NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

​Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στη συνάντηση των υφυπουργών Τουρισμού Κύπρου και Κίνας

​Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στη συνάντηση των υφυπουργών Τουρισμού Κύπρου και Κίνας

O υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής υποδέχθηκε σήμερα στο υφυπουργείο Τουρισμού, τον Υφυπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας, κ. Li Qun, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο και ολιγομελή αντιπροσωπεία.

Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος της κινεζικής κυβέρνησης επισκέπτεται το κυπριακό υφυπουργείο Τουρισμού.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν ιδέες, απόψεις και εισηγήσεις για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

Συμφωνήθηκε όπως προγραμματισθεί, κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, online conference μεταξύ των δύο Υφυπουργείων και όπως η συνεργασία προχωρήσει με την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης.

Στη συνάντηση ο κ. Κουμής, αφού εξήρε τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού, υπογράμμισε την ανάγκη όπως επιδιωχθεί η απευθείας αεροπορική σύνδεση Κύπρου – Κίνας.

Πρότεινε, επίσης, όπως συμπεριληφθούν ως κεφάλαια συζήτησης, τόσο στο online conference, όσο και στο Μνημόνιο Συναντίληψης, ο εκπαιδευτικός τουρισμός, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια της χώρας μας να καταστεί προορισμός για όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη γνώση ξένων γλωσσών, ο αθλητικός τουρισμός τονίζοντας ότι στο παρελθόν ομάδες από την Κίνα επισκέφθηκαν την Κύπρο για προετοιμασία.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο να καταστεί σχετικό πλάνο με σκοπό την προβολή της γαστρονομίας της κάθε χώρας. Ο Κύπριος Υφυπουργός Τουρισμού απηύθυνε, επίσης, πρόσκληση προς τον Κινέζο ομόλογό του για συμμετοχή στην ετήσια τουριστική έκθεση που διοργανώνεται στη χώρα μας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κουμής, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, μετά τη συνάντηση, είπε ότι η επίσκεψη του Κινέζου Υφυπουργού ήταν μεγάλη τιμή για το Υφυπουργείο Τουρισμού και μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητηθεί η πιθανότητα σύναψης στενότερης συνεργασίας στο πεδίο του τουρισμού με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Ευχήθηκε όπως η σημερινή συνάντηση αποτελέσει την απαρχή στενής και παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Κίνας στον τομέα του τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Κίνας κ. Li Qun στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στο πολύ φιλικό κλίμα που επικράτησε καθ’ όλη τη συνάντηση και συζήτηση με τον Κύπριο ομόλογό του. «Συμφωνήσαμε», είπε ο κ. Li Qun, «ότι Κύπρος και η Κίνα είναι χώρες με μεγάλη ιστορία και μέσα από την εξέλιξη των πολιτισμών μας έχουμε κοινά χαρακτηριστικά κουλτούρας και έθιμα, που είναι πολύ σημαντικοί τουριστικοί πόροι, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν για να προσελκύσουν τουρίστες και από τις δύο πλευρές.

«Εγώ και ο κ. Κουμής είχαμε πολύ καλή συζήτηση και μας τιμά που είμαστε η πρώτη αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου Τουρισμού, μετά την πανδημία, που υποδέχεται το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου από την ίδρυσή του. Συμφωνήσαμε ότι ο τουρισμός είναι ζωτικός παράγοντας για τους ανθρώπους, για πολιτιστικές ανταλλαγές».

Ο Κινέζος Υφυπουργός ευχαρίστησε τον Κύπριο ομόλογό του για τη φιλοξενία και τη συνάντηση και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κίνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr