στο όραμά μας και μας δίνουν κίνητρα να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση. Πιστεύουμε ακράδαντα στον κοινωνικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι Μικροασφαλίσεις στη γεφύρωση του χάσματος προστασίας ακόμη και σε ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως η χώρα μας, όταν είναι πλαισιωμένες από καινοτόμες προτάσεις διανομής και ανυπομονούμε να το αποδείξουμε αυτό στην ελληνική κοινωνία, με μια ολοκληρωμένη και προσεκτικά σχεδιασμένη πρόταση.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr