NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Παραβιάσεις της προστασίας δεδομένων από την Tesla αναφέρουν γερμανικές αρχές

Παραβιάσεις της προστασίας δεδομένων από την Tesla αναφέρουν γερμανικές αρχές

Οι γερμανικές αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις πιθανών παραβιάσεων της προστασίας δεδομένων από την Tesla, ανέφερε η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη το γραφείο προστασίας δεδομένων στην πολιτεία όπου η αυτοκινητοβιομηχανία έχει το ευρωπαϊκό γίγαεργοστασιό της.

Η έκθεση της Handelsblatt ανέφερε ότι η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων απέτυχε να προστατεύσει επαρκώς τα δεδομένα από πελάτες, υπαλλήλους και επιχειρηματικούς εταίρους, επικαλούμενη 100 gigabytes εμπιστευτικών δεδομένων που διέρρευσαν στην εφημερίδα από έναν πληροφοριοδότη.

Η εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων στην Ολλανδία, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα της Tesla, έχει ενημερωθεί για την υπόθεση, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η Tesla υπέβαλε επίσης προκαταρκτική έκθεση στις ολλανδικές αρχές για το θέμα.

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει ότι οι εταιρείες υποχρεούνται να το πράξουν εάν φοβούνται ότι ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα.

Το γραφείο προστασίας δεδομένων του Βρανδεμβούργου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλια, αλλά ούτε και η Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει την έκθεση.

Η Handelsblatt δήλωσε ότι τα δεδομένα των πελατών θα μπορούσαν να βρεθούν «σε αφθονία» στο σύνολο δεδομένων, που ονομάζεται «Tesla Files».

Τα αρχεία περιλαμβάνουν πίνακες που περιέχουν περισσότερα από 100.000 ονόματα πρώην και νυν υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Elon Musk, μαζί με ιδιωτικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνου, μισθούς υπαλλήλων, τραπεζικά στοιχεία πελατών και μυστικές λεπτομέρειες από την παραγωγή.

Η παραβίαση θα παραβίαζε τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Η Handelsblatt ανέφερε ότι ένας δικηγόρος της Tesla είπε ότι ένας «δυσαρεστημένος πρώην υπάλληλος» είχε καταχραστεί την πρόσβασή του ως τεχνικός σέρβις για να πάρει πληροφορίες, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα κινηθεί νομικά εναντίον του ύποπτου πρώην υπαλλήλου.

Ο πληροφοριοδότης ενημέρωσε τις γερμανικές αρχές για την παραβίαση της προστασίας δεδομένων τον Απρίλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το θέμα θα γίνει σοβαρό από την άποψη της προστασίας δεδομένων εάν τα αποδεικτικά στοιχεία γίνουν αδιάσειστα, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου προστασίας δεδομένων του Βρανδεμβούργου, σύμφωνα με τη Handelsblatt.

Επικαλούμενη τα αρχεία που διέρρευσαν, η εφημερίδα ανέφερε χιλιάδες καταγγελίες πελατών σχετικά με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού της αυτοκινητοβιομηχανίας με περίπου 4.000 καταγγελίες για ξαφνική επιτάχυνση.

Τον περασμένο μήνα, μια έκθεση του Reuters έδειξε ότι ομάδες υπαλλήλων της Tesla μοιράστηκαν ιδιωτικά μέσω ενός εσωτερικού συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων μερικές φορές εξαιρετικά επεμβατικά βίντεο και εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερες αυτοκινήτων πελατών μεταξύ 2019 και 2022.

Αυτή την εβδομάδα, η, μητρική εταιρεία του Facebook, Meta χτυπήθηκε με πρόστιμο ρεκόρ 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Επικεφαλής Ρυθμιστική Αρχή Απορρήτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον χειρισμό των πληροφοριών των χρηστών και έλαβε πέντε μήνες για να σταματήσει τη μεταφορά δεδομένων χρηστών στις ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr