NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Είσοδος στο «metaverse» για το σχολείο

Είσοδος στο «metaverse» για το σχολείο

Όταν μπορείτε να συρρικνωθείτε και να εξερευνήσετε τις εσωτερικές λειτουργίες της ανθρώπινης καρδιάς σε μια ζωντανή εικονική πραγματικότητα, το μάθημα της βιολογίας ίσως να μην είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Οι μαθητές του Reddam House School στο Berkshire της Αγγλίας χρησιμοποιούν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας για να εισέλθουν στο metaverse για μια ποικιλία διαδραστικών μαθημάτων- από το να έρθουν κοντά σε ένα μαλλιαρό μαμούθ μέχρι να χειριστούν τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

Το «σχολείο metaverse» αναπτύσσεται από την Inspired Education Group, χρησιμοποιώντας το διάσημο φυσικό σχολείο Reddam House ως τοποθεσία εικονικής πραγματικότητας για τους παγκόσμιους μαθητές.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα είναι προσβάσιμο από οπουδήποτε στον κόσμο από τους μαθητές που ανήκουν στον όμιλο Inspired Education, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος των διαδικτυακών σχολείων, Ashley Harrold.

Το επιβλητικό βικτοριανό αρχοντικό που εκτείνεται σε περισσότερα από 100 στρέμματα εξοχής δυτικά του Λονδίνου και στεγάζει σήμερα μεγάλο μέρος του σχολείου χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αιώνα. Ο “ψηφιακός δίδυμος” του σχολείου δημιουργήθηκε με τη συρραφή χιλιάδων εικόνων, ενώ πολλά από τα μαθήματα εικονικής πραγματικότητας λαμβάνουν χώρα μπροστά από το αρχοντικό που δημιουργήθηκε στον υπολογιστή.

Μαθήματα όπως η επιστήμη, η ιστορία, η τέχνη και η γεωγραφία ζωντανεύουν με τους μαθητές να συνεργάζονται σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

Πηγή: ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr