NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου επανασυστήνεται ως Paros Farming Community

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου επανασυστήνεται ως Paros Farming Community

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου προχωρά στην επόμενη μέρα της εξέλιξής του ως Paros Farming Community, συμβολίζοντας την προοδευτική προσέγγιση που έχει υιοθετήσει μετά την είσοδο της εταιρείας Tethys, Family Office του Νικόλαου Θ. Βαρδινογιάννη, στο μετοχικό κεφάλαιο και την ανάληψη της διοίκησης.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της παριανής γης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Πάρου εισέρχεται σε μία νέα εποχή αμπελουργικής και οινοποιητικής προσέγγισης. Αντλεί έμπνευση από την εκατονταετή ιστορία του και θέτει ως στόχους τη θωράκιση της ταυτότητας και υπεραξίας των αγροτικών αγαθών του νησιού. Για τον σκοπό αυτό, έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου επενδυτικού πλάνου, συνολικά 7 εκατομμυρίων ευρώ, για την αναβάθμιση του οινοποιητικού και τυροκομικού εξοπλισμού, την ανάπτυξη του οινοαγροτουρισμού και την καθιέρωση βιώσιμων γεωργικών και κτηνοτροφικών μοντέλων ανάπτυξης. Οι νέες εγκαταστάσεις σχεδιάζονται για να φιλοξενούν ετήσια παραγωγή 450.000 φιαλών.

Επικεφαλής της υλοποίησης του αμπελουργικού και οινοποιητικού οράματος είναι η HETERO WINES των Δημήτρη Μανσόλα, Μαρία Ταμιωλάκη. Σε ηγετικό ρόλο επιχειρησιακής ανάπτυξης και θεμάτων μάρκετινγκ βρίσκεται ο Γιάννης Κοροβέσης, ενώ το rebranding του συναιτερισμού, το brand strategy, καθώς και τη σχεδιαστική ανάπτυξη του νέου προϊόντος, έχει αναλάβει ο κ. Δημήτρης Παπάζογλου και η εταιρεία του DpS Athens. Πολυσήμαντη είναι, επίσης, η συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα Urban Soul Project, η οποία ανέλαβε την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του οινοποιείου, με γνώμονα το άρτιο αποτέλεσμα του εγχειρήματος.

Η παρουσίαση της νέας ταυτότητας Paros Farming Community

Στην πρώτη παρουσίαση του SEIRADI, που πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση την Τετάρτη, 24 Μαΐου, στο εντυπωσιακό περιβάλλον του Monastiri Beach Bar and Restaurant, πλήθος ειδικών από τον χώρο του κρασιού, όπως sommelier, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες χονδρεμπορίου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις τέσσερις ετικέτες του SEIRADI από τον τρύγο του 2022 μέσα από μια γευσιγνωσία που επιμελήθηκε ο γνωστός οινογράφος και οινοκριτικός, κ. Σίμος Γεωργόπουλος, σε συνεργασία με τον κ. Δημήτρη Μανσόλα. Την οριζόντια γευστική δοκιμή ακολούθησε ένα ξεχωριστό γαστρονομικό δείπνο με wine pairing, που επιμελήθηκε ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος.

SEIRADI: Ταξίδι στην πλούσια οινική κληρονομιά του νησιού

Σχεδόν 100 χρόνια ζωής διαθέτει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου ως οντότητα και αναπόσπαστο μέλος του κοινωνικού ιστού του νησιού, ενώ αν ανατρέξει κανείς στις ρίζες της αμπελουργικής δραστηριότητας, τότε θα φθάσει πίσω έως τον 7ο π.χ. αιώνα. Αυτήν τη μακραίωνη ιστορία επιχειρεί να συνδέσει το Paros Farming Community με το σήμερα και το αύριο μέσα από τον συμβολισμό του SEIRADI, δηλαδή μέσα από το νήμα που συνδέει τον κόσμο με το παρελθόν.

Το SEIRADI όμως διαθέτει και αμιγώς αμπελουργική διάσταση, καθώς το όνομά του κυριολεκτικά σημαίνει και το σύνολο των φυτών, διατεταγμένα σε μια σειρά. Υπό αυτό το πρίσμα, το PFC επενδύει στις γηγενείς ποικιλίες του νησιού, τη Μονεμβασιά και τη Μανδηλαριά, χαρίζοντάς τους φινέτσα, τόσο μέσα από τη σύγχρονη αμπελουργική προσέγγιση, όσο και την άρτια τεχνολογικά οινοποίηση.

Το αποτέλεσμα είναι κρασιά με έντονα φρουτώδεις χαρακτήρες και ισορροπημένες παλέτες, που καταφέρνουν εντέχνως να αφομοιώσουν μια ορυκτή, υφάλμυρη δομή. Στόχος του SEIRADI, αλλά και του Paros Farming Community είναι να εντυπώσει νέες παριανές, γευστικές αναμνήσεις στη συνείδηση του καταναλωτή, εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

Ο κ. Δημήτρης Μανσόλας, γεωπόνος - οινολόγος της HETERO WINES, δήλωσε ότι «Δύσκολο και μακρύ το ταξίδι που ξεκίνησε το 2021. Αφετηρία μας το κυκλαδίτικο ανάγλυφο της Πάρου και προορισμός μας η παγκόσμια οινική αγορά. Η διαδρομή θα είναι γεμάτη προκλήσεις κι ευελπιστούμε τα αποτελέσματα να είναι ικανά να σας χρήσουν συνοδοιπόρους μας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr