NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

​Τράπεζα θεμάτων: «Εικονικό τείχος» ενάντια στην κυβερνοεπίθεση – Νέα προθεσμία για τους μαθητές που δεν εξετάστηκαν

​Τράπεζα θεμάτων: «Εικονικό τείχος» ενάντια στην κυβερνοεπίθεση – Νέα προθεσμία για τους μαθητές που δεν εξετάστηκαν

Μέχρι τις 15 Ιουνίου είναι η προθεσμία για τους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου που δεν εξετάστηκαν λόγω της νέας κυβερνοεπίθεσης που αυτή τη φορά έπληξε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων και προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των θεμάτων κατά τις ενδοσχολικές εξετάσεις του Λυκείου. Εκτιμάται ότι έγιναν 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 διαφορετικές χώρες, μέσα σε μία ώρα.

Παρέμβαση Ντογιάκου για τις κυβερνοεπιθέσεις

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κυβερνοεπίθεση στο σύστημα κατά τη διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων. Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Αποτέλεσμα της κυβερνοεπίθεσης ήταν να προκύψουν μεγάλες καθυστερήσεις όπως επιβεβαιώθηκε σε Θεσσαλονίκη, Ηλεία, Θεσπρωτία, Κέρκυρα, Κερατσίνι και αλλού.

Aλ. Κόπτσης: “Επίθεση μεγατόνων στην εκπαίδευση” – Τι είπε για τις Πανελλήνιες

«Στήθηκε ένα τείχος απέναντι στην τράπεζα θεμάτων με 280.000 συνδέσεις εικονικές, ψεύτικες στο δευτερόλεπτο. Αυτό συνεχίστηκε επί ώρες. Επειδή εμείς είχαμε δικλίδες ασφαλείας και είχαμε μια συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας πολύ γρήγορα, σε απίστευτο χρόνο, αποκαταστήσαμε το θέμα ενώ συνέχιζαν επί ώρες μετά να γίνονται αυτές οι επιθέσεις, είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων της Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, τόνισε ότι «οι δικλίδες ασφαλείας δεν λειτούργησαν κι αυτό δημιουργεί φόβο και αγωνία στους γονείς».

«Tο μεγάλο πρόβλημα το έχουμε κυρίως στην τρίτη Λυκείου, ότι έπρεπε χθες να δώσουν το τελευταίο μάθημα και σήμερα να βγάλουν τα αποτελέσματα ώστε να πάνε οι μαθητές μας απρόσκοπτα στις πανελλαδικές εξετάσεις την Παρασκευή 2 του μηνός» , τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση

Καθημερινά δεχόμαστε κυβερνοεπιθέσεις, θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει και προκύπτει η ανάγκη να υπάρχει πολιτική κυβέρνηση, ο Άκης Σκέρτσος. Μάθατε γι` αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις γιατί υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση, που δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση μας οδήγησε η νάρκη της απλής αναλογικής, πρόσθεσε.

Η Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε: Πάντα φταίνε οι άλλοι. Στο μεταξύ η αγωνία των μαθητών συνεχίζεται, όσο το πρόβλημα στις εξετάσεις δε λύνεται. Το μόνο που μένει είναι η αλαζονική αποποίηση ευθυνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που τέσσερα χρόνια τώρα δε φρόντισε να θωρακίσει ψηφιακά την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε: Για μία ακόμα μέρα αναδεικνύεται η αποτυχία της πολιτείας να εξασφαλίσει την εύρυθμη διενέργεια των εξετάσεων. Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά επιτελικό χάος.

Το ΚΚΕ καλεί «να επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να βάλουν οι ίδιοι τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, αγνοώντας την τράπεζα θεμάτων, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία».

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της 3ης Λυκείου, ενώ όσοι μαθητές της πρώτης και δεύτερας λυκείου δεν κατάφεραν να εξεταστούν η προθεσμία για τις εξετάσεις είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου, ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Πηγή:ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr