NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Φρέσκα κεφάλαια 7 εκατ. στην start up Ariadne με επικεφαλής την Marathon

Φρέσκα κεφάλαια 7 εκατ. στην start up Ariadne με επικεφαλής την Marathon

Χρηματοδότηση 7 εκατ. ευρώ έλαβε η start up Ariadne που επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο που real estate operators όπως αλυσίδες καταστημάτων, σταθμοί συγκοινωνιών, εμπορικά κέντρα και άλλοι οργανισμοί ανά τον κόσμο αποκτούν δεδομένα για τους επισκέπτες τους και λαμβάνουν αποφάσεις για τη χρήση των πόρων τους.

Στην ολοκλήρωση του εν λόγω γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Marathon Venture Capital με συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή Lamda Development.

Η μεγάλη εικόνα - τι θέλει να κάνει η εταιρεία

Η συντριπτική πλειοψηφία των οργανισμών στον τομέα του real estate παγκοσμίως δεν έχουν ακριβή δεδομένα για τον αριθμό και τη συμπεριφορά των επισκεπτών τους, με αποτέλεσμα η αξιοποίηση των πόρων τους να είναι μη αποδοτική.

Οι διαθέσιμες επιλογές στην αγορά έχουν χαμηλή ακρίβεια, υψηλό κόστος και παράλληλα δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συγκεκριμένα, απαιτούν εγκατάσταση από κάμερες, beacons, τη σύνδεση των επισκεπτών σε wifi ή το κατέβασμα εφαρμογής στο κινητό των επισκεπτών. Σε πολλές περιπτώσεις, οι επιχειρήσεις καταφεύγουν ακόμα και σε πρόσληψη υπαλλήλων για να καταμετρούν τον αριθμό επισκεπτών χειροκίνητα.

Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Ariadne παρέχει δεδομένα υψηλής ακρίβειας σχετικά με τη συμπεριφορά των επισκεπτών σε ένα χώρο. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς εντοπίζει τα σήματα που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα, με τη βοήθεια συσκευών που εγκαθίστανται στον περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, εξασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπουν την ανωνυμία των επισκεπτών και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς του GDPR.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα σχετικά με την κίνηση των επισκεπτών, τον αριθμό τους ανά ημέρα, τη διάρκεια κάθε επίσκεψης, την επισκεψιμότητα ανά ώρα, τα σημεία με την μεγαλύτερη κίνηση, και πολλές άλλες πληροφορίες και προβλέψεις παρέχονται στους πελάτες της Ariadne σε πραγματικό χρόνο μέσα από μια σύγχρονη πλατφόρμα. Με αυτόν τον τρόπο, οι real estate operators μπορούν να αντιλαμβάνονται και να αναλύουν τη συμπεριφορά των επισκεπτών και να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους τους. Ενδεικτικά, οργανισμοί που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Ariadne αναφέρουν διψήφια ποσοστά αύξησης πωλήσεων και ικανοποίησης πελατών.

Η πλατφόρμα της Ariadne χρησιμοποιείται από οργανισμούς που εξυπηρετούν χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά σε όλο τον κόσμο σε τομείς όπως λιανεμπόριο, συγκοινωνίες, εστίαση, και άλλους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κάποιοι από τους σημαντικότερους real estate operators παγκοσμίως, όπως μία κορυφαία Σουηδική εταιρεία επίπλων, το κορυφαίο αεροδρόμιο της Ασίας, η μεγαλύτερη Γερμανική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, και άλλες.

Ειδικότερα:

Η Ariadne ανακοινώνει την ολοκλήρωση Series A επένδυσης ύψους επτά εκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό να ενισχύσει τη θέση της στη παγκόσμια αγορά και να εξυπηρετήσει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από οργανισμούς και επιχειρήσεις. Της επένδυσης ηγήθηκε η Marathon Venture Capital, η οποία είχε ηγηθεί και της Seed επένδυσης της εταιρείας, με συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή Lamda Development, ενός από τους μεγαλύτερους real estate operators στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και επενδυτικών αγγέλων.

“Με την τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει, οι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα του real estate μπορούν να αντιμετωπίσουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τους όπως η αποτελεσματικότερη διαχείριση των εργαζομένων τους, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους και η αποδοτικότερη χρήση των διαθέσιμων πόρων τους. Συνεργαζόμαστε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο παγκοσμίως, βοηθώντας τα να αποκτήσουν ακριβή δεδομένα και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που συμβάλλουμε στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες τους”, δήλωσε ο Γεώργιος Πιπελίδης, συνιδρυτής και CEO της Ariadne.

Ο Νίκος Τσιαμήτρος, συνιδρυτής και CΤO της Ariadne, συμπλήρωσε: “Εντοπίζουμε τα σήματα που εκπέμπονται από κινητά τηλέφωνα για να μετρήσουμε τη συμπεριφορά των επισκεπτών σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να απαιτείται χρονοβόρα εγκατάσταση συσκευών στο χώρο. Παράλληλα, εξασφαλίζουμε την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς του GDPR. Ουσιαστικά, η τεχνολογία μας καθιστά για πρώτη φορά εφικτές μία πλειάδα εμπορικών εφαρμογών που αξιοποιούν ακριβή δεδομένα σχετικά με τη θέση και τη συμπεριφορά των επισκεπτών σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους”.

“Ο Γιώργος Πιπελίδης, ο Νίκος Τσιαμήτρος και η ομάδα τους έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό προϊόν που χρειάζεται κάθε real estate operator. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανταπόκριση που έχει η τεχνολογία της Ariadne στην παγκόσμια αγορά και την αποστολή τους να βοηθήσουν τους οργανισμούς να βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες τους. Έτσι, αποφασίσαμε να ηγηθούμε της επένδυσης στην εταιρεία για δεύτερη φορά και να την στηρίξουμε στην περαιτέρω ανάπτυξή της”, δήλωσε ο Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital.

Σε συνέχεια του γύρου χρηματοδότησης, η Ariadne σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά το μέγεθος της ομάδας της στην Ελλάδα, την Γερμανία και τις ΗΠΑ, επιταχύνοντας την ανάπτυξη του προϊόντος της και επεκτείνοντας την παρουσία της σε οργανισμούς ανά τον κόσμο. Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr