NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Νέες συμβάσεις συνεργασίας στην Ελλάδα στο πλαίσιο του FDI HN υπογράφει η Naval Group

Νέες συμβάσεις συνεργασίας στην Ελλάδα στο πλαίσιο του FDI HN υπογράφει η Naval Group

Νέες συμβάσεις συνεργασίας με πέντε ελληνικές εταιρείες υπέγραψε η Naval Group στο πλαίσιο του προγράμματος FDI HN.

Ειδικότερα στις 9 Μαΐου 2023 στην έκθεση DEFEA στην Αθήνα, η Naval Group υπέγραψε νέες συμβάσεις με 5 ελληνικές εταιρείες, στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (HIP) του Naval Group σχετικά με το πρόγραμμα φρεγατών FDI HN (Ελληνικό Ναυτικό). Οι συμβάσεις αυτές καταδεικνύουν τη δέσμευση της να αναπτύξει και να δομήσει μια ισχυρή βιομηχανική συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία.

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής της Naval Group ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 κατά την έναρξη του προγράμματος FDI HN. Με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν στις 9 Μαΐου στη DEFEA, οι δραστηριότητες της HIP περιλαμβάνουν πλέον περισσότερες από 60 ελληνικές εταιρείες, με θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης και οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα. Οι νέες συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα στην έκθεση της ΔΕΦΕΑ αφορούν:

  • Salamis Shipyards & Engineering: δραστηριότητες προεξοπλισμού σε μπλοκ κύτους τόσο για Ελληνικές όσο και Γαλλικές FDI.
  • THEON, εταιρεία του EFA Group: δραστηριότητες οπτοηλεκτρονικών στο πρόγραμμα FDI HN μέσω ενός από τους κύριους συνεργάτες μας SAFRAN
  • MEVACO: αρκετές νέες συμβάσεις για την παραγωγή και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού των FDI
  • PRISMA: παραγωγή εξαρτήματος ναυτικών όπλων
  • MALLIONDA: νέες δραστηριότητες που αφορούν συγκολλητές και τεχνίτες σωληνώσεων στο ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient.

Ενίσχυση της βιομηχανικής ναυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα

Η Naval Group και η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία χτίζουν μια μακροχρόνια συνεργασία που καθημερινά καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και την ικανότητά της να παρέχει εξοπλισμό και υπηρεσίες πολύ υψηλής ποιότητας. Στόχος της Naval Group είναι να αναπτύξει περαιτέρω το αποτύπωμά της στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών με την ελληνική βιομηχανία, την έρευνα και τους ακαδημαϊκούς εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό, η Naval Group επιδιώκει να διευρύνει τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της, από την οποία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλα προγράμματα και μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής τη Naval Group θα συμβάλει στην κατασκευή και την υποστήριξη του προγράμματος FDI HN αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού ναυτικού βιομηχανικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Η δομημένη και μακροπρόθεσμη συνεργασία που εφαρμόζει η Naval Group θα ενισχύσει την παραγωγή στην Ελλάδα αλλά και τη δυνατότητα αντιμετώπισης μελλοντικών αναγκών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr